Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Επίσκεψη Μιχελή στη Ρουμανία

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής (δεξιά)
με τον ομόλογό του
Constantin Nitu της κωμόπολης Hοrezu
Την Ρουμανία θα επισκεφθεί ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής μετά από πρόσκληση του ομόλογού του Constantin Nitu, της κωμόπολης Hοrezu, που βρίσκεται στο νομό Oltenia, 200 χιλιόμετρα δυτικά του Βουκουρεστίου.
Η κωμόπολη αυτή είναι γνωστή για την κεραμική της τέχνη και τα μοναστήρια της. Οι δύο δήμαρχοι, σε προηγούμενη συνάντησή τους, συμφώνησαν να ανταλλάξουν επισκέψεις και να προχωρήσουν σε αδελφοποίηση, στη βάση της κοινής τους δραστηριότητας, της τέχνης της κεραμικής.
Έργα της οικογένειας Ρόδιου θα εκτεθούν στη Ρουμανία
Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από 1-3 Ιουνίου και τον Δήμαρχο θα συνοδεύσει η Μάγδα Ρόδιου, εκπροσωπόντας την κεραμική Τέχνη της Σκοπέλου και την γνωστή οικογένεια κεραμoπλαστών Ρόδιου.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη παραγόντων του Horezu στη Σκόπελο.

Νομιμοποίηση απόφασης Δ.Σ.

Yπογράφτηκε, αφού ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητά της και βρέθηκε νόμιμη, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, η 97 / 2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκοπέλου περί «Συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου».

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Έκθεση Trash Art στον «Ορφέα»

Ταξίδεψαν για πολύ καιρό στη θάλασσα, μέχρι που αποφάσισαν να πιάσουν στεριά. Κάποιοι απρόσεκτοι τα πέταξαν σε μακρινές ακτές και το κύμα τα έφερε κοντά μας. Είναι τα γνωστά μας απορρίμματα των ακτών που μαζί με τα «ντόπια σκουπίδια» δημιουργούν μια άσχημη εικόνα σε 'μας και τους επισκέπτες μας.
Το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου, που συμμετείχε πριν...

Συνεχίζεται το ενδιαφέρον της βέλγικης τουριστικής αγοράς για την Αλόννησο

Αποστολή Βέλγων δημοσιογράφων οργανώθηκε για την περίοδο 26 – 29 Μαΐου σε συνεργασία με τη Ryan Air, το Γραφείο ΕΟΤ Βρυξελλών και το Δήμο Αλοννήσου.
«Φυσική συνέχεια της παρουσίασης της Αλοννήσου σε επιλεγμένο κοινό δημοσιογράφων και επαγγελματιών του Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε τον...

Ενημερωτικό έντυπο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος»

Με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της ευθύνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» προχώρησε στην έκδοση 5.000 ενημερωτικών εντύπων. Το έντυπο ενημερώνει για την ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους ομορφιά του νησιού, τα σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και δίνει χρήσιμες συμβουλές προς μια φιλική συμπεριφορά για το περιβάλλον.
Το έντυπο, χορηγία του...

ΚΕΚΑΝΕΜ και LEADER Αλιείας : Απόδοση ευθυνών και αντισταθμιστικά οφέλη για τη Μαγνησία ζητά ο Kώστας Πουλάκης

Ερώτηση Κ. Πουλάκη προς Κ. Αγοραστο και Αργ. Κοπάνα για τις εξελίξεις στην ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. και τη συμμετοχή της Μαγνησίας στο LEADER Αλιείας
Στις εξελίξεις στην ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. επανέρχεται με ερώτησή του προς τους κ.κ. Κ. Αγοραστό και Αργ. Κοπάνα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης.
Ξεκινώντας από την κακοδιαχείριση, τα μεγάλα ελλείμματα και την αδικαιολόγητη συγχώνευση ΚΕΚΑΝΑΜ και ΑΝΕΜ που κληροδότησε στην ΚΕΚΑΝΕΜ η πρώην Ν.Α. Μαγνησίας, ο κ. Πουλάκης στην ερώτησή του αναφέρεται σε μια σειρά άστοχων χειρισμών της παράταξης της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και της ίδιας της περιφερειακής αρχής: προχειρότητα...

