Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίζεται(!) η νοθεία στα καύσιμα των Ε.Δ.

Τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Προϊστάμενο των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Νικ. Παντελή επισκέφθηκε ο Γ. Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας, και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του για την νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά την επίσκεψη ο κ. Γ. Σούρλας δήλωσε:
«Από χημικές αναλύσεις δειγμάτων καυσίμων που ελήφθησαν πρόσφατα από το Σ.Δ.Ο.Ε., από δεξαμενές στρατοπέδων διαπιστώθηκε ότι είναι νοθευμένα και επικίνδυνα.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι λόγω της νοθείας πλην των άλλων επιπτώσεων καθίστανται πιο εύφλεκτα και «δυνατόν να προκαλέσουν βλάβη σε πρόσωπα».
Δυστυχώς, επισημαίνει ο κ. Σούρλας, παρά τις επανειλημμένες από 8ετίας και πλέον διαπιστώσεις για νοθεία, και την κατάθεση στην Στρατιωτική και Τακτική Δικαιοσύνη, 49 χημικών αναλύσεων καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων που τα χαρακτηρίζουν νοθευμένα και ακατάλληλα για την κίνηση οχημάτων, τα κυκλώματα ασύδοτα και ανενόχλητα συνεχίζουν την δράση τους αγνοώντας κάθε Αρχή και μάλιστα σε ένα εθνικό ευαίσθητο τμήμα που εννοείται ότι τηρείται αυστηρά η νομιμότητα.
Πρέπει επιτέλους να τεθεί τέρμα στη δράση αυτών των κυκλωμάτων, να αναζητηθούν οι διαπλεκόμενοι και όχι μόνο να επιβληθούν κυρώσεις για τα εγκλήματα που διαπράττουν αλλά και να επιστρέψουν στο δημόσιο και τα δισεκατομμύρια που καταχράστηκαν».
Τα στοιχεία των πρόσφατων αναλύσεων από τα οποία προκύπτει νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων εστάλησαν και στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη.

1 σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.