Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ένας θαυμάσιος ποδηλατικός γύρος

Τελείωσε πριν από λίγο με μεγάλη επιτυχία, ο 1οςΠοδηλατικός Γύρος Γλώσσας Σκοπέλου, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ποδηλατών, αλλά και φίλων του ποδηλάτου της Σκοπέλου, με εκκίνηση την Παναγία Ελευθερώτρια της Γλώσσας και τερματισμό στον κάβο Γουρούνι.
Ο Γιώργος Αμυράς και ο Γιώργος Μιχελής
Στην πλατεία του χωριού ο Δήμαρχος Σκοπέλου υποδέχθηκε τους ποδηλάτες, τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και τον δημοσιογράφο, φίλο του ποδηλάτου και παρουσιαστή του «Μένουμε Ελλάδα» Γιώργο Αμυρά για την προβολή της Σκοπέλου.
Στο πέρασμα από το μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών έγινε στάση – επίσκεψη, όπου ο φιλόλογος Παναγιώτης Σταμούλης ξενάγησε τους ποδηλάτες και τους θεατές που τους ακολουθούσαν, μίλησε για την ιστορία του, αλλά και για θρύλους που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά.
Στον φάρο Γουρούνι τους ποδηλάτες υποδέχτηκαν η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ελ. Παπαχρήστου και οι γυναίκες του Συνεταιρισμού Γλώσσας που είχαν ετοιμάσει μπουφέ με σκοπελίτικες πίτες, αναψυκτικά και νερά.
Η διαδρομή ήταν θαυμάσια και στόχος είναι να προβληθεί σε ποδηλατικά site, αλλά και να επαναληφθεί, με στόχο να γίνει θεσμός. Όπως είπε ο Γιώργος Αμυράς, σε σύντομη ομιλία του πριν την εκκίνηση, πολλοί είναι οι ξένοι τουρίστες που επιλέγουν ως τόπο διακοπών τους μέρη στα οποία μπορούν να ποδηλατήσουν στη φύση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
FACEBOOK ΕΔΩ

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σκόπελο

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ Daniel Bennett Smith είχε συνάντηση στο Λουτράκι ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής.
Ο κ. Smith, ο οποίος μένει σε γνωστό ξενοδοχείο του νησιού, δήλωσε ενθουσιασμένος με τις ομορφιές της Σκοπέλου και ιδιαιτέρως με το καταπράσινο δάσος και τις πανέμορφες ακρογιαλιές.

Έκθεση στον «Ορφέα» για καλό σκοπό

Η Νορβηγίδα καλλιτέχνις Wenche Sunde και οι μαθητές της εκθέτουν ακουαρέλες της Σκοπέλου στον παλιό κινηματογράφο «Ορφέα» μέχρι και την Κυριακή 1 Ιουλίου, από τις 7 ως τις 10 κάθε βράδυ.
Όλα τα έργα δωρήθηκαν για να πωληθούν για κοινωφελή σκοπό στη Σκόπελο.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Εορτή Λήξης Κατηχητικού Αλoννήσου

Την Δευτέρα 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Εορτή λήξης των κατηχητικών τμημάτων της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων, κ.κ. Χρυσοστόμου. Φέτος, η εορτή ήταν αφιερωμένη στη θάλασσα και τα παιδιά του κατώτερου τμήματος απήγγειλαν ποιήματα για τη μόλυνση των θαλασσών. Στη συνέχεια, τα παιδιά παρουσίασαν δραματοποιημένο το διήγημα του Αλέξανδρου Μωραΐτίδη, "Ο Άγιος των Θαλασσών" το...

Τυχερό δελτίο Τζόκερ στη Σκόπελο

1.5 ευρώ = 800.000 ευρώ!
Την καλύτερη αριθμητική πράξη της ζωής της έκανε 52χρονη από τη Βουλγαρία, που κατοικεί στη Σκόπελο και αποφάσισε να παίξει ένα δελτίο μόλις 1.5 ευρώ στο τζόκερ, στο πρακτορείο της Μυρσίνης Καράδη. Η χθεσινή κλήρωση την ανέδειξε υπερτυχερή, αφού το δελτίο της ήταν ένα από τα 2 που κέρδισαν από 800.000 ευρώ.
Είναι το πρώτο 5+1 τζόκερ που κερδίζεται στη Σκόπελο, ενώ το 1991, 5 Σκοπελίτες είχαν κερδίσει στο ΛΟΤΟ 60.000.000 δραχμές.
Στην υπερτυχερή ευχόμαστε «σε καλή μεριά» και στην Μυρσίνη, που...

