Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ως πότε θα μπορούμε;

Ο Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης, μετά το έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ που συγκλήθηκε χθες στην Αθήνα με μοναδικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση της τραγικής οικονομικής κατάστασης όπως διαμορφώθηκε μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για νέα περικοπή των εσόδων στους Δήμους δήλωσε στην efimerida-sporades:
«Από τα παρακρατηθέντα θα δώσουν μόνο το 30%! Αισθανθήκαμε σαν φτωχοί συγγενείς που ζητούσαν ενίσχυση..! Πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να καταλάβουν ότι φτάσαμε στο απροχώρητο... Χωρίς να αποφεύγουμε να διεκδικούμε, χρειάζεται συνεννόηση από δω και πέρα, ομόνοια και κοινή πάλη. Να συνεργαστούμε όλοι για να δώσουμε καλύτερες παροχές στους δημότες μας, αλλά και στους επισκέπτες μας, με όποια μέσα διαθέτουμε, για να μπορέσουμε τουλάχιστον να κρατηθούμε από τον τουρισμό.»
Εν τω μεταξύ, σε νέο 48ωρο κλείσιμο των Δήμων και...

Ό,τι πει …η τρόικα


Το θέμα της τιμής των ακριβών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις από και προς τις Σποράδες παρέμεινε άλυτο καθώς παραπέμφθηκε στην ...τρόικα!
Χωρίς αποτέλεσμα η χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου οι δήμαρχοι Βαφίνης, Μιχελής και Πλωμαρίτης, είδαν, αντί του υπουργού, τους δύο γενικούς γραμματείς και κατέθεσαν τα αιτήματά τους, που σχετίζονται κυρίως με την ανάπτυξη του τουρισμού.
Οι γενικοί γραμματείς σημείωσαν ότι «δεν μπορεί το Υπουργείο να καθορίσει τις τιμές ή να ζητήσει μειώσεις όταν το κόστος των καυσίμων αυξάνεται συνεχώς». Οι δήμαρχοι ωστόσο επέμειναν και ζήτησαν να εφαρμοστεί το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, δηλαδή να υπάρχει αντιστοιχία της τιμής του εισιτηρίου με τα μίλια, όπως συμβαίνει στην ηπειρωτική χώρα με τα χιλιόμετρα, ωστόσο απάντηση, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν δόθηκε.

Ξανασφραγίσθηκε το «Ξενία» Σκιάθου

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» στάλθηκε επιστολή προς την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στην οποία ανήκει το Ξενία Σκιάθου. Στην επιστολή δινόταν έμφαση στην εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το «Ξενία» σήμερα αλλά και την επικινδυνότητα του, αφού λόγω της θέσης του διέρχονται από αυτό πολλοί επισκέπτες-τουρίστες που κατευθύνονται προς την παραλία Αμπελάκια.
Ως μέτρα άμεσης αντιμετώπισης προτάθηκαν η εκ νέου σφράγιση του...

«Τα καπέλα μου» στο Μουσείο Μαυρίκη

Δημιουργίες της Έρρικας Φλωρούς θα παρουσιαστούν στο Αλόννησο, στο Μουσείο Μαυρίκη από 1-9 Σεπτεμβρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης που έχει τίτλο «τα Καπέλα μου» θα γίνουν το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ.
Η Έρρικα Φλωρούς μας είπε για την δουλειά της:
«Η ιδέα γεννήθηκε εδώ στην Αλόννησο κάποια Χριστούγεννα όπου μη έχοντας τον τυπικό γιορτινό στολισμό θέλησα να φτιάξω κάτι δικό μου για...

Ασφαλής διενέργεια υποβρύχιας αλιείας

Οδηγία για την ασφαλή διενέργεια υποβρύχιας ερασιτεχνικής αλιείας εξέδωσε το Υπολιμεναρχείο Σκοπέλου, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:
1. Κατά την διενέργεια υποβρύχιας ερασιτεχνικής αλιείας, πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω βασικοί κανόνες ασφαλείας:
α. Οι ασχολούμενοι με την αναφερόμενη δραστηριότητα, πρέπει να φέρουν την προβλεπόμενη σημαδούρα και σημαία, η οποία υποδουλώνει την ύπαρξη υποβρυχίου αλιέα στην εγγύς θαλάσσια περιοχή. Ο σημαντήρας πρέπει να είναι ορατός υπό κανονικές συνθήκες από απόσταση τριακοσίων τουλάχιστον μέτρων.
β. Εφόσον η υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία γίνεται με τη συνοδεία πλωτού μέσου, η σημαία του σημαντήρα πρέπει να τοποθετείται σε εμφανές σημείο πάνω στο πλωτό μέσο.
γ. Η διενέργεια αλιείας με ψαροντούφεκο επιτρέπεται σε ακτίνα το πολύ πενήντα μέτρων από τον σημαντήρα ή το πλωτό μέσο.
δ. Δεν επιτρέπεται η δραστηριότητα αυτή σε...

