Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Άλλη μια σημαντική μάχη για τον Α.Ο. Σκοπέλου

Άλλη μια σημαντική μάχη δίδουν οι αθλητές του Α.Ο. Σκοπέλου την Κυριακή στις 10-02-2013 όπου αγωνίζονται στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκράτιου Αθλήματος που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος, στην Λαμία Φθιώτιδος.
Απο την ομάδα του Μάνου Βασιλείου αγωνίζονται οι εξής:
Κατηγορία ανδρών:
Παντελής Παχής στον «ΑΓΩΝ» και στον «ΠΛΗΡΗ ΑΓΩΝ»
Μαριδάκης Γιώργος στον «ΑΓΩΝ»
Κατηγορία νέων ανδρών (αγένειοι):
Νίκος...
Πάτρας στον «ΠΛΗΡΗ ΑΓΩΝ»
Καλυβιώτης Γιάννης στον «ΠΛΗΡΗ ΑΓΩΝ»
Κατηγορία Γυναικών:
Μαρία Παπαδοπούλου στον «ΠΛΗΡΗ ΑΓΩΝ»
Κατηγορία νεανίδων:
Κατερίνα Παναγιωταρά στον «ΑΓΩΝ»
Για την ιστορία να αναφέρουμε τα εξής:
Το Παγκράτιον ήταν το αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων, ένας συνδυασμός πάλης και πυγμαχίας. Η ονομασία προέρχεται από τις λέξεις παν + κρατείν, δηλαδή νικητής γινόταν αυτός που "κατέχει την κυρίαρχη δύναμη" ή αυτός που "κυριαρχεί απόλυτα", ενώ οι αθλητές ονομάζονταν παγκρατιαστές.
Η μυθολογία θέλει το άθλημα να προέρχεται από το Θησέα, που επιστράτευσε συνδυασμό πάλης και πυγμής για να καταβάλει τον Μινώταυρο. Σύμφωνα με άλλη ανάλογη εκδοχή, ο Ηρακλής κατέβαλε με τον τρόπο αυτό το λιοντάρι της Νεμέας.
Με τις εκστρατείες του Μεγ. Αλεξάνδρου το Παγκράτιο διαδόθηκε και στην Ινδία. Πιστεύεται πως από εκεί έφτασε στις χώρες της Άπω Ανατολής και αποτέλεσε τον πρόγονο όλων των ανατολικών πολεμικών τεχνών.
Διάσημοι αρχαίοι παγκρατιαστές ήταν ο Θεαγένης ο Θάσιος, ο Λύγδαμης ο Συρακούσιος, ο Δωριεύς ο Ρόδιος, ο Σώστρατος ο Σικυώνιος και ο Πολυδάμας από τη Σκοτούσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.