Πρωί στον παραδοσιακό οικισμό

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο φεστιβάλ Taste of London

Η περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ φαγητού Taste of London που διοργανώθηκε για ένατη χρονιά στο Regents Park, στο κέντρο του Λονδίνου, ένα μήνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, με στόχο την προώθηση της Θεσσαλίας ως τουριστικό γαστριμαργικό προορισμό.
Το φεστιβάλ, που προσέλκυσε περίπου 100.000 επισκέπτες, έχει σκοπό να αναδείξει την βρετανική και την διεθνή κουζίνα με συμμετοχές από πολλές χώρες, όπως Γαλλία,...

Εορτή λήξης κατηχητικών Σκοπέλου

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομου καθώς και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ηλείας, Πανοσιολογιότατων πατέρων εκ της καθ' ημών Ιεράς Μητροπόλεως και της Σκοπέλου, της Αντιδημάρχου κας Γιώτας Αγγελέτου, δημοτικών και εκκλησιαστικών συμβούλων, εκπροσώπων της αστυνομικής αρχής και πολλών Σκοπελιτών, πραγματοποιήθηκε και φέτος η γιορτή της λήξης των κατηχητικών σχολείων για τη θερινή περίοδο των ενοριών Φανερωμένης και Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίας Παπαμελετίου) Σκοπέλου στον προαύλιο χώρο της τελευταίας.
Η θαυμάσια δουλειά των π. Χρίστου Λιθαδιώτη και π. Ευάγγελου Κεχριώτη με τα παιδιά, μας εξέπληξε για άλλη μια φορά καθώς τα σκετσάκια, τα ποιήματα και τα τραγούδια ήταν τόσο εξαιρετικά δουλεμένα, ώστε να μας δώσουν μία υπέροχη παράσταση. Ο παπα - Χρήστος ξεδίπλωσε όλο...

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ασημένιο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό...

για την Μαρία Παπαδοπούλου, του Α.Ο. Σκοπέλου
Μαρία Παπαδοπούλου / Μάνος Βασιλείου
Την δεύτερη θέση στην Ευρώπη και το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών Grappling No Gi – 65 Kg, κατέκτησε πριν από λίγο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βέλγιο, αθλήτριας πάλης του Α.Ο. Σκοπέλου Μαρία Παπαδοπούλου, που προετοιμάστηκε σκληρά γι΄αυτή την επιτυχία κάτω από τις οδηγίες του προπονητή της Μάνου Βασιλείου, αλλά και τις οδηγίες του του ομοσπονδιακού προπονητή Ηρακλή Γρηγοριάδη κατά το τελικό στάδιο προετοιμασίας.
Η Μαρία για να φθάσει ένα βήμα πριν το χρυσό μετάλλιο έκανε 3 νίκες και ηττήθηκε στον τελικό από αθλήτρια της Σουηδίας.
ΦΩΤΟ και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σε λίγο.

Πυρκαγιά στον Καλόγερο Σκοπέλου

Σβήστηκε, χωρίς να προκαλέσει σοβαρές ζημιές, η πυρκαγά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Καλόγερος Σκοπέλου, από κεραυνό(!) κατά το χθεσινό μπουρίνι και σιγόκαιγε όλη μέρα.
Λόγω του δύσβατου της περιοχής, πεζοπόρο τμήμα του πυροσβεστικού κλιμακίου Σκοπέλου, που έφθασε με όλες του τις δυνάμεις εκεί, έθεσε υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά. Παρών και ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Φύβγας, ο οποίος απεχώρησε πριν από λίγα λεπτά από την περιοχή.