Μουσικές βραδιές στο «Μώλο»

Ο Παναγιώτης Αστεριάδης και η σκοπελίτικη παρέα του, σας προσκαλούν κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, στον «Μώλο» σε μια ζωντανή μουσική βραδιά.
Θα παίξουν οι:
Φάλκος Γιώργος
Αστεριάδης Παναγιώτης
Λεμονής Κώστας
Κοσύφης Κώστας
Κοχύλης Βαγγέλης

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Λεωφορείο για την προβολή της Θεσσαλίας

Να προσελκύσει τουρίστες από τη Δυτική αλλά και την Κεντρική Μακεδονία επιδιώκει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνεχίζοντας μία παράδοση ετών, ειδικά φέτος που η οικονομική κρίση βαρύνει ακόμη περισσότερο τον τομέα του τουρισμού. Η Αιρετή Περιφέρεια θεωρεί ότι η περιοχή μας έχει πολλά περιθώρια να αποκομίσει τουριστικό μερίδιο από τη Μακεδονία, που είναι μια αξιόλογη αγορά, με εύκολη πρόσβαση.
Έτσι, πρόθεσή της είναι να αξιοποιήσει με τον...

Παντρευτείτε στη Σκόπελο!

Στους 7 κορυφαίους, στον κόσμο,

προορισμούς για γάμο η Σκόπελος

Την 4η θέση στους κορυφαίους στον κόσμο προορισμούς για γάμο καταλαμβάνει η Σκόπελος σύμφωνα με το yahoo lifestyle και το getwed.com
Η σειρά είναι η εξής:
Kuredu Island, Maldives
Dubrovnik, Croatia
Venice, Italy
Skopelos Island, Greece
Las Vegas, USA
Scotland, United Kingdom
Anchorage, Alaska

Και το άθλημα του Brazilian Jiu Jitsu στον Αθλητικό Όμιλο Σκοπέλου

Τo Brazilian Jiu Jitsu είναι μια πολεμική τέχνη και ένα καταπληκτικό μαχητικό άθλημα που επικεντρώνεται στην πάλη και ειδικότερα στη μάχη εδάφους με το σκοπό την εδραίωση μια κυρίαρχης θέσης από την οποία μπορεί να προκληθεί η υποταγή του αντιπάλου. Στο Brazilian Jiu Jitsu διδάσκονται τεχνικές ώστε ένα μικρόσωμο, ασθενέστερο άτομο μπορεί με τις κατάλληλες τεχνικές να αμυνθεί ενάντια σε...

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Εγκαίνια του Adrina Resort & Spa

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 τα εγκαίνια του νέου 5* ξενοδοχείου Adrina Resort & Spa στην Σκόπελο. Το δεύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της οικογένειας Ροδόπουλου, αποτελεί το κόσμημα των Βορείων Σποράδων και μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις.
Κώστας Σκούρας, Φάνη Πάλη-Πετραλιά, Γιώργος Μιχελής
Εκτείνεται σε μια ιδιωτική πλαγιά που καταλήγει στην...

Κατασκευή Υποβρυχίων Μουσείων και Καταδυτικών Πάρκων στις Σποράδες

Η υλοποίηση ενός φιλόδοξου και καινοτόμου σχεδίου, το οποίο θα αποτελέσει σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή των Σποράδων, των περιοχών του Δυτικού Παγασητικού αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα, δρομολογήθηκε με την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του «Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Κατασκευή Υποβρύχιων Μουσείων & Καταδυτικών Πάρκων στις Νήσους Σποράδες & στον Δυτικό Παγασητικό».
Το Επιχειρησιακό αυτό Σχέδιο, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, έχει ήδη ανατεθεί μετά από διαγωνισμό σε Ανάδοχο εταιρεία και ξεκινήσει να υλοποιείται. Στόχος του είναι η...

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

Υιοθετώντας το «δεν πληρώνω», η ΔΕΗ μεταφέρει το «μπλακ άουτ» στους Δήμους!

