Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Έργα προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ για τη Σκόπελο

Στα πλαίσια των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης
Τον σχεδιασμό για την υλοποίηση εννέα νέων έργων προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ ξεκίνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σημερινή απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Τα έργα αυτά εγκρίθηκαν μετά την αξιολόγηση των τεσσάρων Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας (Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Παλαιού Τρικερίου), με συνολικό προϋπολογισμό 10,5 εκ. ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους, ξεκινά μέσω του ΕΣΠΑ τη χρηματοδότηση ενός στοχευμένου προγράμματος, που έχει σαν στόχο την υλοποίηση απαραίτητων έργων υποδομής στα νησιά της Θεσσαλίας. Τα έργα που περιλαμβάνονται στα Ολοκληρωμένα Σχέδια στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νήσων, στην εξασφάλιση της ποσότητας και της ποιότητας του νερού, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξή του, στην ενίσχυση του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού, στην προσβασιμότητα περιοχών κ.α.
Πιστεύουμε ότι τα έργα αυτά, αποτελούν μια ελπίδα για τις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς όχι μόνο καλύπτουν άμεσες ανάγκες στα νησιά μας, αλλά και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία όπως και νέες θέσεις εργασίας».
Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής τόνισε: «Εκφράζουμε την...
ικανοποίησή μας προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ένταξη των έργων αυτών στα Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης. Τα έργα αυτά αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για να πραγματοποιηθούν υποδομές και επενδύσεις στο νησί μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για την καλή συνεργασία που υπάρχει και για τη στήριξή του προς τα νησιά των Σποράδων».
Τα Σχέδια συντάχθηκαν και υποβλήθηκαν από τους αντίστοιχους Δήμους των νήσων, στο πλαίσιο σχετικής Πρόσκλησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας που εκδόθηκε σύμφωνα με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Θεσσαλίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Χωρικής Ενότητας «Θεσσαλία–Στερεά Ελλάδα–Ήπειρος 2007-2013», και ειδικότερα του Κωδικού Θεματικής Προτεραιότητας 61, οι οποίες αφορούν στην εφαρμογή δέσμης διακριτών δράσεων για ειδικές περιοχές όπως οι νησιωτικές. Η συγχρηματοδότηση θα γίνει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Στο προσεχές διάστημα, εκδίδεται η σχετική Πρόσκληση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να αρχίσουν να υποβάλλονται διακριτά πλέον τα έργα των Ολοκληρωμένων Σχεδίων από τους Δικαιούχους τους, για να αξιολογηθούν για ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, όλα τα έργα των Ολοκληρωμένων Σχεδίων πρόκειται να ενταχθούν και να αρχίσουν να υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. εντός του 2013.
Αναλυτικά για τη Σκόπελο τα έργα αυτά είναι:

8 σχόλια:

  1. Μπράβο και πάλι σ΄ αυτόν τον ΠΟΛΥ ΑΞΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ειναι ο μόνος που μπορεί να κάνει έργα σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προσοχη με την σημανση πολιτιστικης περιβαλλοντικης πληροφοριας

    α) να αναφερουν τα ιστορικα στοιχεια και συντομη περιγραφη
    β) σε 2 γλωσσες
    γ) με υλικα καλαισθητα, και ταιριαστα στο περιβαλλον, και που θα μπορουν να συντηρουνται στον χρονο

    πχ για τις μονες θα μπορουσε να λεει

    ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
    MONASTERY TIMIOU PRODROMOU
    1721 M.Χ / A.D

    ενω για τις παραλίες πχ

    ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ ΣΤΑΦΥΛΟΣ
    Stafilos Beach

    ή ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΑΦΥΛΟΣ

    καλο θα ηταν να σημανθουν με μαρμαρινες επιγραφες τα θρησκευτικα μνημεια του νησιου μας και οι σημαντικοτερες εκκλησιες με ενα συντομο μαλλιστα ιστορικο, σε διακριτικο σημειο παντα

    και στις παραλιες και τα υπολοιπα αξιοθετα επισης σε προσεχτικα σημεια να ξερει ο καθενας που βρισκεται και τι βλεπει

    μην κανετε επιπολαιοτητα σε αυτο ειναι σημαντικο το νησι να αρχισει να εχει ταυτοτητα και στην σημανση

    πχ οι χαρτες και η σημανση για τα μονοπατια του ΕΟΤ ειναι απαραδεκτη!! ( ελληνικα μονο και με τιτλους Τ1 , Τ2 που παραπέμπουν σε γραμμες internet...)

    τοσους καλλιτεχνες εχει το νησι μιληστε μαζι τους

    αν θα ειναι πηλινες/κεραμικες ( πχ νικος ροδιος), ξυλινες πχ μπαμπης κοχυλης, η τσιγκινες πχ λιθαδιωτης η οτι αλλο, σιδερενιες

    φως μονο με φυσικο τροπο ισως καποιο παραδοσιακο φαναρι μπροστα και σε καμμια περιπτωση ΝΕΟΝ η οτι αλλο!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τρελα λεφτα για το τιποτα..............μετα απορουμε γιατι δεν παει μπροστα η ΕΛΛΑΔΑ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΤΟΣ!!!! ΓΙΑΤΙ.. ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΚΟΛΟΓΗΣΕΙ
      ΤΑ ΚΑΛΤΕΡΙΜΙΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΣΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙΣ η ΘΑ ΣΤΡΑΜΠΟΥΛΗΞΗΣ ...ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΥ ΔΑΧΤΥΛΟ.... Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ η ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΛΛΑ... ΛΕΦΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑ ΕΜΕ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΕΙΔΕΣ ...... ΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΛΛΑ ΛΕΦΤΑ......

      Διαγραφή
  4. Ωραια ολα αυτα, αν και μερικα λιγο αοριστα... Στην παραλια της Σκοπελου ομως που ειναι μια απο τις βιτρινες του νησιου μας, η εικονα ειναι απαραδεκτη με τα τσιμεντα και τις λακουβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν θα ηταν κακο ο δημος να ψαξει να βρει και κονδυλια που σιγουρα θα υπαρχουν για καλυτερη σημανση των δρομων, στηθαια, στασεις λεωφορειων (που δεν υπαρχουν , παραδοσιακα πραγματα παντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλα αυτά! αλλά οτι το αεροδρόμιο της Αγχιάλου μαραζώνει απο τις αστοχίες της Περιφέριας Θεσσαλίας ,τι έχετε να προσθέσετε?
    το κύριο θέμα είναι οι Συγκοινωνίες!!και η σύνδεσή μας με περισσότερους προορισμούς!αν θεωρουμε ότι ζουμε από τον τουρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συμφωνω .. υπαρχουν προβληματα πολλα

    πχ οσοι πετανε πλεον με ολυμπιακη βραδυ φτανουν σκιαθο... αργα και για 15-20 λεπτά χανουν το καταμαραν!! αν ειναι δυνατον αυτο σε μια τουριστικη χωρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.