Μένουμε Ελλάδα // Πάμε Σκόπελο 2012

Tην εκπτωτική κάρτα «Πάμε Σκόπελο 2012» παρουσίασε σήμερα στη ζωντανή εκπομπή της ΝΕΤ «Μένουμε Ελλάδα», που μεταδίδεται καθημερινα 13.00 - 15.00, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, ο οποίος ήταν καλεσμένος της Ρένιας Τσιτσιμπίκου και του Γιώργου Αμυρά.
Την κάρτα μπορείτε να την αποκτήσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

Νέα έργα της Ingrid Pintgen στο Mercurius

Η Ολλανδή ζωγράφος και κεραμοποιός Ingrid Pintgen εκθέτει την καινούργια της δουλειά στην γκαλερί «Μερκούριος» στη Σκόπελο.
Η Ingrid Pintgen είναι μέλος του γερμανικού σωματείου καλλιτεχνών Berufsverband bildender Kunstler και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 ατομικές εκθέσεις σε Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία και Ελλάδα.

Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Γλώσσας

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας θα πραγματοποιήσει τις καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, οι οποίες θα αρχίσουν την Τετάρτη 1 Αυγούστου και θα τελειώσουν την Παρασκευή 3 Αυγούστου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
- 1η Αυγούστου: βραδιά Καλλιτέχνη με τη Στέλλα Κονιτοπούλου
- 2η Αυγούστου: Θεατρική ομάδα με τίτλο «Κβιντιάσματα, χουλουμανισμοί, έρωτες και μπατίκια» με την επιμέλεια της κας Κίρμπα.
- 3η Αυγούστου: Χορευτικό Συγκρότημα Γλώσσας
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Γυμνάσιο Γλώσσας, με ώρα έναρξης 9 μ.μ.

Έκθεση ζωγραφικής στον «Ορφέα»

Η Νορβηγίδα καλλιτέχνις
Wenche Sunde και οι μαθητές της
εκθέτουν ακουαρέλες της Σκοπέλου
στον παλιό κινηματογράφο «Ορφέα».
Εγκαίνια Παρασκευή 29 Ιουνίου 19:00
Ανοιχτά 19:00-22:00 μέχρι και την Κυριακή 1 Ιουλίου
Όλα τα έργα δωρήθηκαν για να πωληθούν
για κοινωφελή σκοπό στη Σκόπελο
Οργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Σ. και Γραφείο Εθελοντών του Δήμου Σκοπέλου  

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου στην δημοφιλή εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα»

Στη δημοφιλή εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» που παρουσιάζουν οι Γιώργος Αμυράς και Ρένια Τσιτσιμπίκου και προβάλλεται καθημερινά 13.00 – 15.00 από το κανάλι της ΝΕΤ, θα είναι καλεσμένος την Πέμπτη 28 Ιουνίου ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής.

Το Star Clipper στον Αγνώντα Σκοπέλου

Αρόδο στον Αγνώντα βρίσκεται πολυτελές ιστιοφόρο Star Clipper, αφού ο καιρός δεν επέτρεψε στον καπετάνιο να προσεγγίσει το λιμάνι της Σκοπέλου.
Το πρωί στο γραφικό λιμανάκι βρέθηκε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Χαρ. Στιβαχτής, η Μάχη και ο Βαγγέλης Δρόσος από το madrotravel και εθελοντές του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου για να καλωσορίσουν τους επισκέπτες, ενώ η Άννα Βλαχάκη και ο μικρός Ιωάννης Καρατζάς ντυμένοι με παραδοσιακές σκοπελίτικες φορεσιές πρόσφεραν σκοπελίτικα γλυκά.
Αργότερα η σκοπελίτικη αντιπροσωπεία μεταφέρθηκε με λάντζα στο ιστιοφόρο, όπου ο καπετάνιος τους υποδέχθηκε στο σαλόνι του πλοίου έχοντας μαζί τους εγκάρδια συνομιλία.
Το ιστιοφόρο που έχει μήκος 110 μ., πλήρωμα...

Δέκα και 1000 λόγοι, γιατί φέτος το καλοκαίρι «Πάμε Σκόπελο»

Σκόπελος, το νησί όπου…
  1. οι διακοπές είναι οικονομικές: Η Σκόπελος φέτος προσφέρει στους Έλληνες επισκέπτες εκπτώσεις από 10 έως 30% σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες. Αρκεί να προμηθευτείτε την εκπτωτική κάρτα «Πάμε Σκόπελο 2012» και να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε από τις 200 συμβεβλημένες επιχειρήσεις σε όλο το νησί. Για περισσότερες πληροφορίες www.skopelos.gr
  2. το πράσινο συναντά το γαλάζιο. Το πευκόδασος, το οποίο σχεδόν ακουμπά τα γαλαζοπράσινα νερά, επελέγη ως το ιδανικό σκηνικό για την ταινία «Mamma Mia» και όχι τυχαία. Οι πεντακάθαρες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν κανένα ασυγκίνητο. Το δάσος προσφέρεται για...

