Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Φύτευση κήπου και παρασκευή παραδοσιακής κολοκυθόπιτας σtο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου

Με ικανοποιητική προσέλευση γονέων και μαθητών πραγματοποιήθηκε η φετινή φύτευση και περιποίηση του κήπου και παρτεριών του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου. Στα πλαίσια του διαγωνισμού του Αειφόρου Σχολείου, όπου το σχολείο μας έλαβε πέρυσι την 9η θέση στην Ελλάδα, κατασκευάστηκε κήπος με δεξαμενή όπου συγκεντρώνονται τα νερά της βροχής για το πότισμα κτλ. Πέρυσι το Μάιο τα παιδιά έκαναν την παρθενική φύτευση όπου και μεταξύ άλλων φυτεύτηκαν και κολοκύθες για πίτα.
Φέτος, με κολοκύθα της συγκομιδής του σχολείου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πως φτιάχνετε η κολοκυθόπιτα με τον παραδοσιακό τρόπο στο σνι, η οποία ψήθηκε στα κάρβουνα και ήταν πραγματικά πεντανόστιμη. Παράλληλα γονείς και παιδιά καθάριζαν, κλάδευαν και φύτευαν τα λουλούδια και δέντρα στα παρτέρια του σχολείου. Φέτος φυτεύτηκαν κολοκύθες για πίτα, φλάσκες για κατασκευές από τα παιδιά όταν επιστρέψουν στο Σχολείο το Σεπτέμβριο, ηλιόσποροι αλλά και καλαμπόκια για να ψήσουμε στην χειμωνιάτικη φύτευση του κήπου!
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο ιστός όπου έγινε έπαρση της σημαίας από την βράβευση του διαγωνισμού Αειφόρου Σχολείου.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αλοννήσου ευχαριστεί θερμά τις γυναίκες που προσέφεραν τις γνώσεις τους και...
 το χρόνο τους για να μας δείξουν και να ετοιμάσουν τις πίτες που δόθηκαν στα παιδιά!Σας περιμένουμε στην επόμενη προσπάθεια μας!

3 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ. ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡΟΣ!

    ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ.

    ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχχ μου θύμισαν τα παιδικά μου χρόνια στο δικό μου δημοτικό σχολείο στο χωριό μου , κάθε άνοιξη και εμείς φτιάχναμε τον κήπο του σχολείου μας με λουλούδια και λαχανικά!! Μου άρεσε που το ξαναείδα μπράβο στους Αλοννήσιους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.