Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Παράκτια γεωλογική έρευνα στην Αλόννησο

Γεωλογική έρευνα στην παράκτια ζώνη της Αλοννήσου
από το Πανεπιστήμιο Αθηνών
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την δραστήρια ομάδα της Επίκουρης Καθηγήτριας κας Νίκης Ευελπίδου από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, στις 18/10/12 ολοκλήρωσε με επιτυχία παράκτια γεωλογική έρευνα στην Αλόννησο. Με τη βοήθεια ταχύπλοου φουσκωτού σκάφους, μελετήθηκε συστηματικά το υποθαλάσσιο τμήμα των βραχωδών απόκρημνων περιοχών, στις οποίες έχουν αποτυπωθεί ενδείξεις μεταβολών στάθμης θάλασσας. Στόχος της ερευνητικής ομάδας ήταν η μελέτη των μεταβολών της στάθμης της θάλασσας που...
σχετίζονται τόσο με την παγκόσμια μεταβολή στάθμης θάλασσας λόγω κλιματικών αλλαγών (ευστατικές κινήσεις), όσο και με την τεκτονική που έχει επηρεάσει την περιοχή τα τελευταία 10.000 χρόνια.
Το έργο της ερευνητικής ομάδας υποστηρίχθηκε άμεσα και έμπρακτα από τον δήμο Αλοννήσου, αποδεικνύοντας την ευαισθητοποίηση του σε θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος. Ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Βαφίνης εξασφάλισε φιλοξενία για τους ερευνητές στην Αλόννησο, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καλογιάννης Βασίλης και η κα Ζαφειρούλα Αναγνώστου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υποστήριξαν την ομάδα κατά την διαμονή τους στο νησί.
Κοντά στην ομάδα βρέθηκε και το Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων παρέχοντας στην ομάδα ταχύπλοο σκάφος για τις ανάγκες της παράκτιας εργασίας. Ο κ. Καραμήτρος Γρηγόρης και κ. Κώστας Γκιουλής, συνόδευσαν τους ερευνητές με το σκάφος, δείχνοντας έμπρακτα την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον τους.
Η έρευνα στην Αλόννησο διεξήχθη με επιτυχία και τα αποτελέσματα της αναμένεται να δημοσιευθούν στην διεθνή κοινότητα προσεχώς.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.