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Υπογράφηκε το Π.Δ. για την προστασία των υγροτόπων Μηλιάς και Λούτσας Σκοπέλου

Προεδρικό Διάταγμα υπέγραψε ο Υπουργός (υπηρεσιακός) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γρηγόρης Τσάλτας, που αφορά στην προστασία των μικρών νησιωτικών υγροτόπων. Το Προεδρικό Διάταγμα θα δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.
Στον κατάλογο των μικρών νησιωτικών παράκτιων υγροτόπων περιλαμβάνονται το Έλος των Μηλιών (με κωδικό Y143SKO001 και έκταση 20 στρεμμάτων) και το Έλος της Λούτσας (με κωδικό Y143SKO002 και έκταση 37 στρεμμάτων).
Προστασία των μικρών νησιωτικών υγροτόπων
Με την εξουσιοδότηση του νόμου για τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας (ν.3937/2011) και μετά τη νομική του επεξεργασία στο Συμβούλιο Επικρατείας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπέγραψε και προτείνει για υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία των μικρών νησιωτικών υγροτόπων με τον τίτλο: «Έγκριση καταλόγου μικρών νησιωτικών υγροτόπων και καθορισμός όρων και περιορισμών για...

Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Σκοπέλου

Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στις 30 Ιουνίου 2012, ημέρα Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.
ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
1ο. Η από 24.05.2012 επιστολή του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου.
Ενημέρωση Δημάρχου Γ. Μιχελή
2ο. Σχετικά με την επίσκεψη του...

Παιδεία και παραπαιδεία κάτω από τη βάση

ΣΚΟΠΕΛΟΣ:
Απογοητευτικά τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων
με θύματα τους μαθητές και τις τσέπες των γονέων τους.
Κουράγιο...

1ος Ποδηλατικός Γύρος Γλώσσας

Ο 1ος ποδηλατικός γύρος Γλώσσας Σκοπέλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου με εκκίνηση την πλατεία της Γλώσσας και τερματισμό τον φάρο στον κάβο Γουρούνι. Για την προετοιμασία και την διαδρομή ρωτήσαμε την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας κα Ελισσάβετ Παπαχρήστου, η οποία μας είπε:
«Ορμώμενοι από την αγάπη και το ενδιαφέρον μας για την ανάπτυξη και την προβολή του νησιού μας, με μεγάλη προσπάθεια και κόπους καταφέραμε να οργανώσουμε μια ποδηλατοδρομία στις 30/6/2012 με τη συμμετοχή του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Αμυρά, που παρουσιάζει την εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα” και που μέσω αυτής της εκπομπής και των 16 προσκεκλημένων μας ποδηλατών θα διαφημιστεί και θα προβληθεί η Σκόπελος σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός μας είναι να γίνει φέτος η αρχή και εάν το επιτύχουμε να καθιερωθεί ως θεσμός γιατί οι ποδηλατοδρομίες προσελκύουν πολλούς ξένους τουρίστες και αναδεικνύονται παράλληλα οι ομορφιές του τόπου μας.
Επιλέξαμε την ακόλουθη...

Οι... βουτιές του κ. Διολέττα

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
ΠΑΜΕ - ΟΤΑ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
Το Πανελλήνιο ξέρει από πέρυσι ότι ο κ. Διολέττας είναι δεινός... βουτηχτής, φέτος όμως αποδεικνύεται ότι στις πολιτικές βουτιές χτυπάει πάτο! Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε ότι φάσκει και αντιφάσκει στο δελτίο Τύπου που διένειμε στα ΜΜΕ της Μαγνησίας για το ζήτημα της Καθαριότητας... Και εξηγούμαστε:
- Ο Δήμος Σκιάθου, λοιπόν, επικαλείται οικονομικά προβλήματα, όπως μας...

