Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Επιτακτική ανάγκη η μείωση της τιμής του πετρελαίου σε τιμές που οι πολίτες να μπορούν προμηθευτούν

Δήλωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου
© EUROKINISSI
«Μέσα σε ένα καταιγιστικό τοπίο πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων, τη στιγμή που η αναξιοπιστία της συγκυβέρνησης διογκώνεται από την προσπάθεια συγκάλυψης των τεράστιων πολιτικών και ποινικών ευθυνών που απορρέουν από τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ και την εξόφθαλμη πλέον αποκάλυψη, ότι η διαπλοκή του πολιτικού συστήματος αυτής της χώρας με την οικονομική ελίτ, αποτελεί καθεστωτική δομή του κράτους, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας προβαίνει σε ακόμη μία εμπρηστική δήλωση που δείχνει την αντίληψη των 3 κυβερνητικών εταίρων για την κοινωνία που πρέπει υποτίθεται να υπηρετήσουν.
Όσο συνεχίζεται
η παρανοϊκή και
εγκληματική αυτή
λογική, τόσο
οι ελληνικές πόλεις
θα βυθίζονται
στην αιθαλομίχλη,
με σοβαρότατες επιπτώσεις
στην υγεία των
πολιτών και
στο περιβάλλον
Παρά την δραματική κατάσταση, για την υγεία των πολιτών κατά πρώτον, αλλά και για τα δημόσια έσοδα σε μια τόσο κρίσιμη εποχή για τη χώρα, που έχει επιφέρει ο μνημονιακός νόμος για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, ο κ. Στουρνάρας έβαλε τέλος χθες στις όποιες ελπίδες εκλογίκευσης (μείωσης) του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Θριαμβεύει με πανηγυρικό τρόπο το δόγμα:" ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ". Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο "ΒΗΜΑ FM": "Δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης ή για ελάφρυνση στη φορολογία κεφαλαίου...".
Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν καταφύγει στη χρήση τζακιού ή ξυλόσομπας για να ζεστάνουν τα σπίτια τους, δεν το έκαναν για λόγους ελλιπούς ενημέρωσης ή ευαισθησίας όσον αφορά τις...
βλαβερές συνέπειες της συγκεκριμένης χρήσης, ούτε επειδή ξαφνικά έγιναν "ρομαντικοί". Το πράττουν πολύ απλά γιατί δεν έχουν πλέον τη στοιχειώδη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υψηλότατες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, μετά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνου του πετρελαίου κίνησης, αλλά και εξαιτίας των τραγικών περικοπών που έχουν δεχτεί τα εισοδήματά τους.
Η εκτεταμένη χρήση καυσόξυλου αλλά και άλλων πηγών εναλλακτικής θέρμανσης, προκαλούν σοβαρές συνέπειες στην υγεία των πολιτών και πνίγουν τα μεγάλα αστικά κέντρα στην αιθαλομίχλη δημιουργώντας, πρόσθετο, οξύ περιβαλλοντικό πρόβλημα.
Μετά την ανακοίνωση - προειδοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τις σοβαρές βλαπτικές συνέπειες που υπάρχουν για την υγεία των πολιτών λόγω της χρήσης καυσόξυλου, η Ένωση Πυροσβεστικού Σώματος με επιστολή προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου, εξαιτίας των θυμάτων που πλέον θρηνούμε λόγω οικιακών πυρκαγιών από χρήση εναλλακτικών μέσων θέρμανσης.
Όσο βαθαίνει η κρίση αυξάνονται οι θανατηφόρες πυρκαγιές σε σπίτια με θύματα δεκάδες ηλικιωμένους, αφού ουσιαστικά οι εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, έχουν αντικαταστήσει την κεντρική θέρμανση.
Από τα στοιχεία της τελευταίας 5ετίας προκύπτει ότι 64 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, 26 άνδρες και 38 γυναίκες στην πλειονότητά τους πρόκειται για ανθρώπους άνω των 75 ετών. Οι περισσότερες πυρκαγιές σημειώθηκαν από τζάκια (21 περιπτώσεις) και ακολουθούν οι ηλεκτρικές θερμάστρες (16 περιπτώσεις), ξυλόσομπες (10 περιπτώσεις), σόμπες πετρελαίου (7 περιπτώσεις), σόμπες υγραερίου (3 περιπτώσεις) και πυρά θέρμανσης (3 περιπτώσεις).
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, επιμένει ότι είναι επιτακτικό χρέος των συναρμόδιων Υπουργείων, να πάρουν πίσω την απόφασή τους για αύξηση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης και να το διαθέσουν σε τιμές που οι πολίτες να μπορούν προμηθευτούν. Όσο συνεχίζεται η παρανοϊκή και εγκληματική αυτή λογική, τόσο οι ελληνικές πόλεις θα βυθίζονται στην αιθαλομίχλη, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και στο περιβάλλον».