Σοβαρές ταμειακές δυσκολίες, από υποχρεώσεις 600 εκατ. ευρώ σε δάνεια που λήγουν στο τέλος Ιουνίου, αντιμετωπίζει η ΔΕΗ που κινδυνεύει με «στάση πληρωμών», η οποία αν πραγματοποιηθεί θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στα ήδη άσχημα οικονομικά των δήμων.
Η ΔΕΗ, επικαλούμενη οικονομική στενότητα και υιοθετώντας το «δεν πληρώνω», δεν έχει αποδόσει τα δημοτικά τέλη, που εισπράττει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τα οποία έπρεπε να είχαν αποδοθεί από τις 10 Μαΐου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία, παρακρατώντας τα χρήματα των καταναλωτών που πληρώνουν για τον Δήμο τους, χρωστάει στο Δήμο Σκιάθου 105.000 ευρώ, στον Δήμο Σκοπέλου 50.000 ευρώ και στην Αλόννησο περίπου 40.000 ευρώ.

Μήνυμα του αρχιεπισκόπου για τον Πολιτισμό

Από το  www.nstv.gr

Χρηματική ενίσχυση σε γεωργούς για την καλλιέργεια γεωργικών προϊόντων

Πρόγραμμα Στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου

ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ:
Το ποσό της ενίσχυσης
καθορίζεται μέχρι
500 ευρώ ανά εκτάριο,
το δε συνολικό
διατιθέμενο ποσό
ενίσχυσης ανέρχεται
σε 23.000 ευρώ,
με ελάχιστη
επιδοτούμενη έκταση
ανά δικαιούχο τα 0,1 εκτάρια,
με ελάχιστο αριθμό
δένδρων ανά εκτάριο
τα 80 και ελάχιστη έκταση
ανά αγροτεμάχιο
τα 0,05 εκτάρια
Ξεκινά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους με σκοπό τη στήριξη του αγροτικού τομέα. Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1405/2006 του Συμβουλίου, της 18ης Σεπτεμβρίου 2006, σχετικά με τον καθορισμό ειδικών μέτρων για τη γεωργία. Τα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους επωφελούνται από ειδικό καθεστώς εφοδιασμού με ορισμένα γεωργικά προϊόντα και από μέτρα υποστήριξης προσαρμοσμένα στην τοπική γεωργική παραγωγή. Τα μέτρα αυτά έχουν διπλό στόχο: τον περιορισμό του κόστους μεταφοράς ορισμένων γεωργικών προϊόντων προς τις εν λόγω περιφέρειες και την προώθηση της ανάπτυξης της τοπικής παραγωγής. Τα εν λόγω μέτρα, που διευκρινίζονται από τον παρόντα κανονισμό, στοχεύουν στην προαγωγή της ανάπτυξης των εν λόγω περιοχών, η οποία παρεμποδίζεται από ένα σύνολο παραγόντων γεωγραφικής και οικονομικής φύσης.
Ειδικότερα επιδοτήσεις προβλέπονται για: αμπελοοινικά, πατάτες, εσπεριδοειδή, διατήρηση παραδοσιακών ελαιώνων, δαμάσκηνα στη Σκόπελο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τηλ.: 2410-615934 Email: agroikon@thessaly.gov.gr

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ο «Ορφέας» αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου, στα πλαίσια της εθελοντικής του δράσης και μέριμνας για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, διοργανώνει μουσική εκδήλωση - αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με θέμα «Όταν η μουσική συνάντησε την ποίηση..!» (κλικ), την Δευτέρα 4 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος ) στις 9 μ.μ. στον κινηματογράφο «Ορφέας».
Αναμένονται εικαστικές εκπλήξεις...
Ταυτόχρονα προετοιμάζονται και σχεδιάζονται εκθέσεις και εκδηλώσεις που αναμένεται να δώσουν ιδιαίτερο χρώμα στο φετινό καλοκαίρι καθιερώνοντας τον «Ορφέα» ως αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού.