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ραντεβού στην Σκοπελίτισσα

www.tjnews.gr/ Όλγα Βουτσικάκη
Η Σκοπελίτισσα δεν είναι σίγουρα κάποια ξαδέρφη ή μια περιοχή, αλλά τοπική επιχείρηση του νησιού της Σκοπέλου. Βρίσκεται στην χώρα και ξετρελαίνει τους επισκέπτες με τα εδέσματά της.
Γλυκά σε άριστη ποιότητα, με ξεχωριστή προσωπικότητα, χαρακτηριστική του νησιού! Μια βόλτα στην «Σκοπελίτισσα» διεγείρει την επιθυμία για γλυκό και παράδοση.
Τα προϊόντα που διατίθενται:
Τα Χαμαλιά: Γλυκά που προσφέρουν στους γάμους. Φτιαγμένα από αμυγδαλόψιχα, ζάχαρη και άρωμα ανθόνερου.
Οι Ροζέδες: Επίσης προσφέρονται σε γιορτινές περιστάσεις. Γλυκά από αμυγδαλόψιχα, καρύδι και κανέλα.
Το Αμυγδαλάτο: Πηκτό γλυκό του κουταλιού από αμυγδαλόψιχα που λέγεται και αμυγδαλόπαστα.
Το Αυγάτο: Γλυκό του κουταλιού δαμάσκηνο, μια συγκεκριμένη ποικιλία που ευδοκιμεί στο νησί.
Καθώς βέβαια και τα...

Διάπλους Βορείου Αιγαίου με καγιάκ

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής του 2011, του διάπλου των 250 ναυτικών μιλίων με καγιάκ από την Ερέτρια έως το Ηράκλειο Κρήτης για το Χαμόγελο του Παιδιού, οι κωπηλάτες του South Evian Gulf team, Άγγελος Χριστοφίδης και Κώστας Μανατάκης, επιστρέφουν στην ανοιχτή θάλασσα για το νέο τους εγχείρημα: τον διάπλου Βορείου Αιγαίου με καγιάκ για την Κιβωτό του Κόσμου, ένα εξίσου απαιτητικό ταξίδι 210 ναυτικών μιλίων, αφιερωμένο στα παιδιά της Κιβωτού.
Η αποστολή θα ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 από...

Άρτος και θεάματα

Παρασκευή 31 Αυγούστου η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Σκοπέλου παρουσιάζει την «Φαύστα» (κλικ) του Μποστ σε σκηνοθεσία του Τάκη Μόσχου
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Οι δήμοι έχουν πτωχεύσει..!

Τον Δήμαρχο Σκιάθου συναντήσαμε στο λιμάνι λίγο πριν πάρει το βραδινό πλοίο για να είναι παρών στο αυριανό έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Τον ρωτήσαμε για «τα οικονομικά» των δήμων και τι ενέργειες σκέπτονται να κάνουν οι δήμοι για να αποφύγουν την στάση πληρωμών. Να τι μας είπε:
Νίκος Πλωμαρίτης:
Π
ολύ φοβάμαι ότι και
ο Δήμος Σκιάθου
σε 4 – 5 μήνες ίσως
να μην μπορεί
να καλύψει
τις υποχρεώσεις του
«Η οικονομική κρίση, που ήρθε και έκατσε, έχει κάνει την αρχή της εδώ και μια πενταετία. Οι τοποθετήσεις μου όλα αυτά τα χρόνια στην ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ ήταν γύρω από την υποχρέωση την Πολιτείας για την οικονομική στήριξη των Δήμων.
Τα έσοδα δημιουργούνται από τις τοπικές κοινωνίες και αποδίδονται στο αθηνοκεντρικό κράτος, το οποίο δεν διαχειρίζεται σωστά τα χρήματα μας. Έχουμε επανειλημμένα τοποθετηθεί για την ιδιαιτερότητα των τουριστικών δήμων όπως είναι η Σκιάθος και γενικότερα οι Βόρειες Σποράδες και έχουμε επισημάνει ότι μετά τις περικοπές στο τέλος παρεπιδημούντων οι δυνατότητες παροχών σε επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους σιγά σιγά εκμηδενίζονται.
Με ρωτάτε αν οι δήμοι πάνε για πτώχευση. Εγώ πιστεύω ότι ήδη έχουν πτωχεύσει...
Όπως γνωρίζετε υπάρχουν δήμοι που...

