Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ καλούν σε συλλαλητήριο

Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ καλούν το λαό της Σκοπέλου να δώσει ξανά το παρόν στους νέους αγώνες που ανοίγονται μπροστά μας. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε όλη αυτή την κατάσταση. Η ζωή μας πάει από το κακό στο χειρότερο, υποβαθμίζεται καθημερινά, έχουμε εξαντληθεί εντελώς οικονομικά και πληρώνουμε διαρκώς φόρους - μόνο εμείς - σε ένα κράτος που δεν μας παρέχει πια τίποτα. Μοναδικός σκοπός της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της εκφραστών είναι να σώσουνε το κεφάλαιο και τις τράπεζες κι εμείς ας χαθούμε.
Συνοψίζοντας τα βασικότερα προβλήματα που απασχολούν τα λαϊκά νοικοκυριά και για τα οποία πρέπει να...
αγωνιστούμε αναφέρουμε:
1. Την ανελέητη φοροεπιδρομή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση στους εργαζομένους.
• Φόροι δυσβάσταχτοι για τα λαϊκά νοικοκυριά
• χαράτσια μέσω ΔΕΗ
• ΦΑΠ
• απαράδεκτος τρόπος φορολόγησης των μικροεπαγγελματιών, που θα τους οδηγήσει σίγουρα σε λουκέτα
• τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης και τη σχεδόν εξίσωση του με το πετρέλαιο κίνησης με τις γνωστές σε όλους συνέπειες. Στον 21ο αιώνα κρυώνουμε στα σπίτια μας και γεμίσαμε ξυλόσομπες Ζητάμε κατάργηση των φόρων σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και στο πετρέλαιο.
• ανακούφιση των ανέργων και των μικροεπαγγελματιών από τη δυσβάσταχτη φορολογία
• αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια είτε μέσω ΔΕΗ, είτε μέσω εφορίας και κάνουμε αγώνα για κατάργηση όλων των πρόσθετων φόρων
2. Αύξηση της τιμής στα τιμολόγια της ΔΕΗ, πράγμα που επιδεινώνει την κατάσταση στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και θα αυξήσει τις διακοπές ρεύματος.
3. Την απαράδεκτη κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με ανύπαρκτα δρομολόγια και πανάκριβα εισιτήρια. Η κατάσταση μάλιστα αναμένεται να επιδεινωθεί επικίνδυνα μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την ακτοπλοΐα. ΜΟΝΟ ο Ενιαίος Δημόσιος Φορέας μπορεί να λύσει το πρόβλημα στις συγκοινωνίες, όταν θα είναι κοινωνικό αγαθό κι όχι προϊόν κέρδους.
4. Την απαράδεκτη κατάσταση στο κέντρο υγείας. Είναι ολοφάνερο ότι οδηγούμαστε στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας.
5. Την επίσης απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία του νησιού με τις τόσες ελλείψεις καθηγητών και την πλήρη εγκατάλειψη των κτιρίων.
6. Τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι άνεργοι και οι επαγγελματίες του νησιού λόγω της κρίσης. ΖΗΤΑΜΕ άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και πρωτίστως ιατροφαρμακευτική κάλυψη και σφράγισμα των βιβλιαρίων ( ΙΚΑ-ΤΕΒΕ) χωρίς προϋποθέσεις.
7. Τέλος αναφέρουμε την διαρκή υποβάθμιση του νησιού που μας οδηγεί σε πλήρη μαρασμό. Χαριστική βολή το κλείσιμο υπηρεσιών (ΟΤΕ - ΔΕΗ) και στη συνέχεια ΔΟΥ και ΙΚΑ. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
της ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και της ΟΓΕ
την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΓΕΝΑΡΗ 2013 στις 6:30 μ.μ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