Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Όξυνση των προβλημάτων των κατοίκων των Βορείων Σποράδων...

...και κυρίως της Σκοπέλου και Αλοννήσου
από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, την οποία συνυπέγραψε και ο Θοδωρής Δρίτσας (Β' Πειραιά και Νήσων) προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας σχετικά με προβλήματα των κατοίκων των Βορείων Σποράδων και κυρίως της Σκοπέλου και της Αλοννήσου και η οποία έχει ως εξής:
Τα νησιά της Σκοπέλου, Σκιάθου και της Αλοννήσου, υποβαθμίζονται με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική και ολόκληρη η κοινωνία των νησιών, δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητά της .
Ο κόσμος είναι σε αναβρασμό. Η ζωή του είναι γεμάτη αποκλεισμούς και προβλήματα.
Ακόμα και αυτή η τουριστική ανάσα του καλοκαιριού, με τα μέτρα που λαμβάνονται από τους κυβερνώντες, βρίσκεται σε διαδικασία αποδόμησης.
Για το λόγο αυτό και για την γενικότερη κυβερνητική πολιτική, οι κάτοικοι της Σκοπέλου, πραγματοποίησαν, μεγάλη συγκέντρωση στην παραλία του νησιού, που την διοργάνωσαν το Σωματείο...
Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και το σωματείο των Οικοδόμων, μαζί με τους Συλλόγους Γυναικών και Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου του Νησιού.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν οι Σύλλογοι Εστιατόρων, Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων δωματίων και οι Λογιστές Αλοννήσου, που έθεσαν και τα προβλήματα του Νησιού τους, που είναι κοινά με εκείνα της Σκοπέλου.
Τα προβλήματα που ανέδειξαν είναι :
Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και επαναφορά του αφορολόγητου, στήριξη των αλιέων.
Να σφραγίζονται τα βιβλιάρια ασθενείας χωρίς προϋπόθεση, ενώ και οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ με εποχιακές επιχειρήσεις να πληρώνουν εισφορά μόνο το διάστημα που λειτουργούν οι επιχειρήσεις τους.
Να καταργηθούν τα χαράτσια, οι φόροι στο πετρέλαιο, η έκτακτη εισφορά.
Να σταματήσει, λόγω μνημονιακής επιταγής, το κλείσιμο των Υπηρεσιών που εξυπηρετούσαν για διάφορες υποθέσεις τους κατοίκους όπως η ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ, ΔΟΥ κλπ, γιατί αυτό σημαίνει πως για να διεκπεραιωθούν πολλές από αυτές τις υποθέσεις, θα πρέπει εφεξής οι πολίτες να ταξιδέψουν μέχρι το Βόλο με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομική επιβάρυνση, σε χάσιμο χρόνου και σε ταλαιπωρία.
Επιπλέον η γενικότερη υποβάθμιση της υγείας, έχει επηρεάσει και τις υγειονομικές δομές του νησιού. Οι διαρκείς ελλείψεις σε αναγκαίο προσωπικό, προκαλούν τεράστια προβλήματα, ακόμα και στις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας προς τον κόσμο.
Το Κ.Υ. Σκοπέλου και το Ιατρείο Αλοννήσου είναι υποστελεχωμένα και λειτουργούν χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού τους.
Υπάρχει έλλειψη γιατρών ειδικοτήτων, ασθενοφόρων και οδηγών.
Υπάρχουν ελλείψεις και σε καθηγητές. Οι σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν πολλά προβλήματα.
Η προσπάθεια του αγροτικού συνεταιρισμού της πόλης της Σκοπέλου να κατασκευάσει νέο εργοστάσιο συνεχίζεται και ζητάει στήριξη.
Τεράστιο το πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, το οποίο καθημερινά διογκώνεται.
Συνεχίζεται η απομόνωση, μειώνεται η τουριστική προσέλευση, η ακρίβεια των εισιτηρίων χτυπά οικονομικά τους κατοίκους και αποτρέπει την αύξηση τουριστών.
Λίγες μέρες μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν άργησε να έρθει η απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας και της HSW, ότι μειώνονται κι άλλο τα δρομολόγια προς τα νησιά. Τα φορτηγά που προμηθεύουν με αγαθά τα νησιά, εκτός από Σάββατο δεν θα έρχονται στις Β. Σποράδες και την Τρίτη!
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
Τι μέτρα θα λάβουν για την επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων, τα οποία οδηγούν σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό τις Βόρειες Σποράδες;
Ο ερωτώντες βουλευτες
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος
Θοδωρής Δρίτσας

1 σχόλιο:

  1. ΣΩΣΤΑ Κ ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ

    ΓΙΑ ΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ

    ΚΥΡΙΟ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ Κ ΤΟΥΣ ΣΚΙΩΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ
    ΕΧΟΥΜΕ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΖΗΤΩ ΤΟ 1821

    ΖΗΤΤΩ Ο ΚΑΝΑΠΕΣ 2013


    Θ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.