Συνάντηση του Δημάρχου Σκοπέλου με Έλληνες και Τούρκους επιχειρηματίες

Ο Serdar Bilgili με τον Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή
και τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χαρ. Στιβαχτή
Τους Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες, αλλά και τον δημοφιλή καλλιτέχνη Αντώνη Ρέμο, που βρέθηκαν στη Σκόπελο με την θαλαμηγό Codecasa 35S, επισκέφθηκαν και καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Χαρ. Στιβαχτής, οι οποίοι προσέφεραν στους επισκέπτες παραδοσιακά γλυκίσματα και σκοπελίτικα λικέρ, βιβλία για την Σκόπελο και ενημερωτικά έντυπα.
Όλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το νησί, αντάλλαξαν...

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Σας την σκάσαμε...

Θυμάστε που σας γράφαμε ότι η «Αλκυόνη» της NEL LINES αρχίζει δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Βόλος – Σποράδες στις 28 Ιουνίου (κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ) και ότι εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία από το Σ.Α.Σ., η δρομολόγηση Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ» σημαίας ΜΑΛΤΑΣ από 29-06-12 έως 09-09-12 στη γραμμή ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ.
Ε, λοιπόν, σας την σκάσαμε..!
Το «Παναγία Πάρου» θα μπει στη γραμμή 5 Ιουλίου, όσο για το «Αλκυόνη», αν και είναι 26 Ιουνίου, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει, ούτε φυσικά έχουν «ανοίξει» τα δρομολόγια.

Έκθεση ζωγραφικής στην Αλόννησο

Έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου Michelle Gerber θα πραγματοποιηθεί στο Πειρατικό Μουσείο Αλοννήσου στο Πατητήρι από 24 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου.
Οι επισκέπτες μπορούν να δουν αυθεντικά έργα τέχνης φτιαγμένα με φροντίδα, ελαιογραφίες όλων των μεγεθών με έντονο το στοιχείο της φύσης. Ο συνδυασμός των φύλλων χρυσού και το ασημί με τα χρώματα λαδιού δίνει στα έργα της Μισέλ ένα σουρεαλιστικό συναίσθημα.
••••••••
Η Michelle Gerber είναι ζωγράφος από τη Νότια Αφρική. Γεννήθηκε το 1976. Σπούδασε καλές τέχνες στο Open Windows, Σχολείο της Οπτικής Επικοινωνίας.
To περιπετειώδες πνεύμα της την οδήγησε στην Ελλάδα, όπου ερωτεύτηκε τον Έλληνα γλύπτη μαρμάρου, Χρήστο Μαουσ'ιδη.
Ζουν στα Αμπελάκια, ένα όμορφο, παραδοσιακό χωριό λίγο έξω από τη Λάρισα με τα 2 παιδιά τους. Η Michelle έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στη Λάρισα, Σαμοθράκη και τη Νότια Αφρική.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η καθημερινή ζωή και η καλή εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό υπονομεύονται από τη διάλυση του συστήματος δημόσιας υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ο επικεφαλής της
περιφερειακής παράταξης
«Θεσσαλία της Αλληλεγγύης
και της Οικολογίας»
Κώστας Πουλάκης
Με αφορμή τον τραυματισμό και την αδυναμία διακομιδής στο Κέντρο Υγείας ενός αλλοδαπού τουρίστα στη Σκιάθο, ελλείψει οδηγού για το ασθενοφόρο, η περιφερειακή παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σήμερα το πρωί, ένας τουρίστας που τραυματίστηκε σε τροχαίο στη Σκιάθο, αναγκάστηκε να περιμένει επί 25 λεπτά στο έδαφος, πριν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας από ιδιώτη οδηγό, διότι δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο. Το περιστατικό αυτό δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο, αφού τόσο το Κ.Υ. Σκιάθου όσο και συνολικά τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας λειτουργούν οριακά, με πλήθος ελλείψεων και αδυναμιών, στηριζόμενα κυρίως στην αυταπάρνηση και στο υψηλό αίσθημα καθήκοντος των εργαζομένων.
Οι χρονίζουσες αδυναμίες του δημόσιου...

Tο Star Clipper στη Σκόπελο

Μετά το εκπληκτικής ομορφιάς Star Flyer, που επισκέθφηκε τη Σκόπελο το περασμένο καλοκαίρι, σειρά έχει το Star Clipper, το οποίο θα πιάσει στη Σκόπελο την Τετάρτη 27 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.
Το πολυτελές ιστιοφόρο, με πλήρωμα 70 άτομα, μεταφέρει 160 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων και μετά τη Σκόπελο θα συνεχίσει το ταξίδι του για Σκιάθο, Σκύρο...
Το star clipper θα επισκεφθούν και θα καλωσορίσουν εκπρόσωποι του madro travel και του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου.