Πλην Λακεδαιμονίων

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΣΚΙΑΘΟΥ
ΚΑΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
KAΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Κλειστά θα μείνουν αύριο Πέμπτη 30 Αυγούστου τα δημαρχεία στη Θεσσαλία, σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.
Η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα δημαρχεία την Πέμπτη, ημέρα σύγκλισης του έκτακτου συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τεράστιες περικοπές των εσόδων των δήμων, που τους καθιστούν ανήμπορους να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες λειτουργίας τους και τους οδηγούν στα όρια της χρεοκοπίας.
Η σχετική πρόταση που έγινε και αποδεκτή από το Σώμα κατετέθη από τον πρόεδρο της ΠΕΔ, δήμαρχο Κιλελέρ Ρίζο Κομήτσα.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

«Άρωμα» Σποράδων στην Aegean Regatta

Η αυλαία της Aegean Regatta 2012 έπεσε στην Ερμούπολη της Σύρου με μεγάλη επιτυχία και όλους τους ιστιοπλόους των 94 σκαφών, να ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου.
Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε λοιπόν την διαδρομή για το 2013 που θα έχει ιδιαίτερο «άρωμα» Σποράδων, καθώς ο προτελευταίος και ο τελευταίος σταθμός θα είναι στην Σκύρο και στην Σκόπελο.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17 Αυγούστου στον Μόλυβο της Μυτιλήνης και τα σκάφη θα βάλουν πλώρη για τον Λήμνο. Μετά θα κατευθυνθούν στην Σκύρο και ο τερματισμός θα είναι στην Σκόπελο, βάζοντας έτσι νέους προορισμούς στο πρόγραμμα της «Ρεγκάτας του Αιγαίου», που αποτελεί πλέον θεσμό για...

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Γιάννης Καραγκιόζος: Η εσκεμμένη αναβλητικότητα είναι πολύ χειρότερη από την ξεκάθαρη πολιτική άρνηση

Από τον δημοτικό σύμβουλο Σκοπέλου κ. Γιάννη Καραγκιόζο οι «Βόρειες Σποράδες» ζήτησαν να πάρει θέση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Α.Ο. Σκοπέλου. O κ. Καραγκιόζος απάντησε με την ακόλουθη αποκλειστική δήλωση:
Την 19η.08.2012 κατά την διάρκεια της Γενικής Συνελεύσεως του Α.Ο. Σκοπέλου, συζητώντας για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Α.Ο.Σ., ο κ. Δήμαρχος Σκοπέλου δεσμεύτηκε ενώπιον των παρισταμένων, δηλαδή, μελών Δ.Σ., δημοτικών συμβούλων, αθλητών και λοιπών ενδιαφερομένων πολιτών, ότι εντός των προσεχών ημερών θα συνεκαλείτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τον αθλητισμό στη Σκόπελο και τον Α.Ο. Σκοπέλου. Δυστυχώς κάτι τέτοιο παρατηρώ ότι δεν αποτελεί μάλλον προτεραιότητα για τη σημερινή δημοτική αρχή.
Επειδή ο αθλητισμός αποτελεί θεμελιώδη μεταξύ...

Στήριξη του Κώστα Πουλάκη στα αιτήματα των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κ. Πουλάκης, εξέφρασε τη στήριξη της παράταξής του στα αιτήματα των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την ακόλουθη δήλωση:
«Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αιρετών του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, για την απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων, την τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τις οφειλόμενες δόσεις από τους ΚΑΠ τουλάχιστον με βάση τα 2,7 δις ευρώ και τη χρηματοδότηση των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την ασφυκτική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι της χώρας, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής την οποία εφαρμόζει απαρέγκλιτα και η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση. Από την πλευρά μας είχαμε εξαρχής ταχθεί κατά του σχεδίου “Καλλικράτης”,...

Δ. Καραθανάσης: Ζητάμε από την ΔΗΚΕΣ να αντιληφθεί επιτέλους τι σημαίνει αθλητισμός

Τον επί σειρά ετών πρόεδρο του Α.Ο. Σκοπέλου, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και φίλαθλο Δημήτρη Καραθανάση συναντήσαμε για να μας μιλήσει για τον αθλητισμό στο νησί, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την ομάδα του Α.Ο. Σκοπέλου. Ο κ. Καραθανάσης αφού επανέλαβε τη θέση του ότι ο Αθλητικός Όμιλος Σκοπέλου είναι η ναυαρχίδα του Αθλητισμού στο νησί και υποστήριξε ότι όσα χρήματα δόθηκαν για τον Όμιλο ήταν ανταποδοτικά τόσο σε σχέση με την διαφήμιση του ονόματος της Σκοπέλου, όσο και με την ευεργετική επίδραση του αθλητισμού στους αθλητές που πέρασαν αυτά τα χρόνια από τις ομάδες, μας είπε:
Ο Αθλητικός Οργανισμός και η ΔΕΠΑΣ, που υπήρχαν παλιότερα, είχαν την ευθύνη για τα αθλητικά δρώμενα του νησιού και είχαν επιτύχει πολλά πράγματα. Η σημερινή διάδοχη κατάσταση (ΔΗΚΕΣ) είναι ένα νεκρό κομμάτι του Δήμου στον...

