Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η “Spyrou Hotels & Companies” στην έκθεση “HOLIDAY & SPA EXPO” SOFIA 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σημαντικά και ιδιαίτερα ικανοποιητικά είναι τα συμπεράσματα της επαγγελματικής αποστολής της εταιρείας “Spyrou Hotels & Companies” στην τουριστική έκθεση “Holiday & Spa Expo 2013” που έκλεισε τις πύλες της το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, στη Σόφια.
Η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή της προτίμησης των Βούλγαρων τουριστών. Το ενδιαφέρον τους αναπτύσσεται σε όλη τη διάρκεια του έτους και έχει αρχίσει να διαφοροποιείται από τις καθαρά καλοκαιρινές διακοπές.
Η Βουλγαρία με πληθυσμό 7.602.116 και 12.760 $ κατά κεφαλήν εισόδημα, κατατάσσεται 47η διεθνώς. Περισσότεροι από 500.000 Βούλγαροι πέρασαν...
τα σύνορα του Προμαχώνα, το τελευταίο δίμηνο του καλοκαιριού, με προορισμό τις ακτές της Χαλκιδικής, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με σημαντικούς Βούλγαρους Ταξιδιωτικούς Πράκτορες, καταγράφηκε το ενδιαφέρον για νέους και περισσότερο απομακρυσμένους Ελληνικούς προορισμούς. Ανάμεσα σ΄ αυτούς εντάσσεται και η Σκόπελος. Η περσινή παρουσία στην αντίστοιχη έκθεση και η συνεχής επαφή με την Βουλγαρική Τουριστική αγορά, έχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς. Ως λαμπρό παραδείγματα του ενδιαφέροντος τους αποτελεί το γεγονός της διοργάνωσης, για πρώτη φορά, εκδρομικών προγραμμάτων στη Σκόπελο, για τις διακοπές του Πάσχα 2013.
Η αγορά της Βουλγαρίας έχει πολλά να προσφέρει στην Σκόπελο λόγω του ισχυρού χαρακτήρα της ως εναλλακτικού προορισμού στα πολύβουα κέντρα μαζικού τουρισμού της Ελλάδας και της Τουρκίας, με τις πεντακάθαρες θάλασσες, τις γαλήνιες παραλίες της, την γαστρονομία της και κυρίως τους φιλόξενους κατοίκους της. Η Σκόπελος παρουσιάζει και έντονο θρησκευτικό ενδιαφέρον στους ομόθρησκους Βούλγαρους με τον μοναδικό εκκλησιαστικό και μοναστηριακό πλούτο της.
Σοβαρό εμπόδιο στην περαιτέρω ανάπτυξη της Σκοπέλου αποτελεί η άρση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης από τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που τονίστηκε με ιδιαίτερη έμφαση σχεδόν από όλους τους Βούλγαρους Τουριστικούς παράγοντες.
Στις δεκάδες προσωπικές επαγγελματικές συναντήσεις τονίστηκε με ιδιαίτερη έμφαση ο υψηλότατος βαθμός ικανοποίησης των αλλοδαπών τουριστών της Σκοπέλου, όπως αυτές καταγράφονται στα διεθνή κανάλια αξιολόγησης, αλλά και λόγω του μεγάλου αριθμού πιστών και επαναλαμβανόμενων πελατών. Από την πλευρά ενός μεγάλου Τουριστικού Πράκτορα της Βουλγαρίας, τονίστηκε το ενδιαφέρον, εφόσον οι γενικότερες συγκυρίες το επιτρέψουν, για τη έναρξη εποχικής πτήσεως (Charter flight) προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου από το καλοκαίρι του 2014.
Γεώργιος Μιχάλης
Director of Sales & Marketing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.