3 σχόλια:

  1. ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚ ΠΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

    ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΙΚΑΝΗ ΧΟΥΝΤΑ Κ ΤΟ 4 ΡΑΙΧ

    ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΧΑΖΟΥΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Κ ΣΤΗΝ
    ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο άδικα με επιπτώσεις στην κοινωνική κουλτούρα συνεχίζει η πολιτική να ασκείται με επιπόλαιο και επιφανειακό τρόπο παρασέρνοντας και πολίτες όπως ο 11:42. Ειδικά στην Ελλάδα η αντιπλίτευση πάντα ή τις περισσότερες φορές ήταν πιο λαϊκίστικη από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα πριν φτάσουμε εδώ με το πετρέλαιο θέρμανσης έχουν προηγηθεί γεγονότα που είναι η κύρια αιτία.
    1. Αφήνω το λαθρεμπόριο ου είναι και το πρώτο και ο λόγος για τον οποίο έγινε η εξίσωση.
    2. Η ελλάδα δεν έπρεπε να υιοθετήσει τόσο γρήγορα από την δεκαετία του 50, την λύση του πετρελαίου που ήταν η ευκολότερη (ως συνήθως επιλέγουμε ως άνθρωποι και Έθνος πάντα τις εύκολες λύσεις) γιατί είναι εισαγόμενο με τεράστιες απώλειες σε συνάλλαγμα.
    2. Δεν υπήρχε στρατηγική για την αξιοποίησητων δικών μας πηγών φυσικών πόρων.
    3. Όταν στο εξωτερικό εδώ και 15 χρόνια γίνεται επανάσταση με τα ενεργιακά τζάκια και ξυλόσομπες στην Ελλάδα που έχουμε κάποιες δυνατότητες ξυλείας είμαστασν οι τελευταίοι που τα ακολουθήσαμε μόνο και μόνο γιατί ζοριστήκαμε.
    4. Στην Σκόπελο μέχρι και μόλις πριν 3 χρόνια ακόμα και το καλοκαίρι, υπήρχαν επιχειρήσεις (ενοικιαζόμενα δωμάτια) που ζεσταίναν νερό με καυστήρα πετρελαίου. Όταν βάλανε ηλιακό θερμοσίφωνα δηλώναν έκπληκτοι για τα λεφτά που γλιτώναν (πριν την εξισωση της τιμής πόσο μάλλον τώρα). Στα παλιά τους τα παπούτσια γράφεν τους ειδικούς και μη για τις ΑΠΕ. Δεν βόλευε.
    5. Στην Σκόπελο όταν την δεκαετία 50 η θέρμανση και το μαγείρεμα γινότανε με ξύλα, φτάσαμε το 2000 πολύ μικρή ποσότητα ξυλείας να χρησιμοποιείται για αυτό. Αυτό συμβαίενι όταν έχουμε τόσο πολύ δασικό πλούτο. Γιατί τώρα με τα καινούργια τζάκια και ξυλόσομπες δεν δημιουργεί πολλά προβλήματα το πεύκο. Είχαμε όμως χρήματα.
    Και το Περιβάλλον μπορεί να ρυπαίνεται με την μαζική καύση των ξύλων (αν και με καλύτερες εγκαταστάσεις το πρόβλημα θα ήταν πολύ μικρότερο) αλλά κανένας δεν εξέτασε όταν καίμε πετρέλαιο, που έρχεται από Περσία με τάνκερ που βουλιάζει και κανένα, ή από δεξαμενές που καταστρέφεται και καμμία (σε λίγο και στην Ελλάδα), την ρύπανση δημειουργείται στις ακτές ή στην κα΄συη για την μεταφορά του κλπ. Προφανώς γιατί εμάς δεν μας επιρεάζουν και δεν μας νοιάζει. Η ίδια ανευθυνότητα που δείχνουμε και για τα κοινά τα δικά μας. Με απόκρυψη ή η άγνοια όσων ανέφερα έχει νόημα η παραπάνω δήλωση του βουλευτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ 9.35

    ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

    ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ.
    Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΡΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
    ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ .

    ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 0.70 ΕΥΡΩ

    ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ 1.40 ΕΥΡΩ

    ΕΝΑΣ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ

    ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
    ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΝΙΤΟ ΛΕΣΒΟΥ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ
    ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ 87 ΒΑΘΜΩΝ ΚΑΥΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

    ΑΤΜΟΥΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΤΑΖΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ 1983
    ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

    ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΓΙΝΕ.

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ
    ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ .

    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ
    τεχν.γεωπονος

    καλη χρονια στην εφημεριδα κ ΜΑΧΗτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.