Στο κόκκινο ο κίνδυνος για πυρκαγιά

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
οι Βόρειες Σποράδες σήμερα Δευτέρα 27 Αυγούστου είναι στην κατηγορία 5 (ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ),
γι' αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Την Παρασκευή η Φαύστα στον Ορφέα

Αναφορά για την θεατρική παράσταση
«Η Φαύστα» του Μποστ,  που θα παιχθεί
την ερχόμενη Παρασκευή στη Σκόπελο,
γίνεται από «ΤΑ ΝΕΑ /Σαββατοκύριακο»
Mια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις, τη Φαύστα τουΜποστ ή αλλιώς Η απολεσθείς κόρη, μια ιλαροτραγωδία για ένα κοριτσάκι, το Ριτσάκι, που πάει να κολυμπήσει και το καταπίνει ένα ψάρι, θα παρουσιάσει η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Σκοπέλου σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΣ και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου, την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Ορφέας» με ελεύθερη είσοδο.
Ο Μποστ, με το χαρακτηριστικότατο γλωσσικό του ύφος θίγει τα κακώς κείμενα, ειρωνεύεται τη μικροαστική υποκρισία και τα οικογενειακά θέσφατα, επιτίθεται στη σοβαροφάνεια, στην παγιωμένη κοινωνική λογική και στην καθεστηκυία τάξη.

Η Aegean Regatta 2013 τερματίζει Σκόπελο

Τεράστια η επιτυχία των ανθρώπων του Ν.Ι.Κ.Ο.Σ. αφού οι προσπάθειες του Προέδρου Θανάση Φαδάκη καρποφόρησαν και στην τελετή λήξης στη Σύρο ανακοινώθηκε η Σκόπελος ως τερματισμός για την AEGEAN REGGATTA 2013.
Οι Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Aegean Regatta διοργανώνονται από το 2001 από τη Γ. Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τους Ναυτικούς Ομίλους των νησιών του Αιγαίου. Μέχρι το 2011 η Aegean Regatta πέρασε από τα νησιά, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Σάμο, Λέρο, Ικαρία, Κω, Σύμη, Ρόδο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Άνδρο, Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Τήλο, Σκόπελο, Αμοργό, Κάλυμνο, Νίσυρο, Θάσο και συνεχίζει να επισκέπτεται νέους προορισμούς. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές των σκαφών φτάνουν...

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Από τη καταπράσινη φύση της Σκοπέλου...

...στα χέρια σας!

Σαπούνι από 100% ελαιόλαδο, χειροποίητο, απλό ή εμπλουτισμένο με αιθέρια έλαια βάλσαμου, μέντας ή λεβάντας βασισμένο σε παράδοση τριών γενεών της οικογένειας Γρυπιώτη από την καταπράσινη Σκόπελο.

Τετ Α Τετ με τον ηθοποιό Τάκη Μόσχο

Κάτω στο γεροπλάτανο της χώρας της Σκοπέλου, σε ένα υπέροχο καφενεδάκι που μετρά δεκαετίες λειτουργίας δώσαμε ραντεβού για καφέ με τον Τάκη Μόσχο.
Ο Τάκης του «camping», o Αργύρης της «γλυκιάς συμμορίας», ο Ναπολέων Λαπαθιώτης στο «μετέωρο και σκιά», ο Νίκος στο «η ζωή που δεν έζησα», ο Τέλης του «Σαμπουάν», ο Ρουσσόπουλος στο «κόκκινο βαθύ», ο ηθοποιός που απολαύσαμε στην «πόλη που δεν κοιμάται», «τη νύχτα τρόμου» και στο «διπλό παιχνίδι» καθώς και σε επεισόδια της «ανατομίας ενός εγκλήματος», στο «βίος και πολιτεία», «έξι με έξι», «άσπρο κόκκινο», «Άγγελος», «Μεταίχμιο», «φιλί της ζωής» είναι μόνο κάποιες από...