Εξετάσεις ζωνών για τους αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου ΠΕΠΑΡΗΘΟΣ

Οι αθλητές TaeKwonDo του Αθλητικού Συλλόγου ΠΕΠΑΡΗΘΟΣ έδωσαν εξετάσεις για απόκτηση – άνοδο ζώνης, παρουσία του εκπρόσωπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας – εξεταστή Λεωνίδα Καλορίζου (5 dan ITF) και πάρα πολλών γονέων και συγγενών των μικρών αθλητών, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.
Μετά το τέλος των εξετάσεων οι μικροί αθλητές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του εξεταστή και του προπονητή τους Στέργιου Μαυροειδή, ευχήθηκαν καλές διακοπές και καλό καλοκαίρι και έδωσαν ραντεβού τον Σεπτέμβριο για ακόμα μεγαλύτερες ζώνες.
Οι εξετάσεις ζωνών για...

Αγγλικό σκορ (7-6) στο τουρνουά παλαιμάχων που διεξήχθη στη Σκόπελο

Έληξε χθές με τους αγώνες ΑΕΚ - Σοφάδες 1-0 και Σκόπελος – Τρίκαλα 7-6 (!) το τουρνουά παλαιμάχων, το όποίο άρχισε την Παρασκευή 23 Ιουνίου στη Σκόπελο με τον αγώνα Σκόπελος  – Σοφάδες 2-2, τον οποίο κέρδισε στα πέναλτι η ομάδα των Σοφάδων.
Στους αγώνες απολαύσαμε τον αριστερό πόδι του 70αρη Μίμη Παπαϊωάννου, τον «νεαρότερο» Λύσανδρο Γεωργαμλή και τα άλλα παιδιά της ΑΕΚ, που την εστία της υπεράσπισε ο Δημήτρης Χρυσάνθης με επιτυχία.
Μακράν πρώτος σκόρερ του τουρνουά, ένας άλλος αριστεροπόδαρος, που στη εποχή του έβαζε 40 γκολ στο τοπικό, ο Μανώλης Γαρουφαλής του Α.Ο. Σκοπέλου, που...

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Σκιάθου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Μπούρτζι για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
2. Χορήγηση προεγκρίσεων αδειών ίδρυσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
3. Χορήγηση άδειας λειτουργίας σε...

Δηλώσεις του δημάρχου Σκοπέλου Γ. Μιχελή στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες»

Με τον δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή μιλήσαμε σήμερα το πρωί και τον ρωτήσαμε αν υπάρχει θέμα ύδρευσης στη Σκόπελο, αλλά και για την «κατάσχεση στην Καμάρα».
Γιώργος Μιχελής
Ο Δήμαρχος μάς είπε:
«Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με το νερό στη Σκόπελο. Με την ΔΕΗ έγινε διακανονισμός του παλαιού χρέος προς αυτήν και το θέμα έχει λήξει.»
Σχολιάζοντας το χθεσινό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» δήλωσε: «Καλό θα ήταν οι δημοσιογράφοι, όταν παράγουν τέτοια ρεπορτάζ να τα διασταυρώνουν και αρμόδιο γι' αυτή τη διασταύρωση, που είναι κανόνας στη δημοσιογραφία, είναι το γραφείο του Δημάρχου.»
Για το «ακίνητο Μελαχροινού» και την κατασχετήρια έκθεση για χρέος του Δήμου από «τα έργα» στο «Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής»(!) που δημοσεύθηκε στην «Θεσσαλία» και μοιράζεται σε φωτοτυπίες στο λιμάνι μας είπε:
«Η οικία Μελαχροινού είναι και θα παραμείνει για πάντα, ιδιοκτησία του σκοπελίτικου λαού».

