Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση σωματείων και φορέων

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 17/1 ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε.
Αρχικά με την ευκαιρία της σημερινής συνέντευξης θα θέλαμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τη στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα της ΓΣΕΕ. Είναι απαράδεκτο να παραμένουν απλήρωτοι για 3 μήνες και απαιτούμε άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Βόλου που έτρεξαν να αναλάβουν ρόλο εργοδότη, να βάλουν την υπογραφή τους, σαν εργοδότες σε συμβάσεις που καταργούν στοιχειώδη δικαιώματα, καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, για να πάρουν ένα 5% προμήθεια από το σκλαβεμπόριο. Αλλά δεν είναι καινούργια αυτή η στάση από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΒ. Οι εργαζόμενοι πρέπει βγάζοντας συμπεράσματα να απαλλαγούν από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό σε κάθε σωματείο, σε κάθε Ομοσπονδία, παντού. Αυτά τα προγράμματα έχουν σαφή στόχο: να «μάθουν» τους εργαζόμενους, ιδίως τους νέους, να διαχειρίζονται τη φτώχεια τους (να μαθαίνουν να ζουν 3-4 μήνες χωρίς κανένα εισόδημα), να μη διαμαρτύρονται, να δέχονται να δουλεύουν δωρεάν ή με...
εξευτελιστικούς όρους. Συνέχεια αυτών των προγραμμάτων είναι το Εθνικό σχέδιο δράσης για την «απασχόληση» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και που αποτελεί βόμβα στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και στις συλλογικές συμβάσεις. Αποτελεί τη βάση για μια κατάσταση που θέλουν να παγιωθεί, συνέχεια της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που χωρίζει τους νέους σε πάνω των 25 ετών με 586ευρώ μισθό το μήνα και σε κάτω των 25 ετών με 511 ευρώ. Γυρνάμε δεκαετίες πίσω που το βασικό σύνθημα στα συνδικάτα για τους νέους εργάτες ήταν «ίση αμοιβή για ίση εργασία».
Ασφαλώς, οι εργαζόμενοι στα 5μηνα δεν είναι οι μόνοι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, που δέχονται την επίθεση της εργοδοσίας. Όλοι ο εργαζόμενοι που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, με διάφορες μορφές, τους οποίους ασφαλώς και στηρίζουμε, πρέπει να αντιληφθούν ότι χρειάζεται να αναπτυχθεί η συνολικότερη αντεπίθεση όλης της εργατικής τάξης απέναντι όχι απλά στο ένα ή το άλλο μέτρο, όχι απλά στη μια ή την άλλη μορφή διαχείρισης, αλλά εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με τα μονοπώλια. Αν θέλετε, γίνεται μέρα με τη μέρα πιο φανερό ότι η επίθεση στις εργατικές κατακτήσεις και στις λαϊκές οικογένειες γενικεύεται, σε κάθε χώρο δουλειάς η εργοδοσία – οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες – κυριολεκτικά έχουν ξεσαλώσει, ενώ το κράτος τους, που στο τιμόνι τώρα βρίσκεται η τρικομματική κυβέρνηση, με απανωτά χτυπήματα εξαλείφει ό,τι απομένει από το όποιο εισόδημα.
Μέσα μόνο σε λίγους μήνες έχουν θεσπιστεί νέοι φόροι, ένα ασήκωτο βάρος χρεών και οφειλών:
Τέλος αλληλεγγύης, που ουσιαστικά είναι «αλληλεγγύη» στους μεγαλοβιομήχανους λες και αυτοί έχουν ανάγκη.
Τέλος επιτηδεύματος που έχει τον ίδιο χαρακτήρα.
Τέλος για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες – το λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ, για το οποίο με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων αναπτύχθηκε η μαζική και οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία και τώρα έρχεται με ειδοποιητήριο από την εφορία για όσους δεν το πλήρωσαν.
Οι αυξήσεις στο ΦΠΑ και οι ένταξη ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης σε υψηλότερα κλιμάκια.
Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης με αποτελέσματα στην υγεία των λαϊκών στρωμάτων – τα ζούμε καθημερινά με τα μικροσωματίδια στο Βόλο.
Μιλάμε για ένα ασήκωτο βάρος με τσακισμένα μεροκάματα, αλλεπάλληλους φόρους και κύμα ακρίβειας που θεριεύει, με την ανεργία να αφορά πλέον 1.200.000 εργαζόμενους, κυρίως νέους, στη Μαγνησία πάνω από 22.000.
Με το νέο φορολογικό η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εντείνει τη φτωχοποίηση εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, με κατάργηση του αφορολόγητου και τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για όλους, με αυξημένους συντελεστές, με κατάργηση και μειώσεις φοροεκπτώσεων, να φορολογούνται οι οικογένειες επειδή έχουν παιδιά. Μαζεύουν λεφτά, για να χρηματοδοτήσουν τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές κ.λπ., που θα υλοποιήσουν την περιβόητη ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή φέρνουν νέες τρανταχτές φορο-ελαφρύνσεις για τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, και για μεγαλοεισοδηματίες.
