Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

O «Κουρέας της Σεβίλλης» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πρόγραμμα «Η Όπερα διαδραστικά στα δημοτικά Σχολεία» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Με την παρουσίαση της Όπερας, διασκευασμένης για παιδιά, «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» και τη συμμετοχή των μαθητών της Ε΄ και Στ΄ τάξης, ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, στο οποίο είχε την τύχη να συμμετέχει και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, έφτασε στο τέλος του.
Οι μαθητές έζησαν μοναδικές εμπειρίες αυτές τις δύο ημέρες, αφού είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν άμεσα με τους παράγοντες και τους συντελεστές μιας όπερας. Την πρώτη ημέρα γνώρισαν την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τους Μονωδούς (Υψίφωνους, Τενόρους, Μεσόφωνους, Βαρύτονους), τους Χορευτές, το Μαέστρο της Ορχήστρας Αρβανίτη Γιώργο, το σκηνοθέτη Παπαϊωάννου Κωστή και η μέρα ολοκληρώθηκε με τη μουσική πρόβα για το...
φινάλε του έργου στην οποία συμμετείχε η σχολική χορωδία.
Τη δεύτερη ημέρα τα εργαστήρια συνεχίστηκαν και τα παιδιά γνώρισαν και τα άλλα επαγγέλματα της όπερας, με τρόπο ευρηματικό και με τη δική τους συμμετοχή, όπως φωτιστές, βοηθό σκηνοθέτη, ενδύτρια, σκηνογράφο. Η ημέρα τελείωσε με την παρουσίαση της όπερας, που παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου και οι δάσκαλοί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.