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ντοκιμαντέρ για την Χριστίνα Γκούσο

Την Κυριακή 24 Ιουνίου στο ανοιχτό θέατρο Μπούρτζι, στις 9:30, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «ΧΡΙΣΤΙΝΑ».
Με αφορμή την συμμετοχή και υψηλή διάκριση (δύο χρυσά μετάλλια) της Χριστίνα Γκούσο στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Athens 2011 αλλά και την ανακήρυξη της Σκιάθου ως «Πόλις Αμφιτρύων» των SpecialOlympics Athens 2011, η εταιρεία παραγωγής Gabari productions των Χάρη και Στεφανίας Ξυδιά δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «ΧΡΙΣΤΙΝΑ».
Το ντοκιμαντέρ αυτό καταγράφει τις σκληρές προσπάθειες της Χριστίνας Γκούσω, ενός κοριτσιού με ειδικές ικανότητες, από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 και την αναπάντεχη επιτυχία της στους Special Olympics Αθήνα 2011όπου κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο στίβο. Η Χριστίνα  με την πρώτη συμμετοχή της στους αγώνες κατάφερε να πιστέψει στον εαυτό της και να αποκτήσει έναν νέο σκοπό ζωής. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας κατοικεί στη Σκιάθο και όλο το νησί αφυπνίστηκε με την επιτυχία της! Απώτερος σκοπός της ταινίας είναι να δοθεί ένα κοινωνικό μήνυμα προς τους γονείς των ατόμων με ειδικές ικανότητες να ωθήσουν τα παιδιά τους να κάνουν τον αθλητισμό μέρος της ζωής τους, βοηθώντας τους με...

Μνημονιακή κυβέρνηση με την Αριστερά…

Του Κώστα Πουλάκη
Κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τα μνημόνια έχουμε από σήμερα με την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ. Τα ερωτηματικά δυστυχώς είναι πολλά.
Γιατί τότε τα καταψήφισε η ΔΗΜΑΡ στην Βουλή.
Γιατί κάναμε και δεύτερες εκλογές, αφού και στις 7 Μαΐου είχαν πλειοψηφία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Τι εννοούσε όταν έλεγε προεκλογικά ότι θα πάρει μέρος σε προοδευτική Κυβέρνηση
Ποια είναι τα φερέγγυα πρόσωπα.
Γιατί πρέπει να κρύβονται πίσω από τεχνοκράτες.
Γιατί να πετάξουν σε μια βραδιά την αριστερή ψυχή.
Γιατί καλούσαν πριν από πέντε μήνες τον Σαμαρά να μην υπογράψει κείμενο υποταγής στην Μέρκελ.
Πολλά γιατί που εμπεριέχουν συναίσθημα το οποίο χτίστηκε μέρα με τη μέρα τα τελευταία σαράντα χρόνια και κάποιοι βάλθηκαν να το κόψουν με ξίφος σαν τον γόρδιο δεσμό.
Σχόλιο που αναρτήθηκε στο facebook.

Είναι είδηση..!

 Το «Εξπρές Πήγασος» στο λιμάνι της Σκοπέλου!

...και η ΔΙΕΒΑ πάει Σκόπελο 2012!

Ανακοινώθηκε και επίσημα η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Eβδομάδα Βορείου Αιγαίου για το 2012 με την ανάρτηση της Προκήρυξης αγώνων. Οι αγώνες, όπως είναι γνωστόν θα πραγματοποιηθούν από τον Ναυτικό Όμιλο Ανοικτής Θάλασσας από τις 4 έως 11 Αυγούστου στη Σκόπελο και αναμένεται να προσελκύσουν και πάλι το ενδιαφέρον πολλών ιστιοπλόων.
Ο διοργανωτής Όμιλος, παρά το γεγονός ότι δεν τυγχάνει οποιασδήποτε κρατικής επιχορήγησης, αλλά και την γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλοι αντιμετωπίζουν, επιμένει στην διεξαγωγή της μοναδικής ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης του καλοκαιριού σε ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο και μιας από...

Πάμε Σκόπελο 2012

Η τουριστική επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου ενημερώνει τους επαγγελματίες που έχουν συμβληθεί στο εκπτωτικό πρόγραμμα «Πάμε Σκόπελο 2012» ότι το πρόγραμμα τίθεται σε λειτουργία.
Για αυτό το λόγο πρέπει να προσέλθουν στο Δήμο ή το Δ.Δ. Γλώσσας ή Τ.Δ. Νέου Κλήματος προκειμένου να παραλάβουν το ειδικό αυτοκόλλητο και τους όρους και προϋποθέσεις της εκπτωτικής κάρτας.