Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Μαζική κινητοποίηση για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας

Ανακοίνωση της παράταξης «Θεσσαλία
της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας»
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όπως και οι διοικήσεις που αυτή έχει διορίσει στα Νοσοκομεία και στις Υγειονομικές Περιφέρειες, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις νεοφιλελεύθερες επιδιώξεις στο χώρο της υγείας, οδηγούν το ΕΣΥ σε οριστική διάλυση.
Η περαιτέρω δραστική περικοπή των ήδη λιγοστών πόρων, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, που επιδεινώνονται εξαιτίας της μαζικής συνταξιοδότησης ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και άλλου προσωπικού και κυρίως εξαιτίας των σχεδιαζόμενων απολύσεων, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών και υπηρεσιών, η κατακόρυφη αύξηση του κόστους της νοσοκομειακής περίθαλψης που επιβαρύνει τους...
ασθενείς, συνθέτουν την εικόνα καταστροφής της δημόσιας υγείας. Και όλα αυτά τη στιγμή που, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών κυβερνητικών επιλογών, χιλιάδες πολίτες είναι ανασφάλιστοι και αδυνατούν να προσφύγουν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, με αποτέλεσμα η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κοινωνικής φροντίδας να οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση.
Στο πλαίσιο αυτό, τα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας υποβαθμίζονται συνεχώς, αφού η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, πιστή στις μνημονιακές επιταγές, προωθεί τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών και μονάδων και την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης με μετακινήσεις γιατρών από άλλα Νοσοκομεία, αντί των αναγκαίων προσλήψεων. Τα προβλήματα είναι ορατά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία : Από το σχέδιο συγχώνευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το κλείσιμο τουλάχιστον δύο Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Λάρισας, μέχρι τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, που αναμένεται να οδηγήσει τουλάχιστον πέντε κλινικές σε κλείσιμο, αλλά και την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του πλέον «φανατικού» των επιταγών της τρόικα Διοικητή του, κ. Ζαχαρόπουλου, η κατάσταση έχει προκαλέσει εύλογο αναβρασμό στους εργαζομένους και τους ασθενείς στο χώρο της υγείας.
Για μας, ως «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας είναι θέμα κρίσιμο, το οποίο αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους στο χώρο αυτό, οι οποίοι δίνουν τιτάνια μάχη για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Δηλώνουμε λοιπόν τη συμπαράστασή μας στην πανιατρική απεργία της Πέμπτης 17/1/2013 και καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν μαζικά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις της ίδιας μέρας. Παράλληλα, θα ζητήσουμε την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης για το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με εκπροσώπους των εργαζομένων των Νοσοκομείων, αλλά και των συλλόγων πασχόντων.
Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, γι’ αυτό και είναι αναγκαία η μαζική και δυναμική υπεράσπιση του δικαιώματος όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις, για πρόσβαση σε ένα αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.