Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, η πρώτη δημόσια διαβούλευση για το Master Plan Λιμένα Σκοπέλου

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου καλεί όλους τους φορείς, κατοίκους και λοιπούς χρήστες, που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι με τον λιμένα της Σκοπέλου, για την υποβολή εκ μέρους τους των αιτημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία και την ανάπτυξή του, σε προκαταρκτική δημόσια διαβούλευση για την εκπόνηση της Μελέτης Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) Λιμένα Σκοπέλου, την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00’’, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου και Πρόεδρος του ΔΛΤΣ, Γιώργος Μιχελής, ο οποίος θα διευθύνει τη συζήτηση, δήλωσε στην efimerida-sporades τα εξής:
«Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης με τους μελετητές γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα για τη Σκόπελο, που και θα αποτελέσει αναπτυξιακό πυλώνα της περιοχής για τα επόμενα 30 χρόνια. Στο Master Plan περιλαμβάνονται μελέτες...
λιμενικών και συγκοινωνιακών έργων, ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αρχιτεκτονικών, χωροταξίας, οικονομοτεχνικών και περιβαλλοντικών. Περιλαμβάνεται η επίλυση όλων των βασικών προβλημάτων του λιμένα που σχετίζονται όχι μόνον με έργα, αλλά με την πρόσβαση και τις κυκλοφοριακές εξυπηρετήσεις και ρυθμίσεις, την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού τοπίου, καθώς και προτάσεις για τον τρόπο χρήσης της χερσαίας ζώνης. Η υποβολή των αιτημάτων θα αποτελέσει σημαντική αρωγό της προσπάθειας για την ορθή ανάπτυξη του κεντρικού λιμένα Σκοπέλου αλλά και του λιμένα Λουτρακίου και του βοηθητικού λιμένα Αγνώντα, μιας και η ανάπτυξη του νησιού μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και των τριών του λιμένων.»
Τα όποια αιτήματα των ενδιαφερόμενων εμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες ζητημάτων – έργων:
  1. Ενίσχυση ή επισκευή υφιστάμενων λιμενικών έργων.
  2. Κατασκευή νέων λιμενικών έργων.
  3. Κατασκευή κτιριακών έργων για την εξυπηρέτηση του λιμένα και των δραστηριοτήτων που χωροθετούνται σε αυτόν.
  4. Αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων (φωτισμός, παροχή ρεύματος, νερού κλπ).
  5. Χωροθέτηση υφιστάμενων και νέων λειτουργιών στις διαθέσιμες και μελλοντικές υποδομές.
  6. Αξιοποίηση των χερσαίων ζωνών του λιμένα που παραμένουν ανενεργές και ανάπτυξη πόλων έλξης για επισκέπτες.
  7. Αντίστοιχες προτάσεις και για τους λιμένες του νησιού στον Αγνώντα και το Λουτράκι.

9 σχόλια:

  1. Δημόσια διαβούλευση για το Master Plan Λιμένα Σκοπέλου!!! Καταλαβατε κυριε πρωην προεδρε και κυριε λιμεναρχη... Οχι οπως περσυ,αποφασιζω και διαταζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν στο τέλος της θητείας του το τωρινό δημοτικό λιμενικό ταμείο έχει προσφέρει περισσότερα απ΄οτι το προηγούμενο τότε να κρίνεται αν αυτή η αλλαγή ήταν πετυχημένη. Πράγμα αδύνατο, για να μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας αφού με αυτή την αλλαγή η Σκόπελος δεν θα έχει ουτε το 1/5 των εσόδων που είχε τα προηγούμενα χρόνια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιθανολογώ ότι στην εν λόγω διαβούλευση μετά από διαλογική συζήτηση, ανταλλαγή γνωμών και έκθεση απόψεων το αποτέλεσμα θα ισούται με το μηδέν.
    Με την ευκαιρία να καταθέσω και την ερώτησή μου: Σχετικά με τις τοποθετήσεις-προσλήψεις στο Λιμενικό ταμείο είναι σύμφωνες με τον Νόμο;
    Όνειρα γλυκά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιες προσλήψεις μιλάς???

      Διαγραφή
    2. Γι αυτές για τις οποίες δεν υπάρχουν τα νόμιμα δικαιολογητικά.....

      Διαγραφή
    3. "Μικρούλα" και "δειλή" ανώνυμη της 12ης Φεβρουαρίου 2013 - 12:42 μ.μ. πόσο πολύ ζηλεύεις ?

      Και πόσο σου αρέσει κρυμμένη κάτω από την κουκούλα σου να συκοφαντείς !!!

      Διαγραφή
  4. Τα καινούργια κάλαντα του ΕΣΠΑ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν έχουμε κάτι πολύ καλύτερο να κάνουμε ας πάμε μέχρι το Δημαρχείο να δούμε ποιοι και τι θα πούνε, ας πούμε και μεις την άποψή μας και μετά θα έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε την κριτική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οδηγία προς τους ναυτιλομένους: Άνοιξε τον υπολογιστή σου ,πήγαινε στην ιστοσελίδα Σχέδιο ΣΟΦΟΚΛΗΣ και μετά γράψε αυτό που θέλεις ::::

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.