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Σκόπελος του 1958

Πλυμένοι δρόμοι, λουλούδια, κολύμπι στα Λαλαρίδια, ούζο στην παραλία με χταπόδι και ψητή πατάτα στη χόβολη, βεγγέρες και μαντολινάτες, εκδρομές με το φορτηγό ή το καΐκι του Αλέξη και του Βαγγέλη. Και πάνω απ’ όλα τα ωραία και τ΄ αλησμόνητα, αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ανείπωτης γαλήνης, πολιτισμού, ευγένειας, κεφιού, φιλοσοφίας, αρχοντιάς και σκωπτικού πνεύματος. Η έναρξη λειτουργίας κινηματογράφου (σε 'κείνη τη Σκόπελο) από τους φιλοπρόοδους αδελφούς Βλαχάκη ήταν ένα μεγάλο γεγονός. Γιατί το τόλμημα στην κλίμακά του ήταν περίπου ανάλογο των Κινηματογραφιστών με τις τεράστιες αίθουσες τύπου Μέτρο Γχόλντουϊν Μάγερ.
Προηγήθηκαν του «Cinema ο Παράδεισος», διαμορφώνοντας ένα μεγάλο υπαίθριο χώρο συγκέντρωσης ελαίων, τοποθετώντας τάβλες πάνω σε κορμούς ή τενεκέδες. Καθόμαστε εύτακτα κι αν κάποιος απ’ τις άκρες σηκώνονταν χωρίς να...

Φίλος της Σκοπέλου ο Κώστας Λαζόπουλος

Ο Κώστας Λαζόπουλος, επικεφαλής της ομάδας του Λάκη Λαζόπουλου αλλά και παραγωγός της δημοφιλούς εκπομπής Αλ Τσαντίρι News, βρέθηκε στη Σκόπελο για ολιγοήμερες διακοπές και δήλωσε μαγεμένος από τη Σκόπελο, αλλά και τις Σποράδες γενικότερα
Τον συναντήσαμε στο παλιό λιμάνι Σκοπέλου, την ώρα που ετοίμαζε το σκάφος του για το ταξίδι της επιστροφής και μας είπε:
«Τη Σκόπελο τη γνωρίζω, την αγαπώ και γι΄αυτό έρχομαι πολλά χρόνια. Είναι ένα καταπράσινο νησί και για...

ΜΚΟ / «Δώσ’ μου Και Μένα, Μπάρμπα»

Το καλό καλόδεχτο έστω και με καθυστέρηση. Με προσωπική εντολή του κ. Σαμαρά παγώνουν οι επιδοτήσεις προς τις ΜΚΟ και τα διάφορα αμφιβόλων προσόντων και ειδικοτήτων σωματεία.
Χρόνια τώρα ο υπογραφόμενος, καθώς κι άλλοι πολίτες και δημοσιογράφοι, βοούσαμε φωνή εν ερήμω για αυτήν τη Φάουσα των ΜΚΟ.
Φρούτο (όπως κι άλλα νεοπαγή καρκινώματα των δημοκρατιών, φέρ’ ειπείν οι Ανεξάρτητες Αρχές) της εποχής Σημίτη, που παρασάπισε επί εποχής Γιωργάκη.
Όποιος πονηρός φιλοδοξούσε να ζει ως παράσιτο, όμνυε στους τρεις θεούς της εποχής, την πολιτική ορθότητα, τον μεταμοντερνισμό και την πολυπολιτισμικότητα, κι έστηνε ύστερα μια ΜΚΟ (λόγου χάριν για...

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Άκαρπες οι έρευνες για τον Ισπανό

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 56χρονου Ισπανού τουρίστα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Σκιάθο.
Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός 56χρονου Ισπανού τουρίστα, κατοίκου Βελγίου, που έμενε στην Αγία Παρασκευή Σκιάθου.
Την εξαφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα του νησιού δήλωσε η σύζυγός του, σύμφωνα με την οποία, ο 56χρονος χάθηκε μέρα μεσημέρι. Στις έρευνες συμμετέχουν ομάδες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού και ελικόπτερο.

Παρέδωσε τα δελτία στον Δήμαρχο

Την πόρτα του Δημαρχείου πέρασε πριν από λίγη ώρα ο Γιώργος Κοχύλης κρατώντας τα δελτία των ποδοσφαιριστών του Α.Ο. Σκοπέλου, τα οποία παρέδωσε στον Δήμαρχο Γιώργο Μιχελή «ως περιουσιακό στοιχείο του σκοπελίτικου λαού».
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» ο πρόεδρος του Α.Ο. Σκοπέλου δήλωσε:
Ο Γιώργος Κοχύλης με τα δελτία των αθλητών
τα οποία παρέδωσε στον Δήμαρχο
«Περιμέναμε μέχρι σήμερα να γίνει το δημοτικό συμβούλιο που μας υποσχέθηκε ο Δήμαρχος κατά την Γενική Συνέλευση της Κυριακής για να συζητήσουμε για την τύχη της ομάδας, πράγμα το οποίο δεν έγινε.
Παρέδωσα τα δελτία στον Δήμαρχο,
παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Σκούρα και των αντιδημάρχων Π. Αγγελέτου και Γ. Φύβγα ως περιουσιακό στοιχείο του σκοπελίτικου λαού. Αν και όταν...