Θέλουμε δε θέλουμε θα γίνουμε όλοι μας φοροφυγάδες! Για εμάς και δεν έχουμε να πληρώσουμε αλλά και πρέπει να κυριαρχήσει σε όλους τους εργαζόμενους το σύνθημα: τέρμα στις θυσίες για την πλουτοκρατία! Να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι βιομήχανοι!
Η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης και της Ε.Ε. δεν θα έχει σταματημό. Μας κάνουν να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας στη φτώχεια και στο κρύο ώστε οι μεγαλοεπιχειρηματίες να επιδοτούνται για να δουλεύουμε εμείς τσάμπα, να μην πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, να παίρνουν ζεστό χρήμα για επενδύσεις, για ανακεφαλαιοποιήσεις κτλ., να παίρνουν ζεστό χρήμα οι λεγόμενοι διεθνείς και ντόπιοι πιστωτές που είναι πάλι οι ίδιοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, είναι τα μονοπώλια! Όποιες παραλλαγές, όποιον τίτλο και να βάλουν στη διαχείριση αυτού του συστήματος δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι για εμάς και τις οικογένειές μας. Λύση, λοιπόν, δεν μπορεί να είναι μια άλλη διαχείριση, με νέα μνημόνια τύπου Βραζιλίας και Λατινικής Αμερικής. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να υποστηρίζει το ένα ή το άλλο μίγμα της φτώχειας του!
Καλούμε όλους τους εργάτες και τις εργάτριες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, ιδιαίτερα τους νέους που μπαίνουν στο επίκεντρο της επίθεσης, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας!
Nα βροντοφωνάξουμε την Πέμπτη 17 Γενάρη, στις 18.30 στην πλατεία Πανεπιστημίου:
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ!
ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ! ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ! ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
Να μη νομιμοποιήσουμε τη σφαγή με τη νέα φορο-λεηλασία!
Να απαιτήσουμε:
  • Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%. Αν μη τι άλλο η Λίστα Λανγκάρντ αποδεικνύει μια τρανή αλήθεια – που γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί πίσω από τη σκανδαλολογία. Ότι οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι αυλικοί τους έχουν συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια δισεκατομμύρια ευρώ από τη δουλειά και τον ιδρώτα των εργατών.
  • Την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Κατάργηση του έκτακτου ειδικού τέλους για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες(χαράτσι Δ.Ε.Η.).
  • Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Απαλλαγή από τους φόρους για τη λαϊκή οικογένεια με εισόδημα 40.000 ευρώ το χρόνο και 5.000 για κάθε παιδί.
  • Να υπολογίζονται στη φορολογία τα έξοδα για δαπάνες σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό κλπ.
Όλοι την Πέμπτη 17 Γενάρη, στις 18.30 στην πλατεία Πανεπιστημίου
Τέλος, με αφορμή τις απαράδεκτες αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ και τις προκλητικές μειώσεις στα τιμολόγια των βιομηχανιών καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ την Παρασκευή 18 Γενάρη, στις 11 το πρωί.
Τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι:
  • το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»,
  • το Σωματείο Εργαζομένων στην Coca-Cola,
  • το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποπ. Τροφίμων Ν. Μαγνησίας,
  • η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου Ν. Μαγνησίας,
  • το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας,
  • το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Carefour – Μαρινόπουλος, παράρτημα Ν. Μαγνησίας,
  • το Σωματείο Εργαζομένων ΒΕΜΕΚΕΠ,
  • Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας,
  • Σωματείο Εργαζομένων 304 ΠΕΒ,
  • η ΕΛΜΕ Ν. Μαγνησίας,
  • ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών,
  • οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Δασκάλων, ΙΑΚΑ, ΠΤΕΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
  • το Σωματείο Ξυλουργών,
  • οι επιτροπές αγώνα: Επισιτισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εμπορίου
  • οι Λαϊκές Επιτροπές: Χρυσοχοΐδη – Αγ. Γεωργίου, Ν. Δημητριάδας, Καραγάτς, Χιλιαδού, Καπακλί, 

1 σχόλιο:

  1. Έτσι είναι, τουλάχιστον να αγωνιζόμαστε σε αυτούς τους δίσεκτους καιρούς για να φέξει η ελπίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.