Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση Κώστα Αγοραστού με μέλη Συνεταιρισμού για την παραγωγή και μεταποίηση Στέβιας

Κώστας Αγοραστός: «Η καινοτόμος καλλιέργεια
δίνει προστιθέμενη αξία στο προϊόν»
Το ενδιαφέρον της αιρετής Περιφέρειας για την καλλιέργεια του φυτού Στέβια έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στα μέλη του Δ.Σ. του 1ου μετοχικού Συνεταιρισμού για την παραγωγή και μεταποίηση Στέβιας, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο γραφείο του.
Τα μέλη του Δ.Σ. είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον περιφερειάρχη για τις προσπάθειες που κάνουν και τη διαδικασία, που έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα, έτσι ώστε να προχωρήσουν στην παραγωγή και μεταποίηση στέβιας. Ζήτησαν δε την βοήθειά του έτσι ώστε να...
δημιουργηθεί πιλοτικά μια μελέτη της καλλιέργειας του φυτού στέβια στην περιοχή μας η οποία θα δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα και θα υποδείξει τις επόμενες ενέργειες σε ότι αφορά την παραγωγή και μεταποίηση.
Ο Κώστας Αγοραστός από την πλευρά του τόνισε ότι σύντομα η Περιφέρεια Θεσσαλίας προκηρύσσει ερευνητικά προγράμματα μέσα απ’ τα οποία μπορεί να ενταχθεί μια τέτοια εφαρμογή. «Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια αντιμετωπίζουμε τον παραγωγό με σεβασμό και ενδιαφέρον. Πιστεύουμε δε ότι χρειάζεται τη στήριξη της πολιτείας ώστε να αλλάξει το υπάρχον παραγωγικό μοντέλο και να μπορέσουμε με τέτοιες καλλιέργειες να εξάγουμε καινοτομία και γνώση, με οικονομικό όφελος για τον ίδιο. Οι ευεργετικές ιδιότητες της Στέβιας θεωρούμε ότι θα αυξήσουν τη ζήτηση και πάνω σ’ αυτό το γεγονός οι παραγωγοί μπορούν να επενδύσουν μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα βασίζεται στην υγιή επιχειρηματικότητα».
Ο περιφερειάρχης ζήτησε απ’ τους παραγωγούς να έχουν έτοιμη μια πρόταση για την υλοποίηση μίας πιλοτικής εφαρμογής της καλλιέργειας, ούτως ώστε να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και σημείωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα βρίσκεται αρωγός σε τέτοιες καινοτόμες ενέργειες. Τα μέλη του συνεταιρισμού συνόδευε ο δήμαρχος Μουζακιού Γιώργος Κωτσός.

2 σχόλια:

  1. Αντε μια προταση ακόμη και ενα πιλοτικό πρόγραμμα που θα σταματίσει μολις τελειωσει η χρηματοδοτηση...Απαισιόδοξος? Οχι! Επιφυλακτικός ? Πάρα πολυ!!!! Απλά να σας θυμίσω στο παρελθόν ίδιες και πιό μεγαλεπίβουλες πρακτικές: Ελαιοκράμβη , Αγκινάρα , αργοτικά φωτοβολταικά (και αυτά στην αγροτική ανάπτυξη τα βάλανε...!).Ποιο ειναι το πρόβλημα πάντοτε? Κανεις δεν σκεφτεται την ανάπτυξη σε υγειείς και μακρόπνοες βάσεις αλλα μόνο το πως να τ αρπάξουμε τωρα και ...γειά σας! Γι αυτό και ολοι, γνωρίζοντες και μη ,πεφτουν παντα σε κάτι νέο οπως οι μύγες στο ..."ξερετε που".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΟΚ

    ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ .
    ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩ-ΠΕΟΙ.

    ΠΟΙΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΣΑ
    ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ????

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ
    γεοπωνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.