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Σκόρδο το θαυματουργό


Προμηθευτείτε σκόρδα για τον χειμώνα που έρχεται, καθώς προβλέπεται δύσκολος και η αρτηριακή πίεση μπορεί κάποιες στιγμές να φθάνει στα ύψη!
Ο Αντώνης με τα καλύτερα καρπούζια
και τώρα με κρεμμύδια και σκόρδα για τον χειμώνα

Η Θάλασσα μάς ενώνει..!

Ο Θοδώρης Τζούμας, ο Ersen Emir και ο δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης
Τον Μάρτιο του 2012 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού για το περιβάλλον «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή 2012» οι εθελοντές βρήκαν στην ακτή της Αγίας Παρασκευής ένα πλαστικό μπουκάλι με ένα γράμμα. Το γράμμα ήταν στα τούρκικα και αφού μεταφράστηκε, έγινε γνωστό πως πρόκειται για την ιστορία ενός Τούρκου ναυτικού που βρέθηκε με το πλοίο στο οποίο δούλευε στον πόλεμο της Λιβύης τον Αύγουστο του 2011. Στο γράμμα περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις συνθήκες του πολέμου και την απόγνωση που αισθάνεται. Παραλήπτης της επιστολής ήταν η Ντενίζ.
Ο Έλληνας που βρήκε το γράμμα στην ακτή της Σκιάθου, το απέστειλε στην αναγραφόμενη διεύθυνση με μια...

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Εκδρομή στην Πάργα - Πρέβεζα - Λευκάδα

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Γλωσσωτών της Νήσου Σκοπέλου (έδρα Βόλος) επιθυμεί την συμμετοχή σας στην εκδρομή στην Πάργα - Πρέβεζα - Λευκάδα στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2012 που διοργανώνει ο Σύλλογός μας.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον γραμματέα του συλλόγου κ. Διονυσίου Σωτήρη (2424033910 - 2421066144 - 6972873744 και τον ταμία του συλλόγου κ. Σακκαρίκο Θωμά (2428077881 – 6983516941).
Σας περιμένουμε για δημιουργήσουμε για άλλη μια φορά ωραίες αναμνήσεις..!

Δουλειά σε βάθος από τον Α.Ο. Σκιάθου

Στις 20 Αυγούστου έληξαν τα καλοκαιρινά προγράμματα του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου διάρκειας 2 μηνών. Λειτούργησαν 2 καλοκαιρινά τμήματα: Κολύμβηση, η οποία γίνεται εδώ και 10 χρόνια και για πρώτη χρονιά τμήμα BEACH VOLLEY. Στο δεύτερο συμμετείχαν 40 παιδιά Ε, ΣΤ Δημοτικού και Γυμνασίου και τα...

Παραδεισένια Σκόπελος

Με την φωτογραφική ματιά
του φίλου της Σκοπέλου
Ευριπίδη Κοσμίδη

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Το καλοκαιρινό Σεμινάριο (Summer Camp) της Ε.ΟΜ.Taekwon-Do στη Σκόπελο

Το καλοκαιρινό Σεμινάριο (Summer Camp) της Ε.ΟΜ.Τ. θα διεξαχθεί στο κλειστό Γυμναστήριο Σκοπέλου σε συνεργασία με τον Α.Σ. «ΑΙΓΕΑΣ» Σκοπέλου και εκπαιδευτή τον Καλαντζή Κωνσταντίνο.
Η περίοδος του σεμιναρίου είναι 22 έως 29 Αυγούστου 2012 και θα συμμετάσχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα των σωματείων μελών της υπό ίδρυση «Ελληνικής Ομοσπονδίας Τετράθλου». Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα διεξαχθεί και σεμινάριο μελών Dan με ειδικό πρόγραμμα διδακτέας και εξεταστέας ύλης του αθλήματος του «Τετράθλου».

Έκθεση της Μαρίας Καλατζή στη Μικρή Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού στη Σκιάθο

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Μαρίας Καλατζή στην «ΜΙΚΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».
Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Αθήνα, στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης & κατόπιν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Παρακολούθησε εικαστικά μαθήματα στο ατελιέ του θείου της διεθνώς πολυβραβευμένου χαράκτη και ζωγράφου Δημήτρη...

Τριπλή έκθεση στο Μουσείο Αλοννήσου

Έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου πραγματοποιείται στο Μουσείο Αλοννήσου στο Πατητήρι, καθημερινά από 11.00 – 21.00.
Εκθέτουν οι:
Polly Norman με φωτογραφίες «Φύση και άλλα μέρη στη Γη»
Σταματούλα Καλογιάννη με πίνακες και πορτρέτα Φαγιούμ
Jorgen Weinreich-Larsen με μοντέλα πλοίων από ξύλο.

Συνάντηση της Annette Groth με τον δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή

Η βουλευτής Annette Groth με τον Δήμαρχο Γιώργο Μιχελή
Στη Σκόπελο βρίσκεται μία φίλη της Ελλάδας, η βουλευτής της Αριστεράς (DIE LINK) και πρόεδρος της ελληνογερμανικής επιτροπής φιλίας του γερμανικού κοινοβουλίου Annette Groth η οποία επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή, συνοδευόμενη από τον Επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στο Βόλο κ. Γ. Παπαρίζο. Μετά την σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Σκούρας η κα Groth δήλωσε στις «Βόρειες Σποράδες»:
«Τον Ιούλιο ήμουν στην Πορταριά στο Βόλο για να παραβρεθώ στο Συνέδριο των Αριστερών Κομμάτων στην Ευρώπη και στη συνέχεια βρέθηκα στην Σκιάθο για ένα κοσνέρτο. Έτσι αποφάσισα να επιστρέψω για λίγες ημέρες διακοπών, όχι μόνο στην Σκιάθο, αλλά και στη Σκόπελο, καθώς συνάντησα τόσους πολλούς ανθρωπους που μου...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι Βόρειες Σποράδες σήμερα Δευτέρα 20 Αυγούστου είναι στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλή), γι' αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Το Π.Κ. Σκοπέλου βρίσκεται σε...

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί το θέμα του Α.Ο. Σκοπέλου

Γενική Συνέλευση φίλων και μελών του Α.Ο. Σκοπέλου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Αυγούστου στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χρήστος Βασιλούδης και Γιάννης Καραγκιόζος, οι προπονητές των τμημάτων ποδοσφαίρου, βόλεϋ και πολεμικών τεχνών Δημήτρης Καριοφύλης, Γιάννης Τσακάλης και Μάνος Βασιλείου και πολλοί νεαροί αθλητές.
Ο πρόεδρος του Α.Ο. Σκοπέλου Γιώργος Κοχύλης αφού ανέφερε τις δραστηριότητες των τμημάτων τη χρονιά που πέρασε και τόνισε ότι όλα τα τμήματα και οι ακαδημίες απασχολούν περισσότερους από 150 νέους της Σκοπέλου, μίλησε για την γνωστή οικονομική κατάσταση του Ομίλου και ζήτησε από τον Δήμαρχο να συνδράμει ο Δήμος με μέρος των εξόδων του Ομίλου που ανέρχονται σε 25.000 ευρώ το χρόνο. «Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας...» είπε ο Γιώργος Κοχύλης κλείνοντας την ομιλία του.
Παίρνοντας τον λόγο ο επί σειρά ετών...

Άμεση Δημοκρατία και προϋποθέσεις

Μία ενδιαφέρουσα ομιλία – συζήτηση με θέμα «Η λειτουργία της Δημοκρατίας στην αρχαία Αθήνα», την οποία παρακολούθησαν και συμμετείχαν πολλοί Σκοπελίτες και επισκέπτες του νησιού πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Ορφέα».
Το θέμα ανέπτυξε ο Γιώργος Ν. Οικονόμου, Δρ Φιλοσοφίας και βασίστηκε στο παρακάτω κείμενο:
Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ζούμε διεθνώς ένεκα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης από το 2008, και ιδιαιτέρως στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, στην οποία το αντιπροσωπευτικό πολίτευμα ναυάγησε παταγωδώς, προκύπτει η ανάγκη για έναν άλλον πολιτικό προσανατολισμό και για μία ριζική πολιτειακή αλλαγή.
Η ανάγκη αυτή εκφράσθηκε στις συνελεύσεις στην πλατεία Συντάγματος και στις άλλες πλατείες σε όλη τη χώρα από τις 25 Μαΐου 2011, καθώς επίσης και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Η δημοκρατία, η άμεση δημοκρατία, τέθηκε σωστά ως η εναλλακτική λύση στα αντιπροσωπευτικά πολιτεύματα. Είναι επομένως απαραίτητο να διευκρινισθεί τι είναι η άμεση δημοκρατία να αναλυθούν οι θεσμοί, οι αρχές και οι αντιλήψεις της, οι θεμελιώδεις αρχές και τα βασικά χαρακτηριστικά της άμεσης δημοκρατίας. Προς τούτο στρεφόμαστε στην αθηναϊκή πολιτεία του 5ου-4ου π.Χ. αιώνα, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία άνθρωποι ίδρυσαν τη δημοκρατία, σκέφθηκαν και έγραψαν γι’ αυτήν. Η εξέταση αυτή δεν έχει μόνο ιστορική ή θεωρητική σημασία, αλλά...

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Όλγας Μιχελή «Κoντά στη μουσική»

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Όλγας Μιχελή «Κοντά στη μουσική», (εκδ.ΚΨΜ, 2008), θα γίνει την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη, στο PABLO΄S, στο παλιό λιμάνι Σκοπέλου, στις 6 μ.μ.
Θα διαβάσει ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος.
Προσκεκλημένοι μουσικοί θα παίξουν ζωντανά τα μελοποιημένα ποιήματα. Ανάμεσά τους και ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Μιχελής.
Η πρώτη, τρίπτυχη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ",
    ζωγραφική της Ζάννας Αρτέμη
    ζωντανή μουσική με τον λαουτίστα Μιχάλη Τζουγανάκη και το συγκρότημά του και
    video art του ντοκιμενταρίστα Δ. Αναγνωστόπουλου,
    έγινε στις 7 Μάρτη του 2008 στον πολυχώρο του ΙΑΝΟΥ, στην Αθήνα, με...

Θαλάσσια χελώνα στο λιμάνι Σκοπέλου

Μία θαλάσσια χελώνα ζωντανή, αλλά τραυματισμένη, βρίσκεται στο λιμάνι Σκοπέλου εδώ και μία εβδομάδα. Η χελώνα κινδυνεύει από τα πλοία και ταχύπλοα που μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι, αλλά και όταν φθάνει κοντά στην ακτή από περίεργους οι οποίοι ακόμα και τυρόπιτα θέλουν να την ταΐσουν...
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ειδοποιηθεί ο «Αρχέλων».

Σε πέντε ζώνες ακτοπλοΐας τα νησιά

Σύμφωνα με την κυριακάτικη «Καθημερινή», η νησιωτική χώρα θα ομαδοποιηθεί σε συγκεκριμένο αριθμό ζωνών, ενδεχομένως σε πέντε ζώνες, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται νησιά υψηλής κερδοφορίας αλλά και επιδοτούμενα. Την εξυπηρέτηση των ζωνών θα αναλάβουν ακτοπλοϊκά σχήματα, τουλάχιστον δύο σε κάθε ζώνη, ώστε να μην τίθεται θέμα ανταγωνισμού. Τα σχήματα αυτά θα δεσμεύονται να δρομολογούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πλοία και να συνδέουν με τακτικά δρομολόγια τον Πειραιά με τα νησιά ή τα μεγαλύτερα νησιά με τα μικρότερα του ίδιου νησιωτικού συμπλέγματος.
Για παράδειγμα, τα Δωδεκάνησα θα αποτελούν «μία γεωγραφική ζώνη», η οποία θα εξυπηρετείται από ένα κοινοπρακτικό σχήμα το οποίο είναι δυνατόν να αποτελείται από μία ή περισσότερες εταιρείες, οι οποίες θα δεσμεύονται να συνδέουν τον Πειραιά με τα Δωδεκάνησα, αλλά και τα μεγάλα νησιά, όπως Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Πάτμο με τα μικρότερα. Η επιλογή του ακτοπλοϊκού σχήματος θα γίνεται μέσω διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για το σύνολο των γραμμών στις οποίες θα περιλαμβάνονται και οι άγονες. Το ακτοπλοϊκό σχήμα που θα προσφέρει το καλύτερο δίκτυο κάλυψης των νησιών και το πιο συμφέρον οικονομικά τίμημα θα εξασφαλίζει για ένα ή ακόμα και για περισσότερα χρόνια την αποκλειστική εκμετάλλευση της «ακτοπλοϊκής περιφέρειας».

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Οι αυριανοί ιστιοπλόοι μας!..

Μαθήματα ιστιοπλοΐας για παιδιά πραγματοποιούνται όλο το χρόνο στις εγκαταστάσεις του Ν.Ι.Κ.Ο.Σ.
Για περισσότερες πληροφορίες: Βαγγέλης Δρόσος / Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων - email: drossos.v@gmail.com – κιν: 6974447573

Στιγμιότυπα από την σημερινή προπόνηση στο λιμάνι 
Οι αυριανοί ιστιοπλόοι μας!..