Ευχαριστήριο σε όσους δούλεψαν εθελοντικά για την ανακαίνιση του ΟΡΦΕΑ

Tο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου ευχαριστεί όλους τους συντοπίτες που δούλεψαν για να «αναγεννηθεί» και να αρχίσει να φιλοξενεί πάλι πολιτισμό ο «Ορφέας», αντίδοτο στην κρίση και στις δύσκολες καταστάσεις που περνάει τον τελευταίο καιρό η Χώρα μας..
Ευχαριστούμε τους:
Κώστα Κεχριώτη, Μανόλη Πασχάλη, Τριαντάφυλλο Λιθαδιώτη, Παναγιώτη Γερακίνη, Γιάννη Γκουμά και Τάσο Γκουμά.
Χωρίς τη συμβολή των παραπάνω συντοπιτών μας θα ήταν αδύνατον να στηθεί ξανά από την αρχή ο χώρος του ΟΡΦΕΑ.
Ήταν μια  μεγάλη αποθήκη σκουπιδιών...
...σήμερα στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνται
θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και συναυλίες!

Ξεμπλόκαραν οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού στους δήμους

Ξεμπλόκαραν -με απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας- οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού στους δήμους, oι οποίες είχαν σταματήσει λόγω της προεκλογικής περιόδου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει ιδιαίτερα στους τουριστικούς δήμους, όπου ο πληθυσμός το καλοκαίρι αυξάνεται.
Πρόκειται για προσλήψεις που αφορούν έκτακτες ανάγκες των δήμων λόγω θερινής περιόδου: περίπου 5.000 συμβασιούχων στην καθαριότητα, και άλλων τόσων διμηνιτών για πυρασφάλεια, ναυαγοσώστες κ.α.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Έχεις μήνυμα...!

Μηνύματα από θάλασσες και ακτές, χωρίς αποδέκτες


Καθαρισμός βυθού στο λιμάνι Σκοπέλου

Το Σάββατο 26/05/2012 στις 5.30 μ.μ. μέλη και φίλοι τoυ Ν.Ι.Κ.Ο. Σκοπέλου πραγματοποιήσαν καθαρισμό του βυθού λιμένα Σκοπέλου.
Τα ευρήματα πολλά και εντυπωσιακά έως και επικίνδυνα, όπως οι μπαταρίες αυτοκινήτου που βρέθηκαν στο βυθό.

Κάλεσμα για βοήθεια στον «ΟΡΦΕΑ»

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δρώμενων στον ΟΡΦΕΑ, καλούνται όσοι εθελοντές διαθέτουν φαντασία και όρεξη για εικαστική δημιουργία, να βοηθήσουν για να πραγματοποιηθεί έκθεση ενός ενδιαφέροντος και ιδιαίτερου θέματος.
Όσοι θέλετε και μπορείτε να βοηθήσετε ελάτε αύριο Κυριακή 27 Μαΐου στον ΟΡΦΕΑ, από τις 11 το πρωί έως τη 1 μ.μ.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Βορείων Σποράδων Π.Α.ΜΕ. - ΟΤΑ

Η Επιτροπή Αγώνα Β. Σποράδων Π.Α.ΜΕ. - ΟΤΑ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου Σκιάθου στο χθεσινοβραδινό (25/05/2012) Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο κατ΄ απαίτηση των ιδίων συζητήθηκαν τα καυτά προβλήματα που ταλανίζουν τους υπό μεταφορά στο Δήμο υπαλλήλους του πρώην ΝΠΔΔ "ΙΔΕΕΣ", απόρροια της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων, των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, του Κεφαλαίου και των υποτακτικών τους αιρετών.
Η αρχικά
τριμελής επιτροπή
-με έναν εκπρόσωπο
από κάθε νησί- καλεί
κάθε δημοτικό υπάλληλο
να συσπειρωθεί
στον ταξικό πόλο
του συνδικαλιστικού
κινήματος και μαζί
να δώσουν τις μάχες
ανυποχώρητα για
τη διεκδίκηση των
αιτημάτων τους
Συγκεκριμένα μετά από την έντονη πίεση προς τη Δημοτική Αρχή και την επιμονή της ΔΑΣ - ΟΤΑ, που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ., ελήφθησαν καταρχήν θετικές αποφάσεις για την επίσπευση της μεταφοράς των υπαλλήλων στο Δήμο, όπως και για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, αν και η Δημοτική Αρχή δεν δεσμεύτηκε σε χρονοδιάγραμμα.
Η Δημοτική Αρχή Σκιάθου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον προσανατολισμό της στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αντιλαϊκών πολιτικών, ανέβαλε τη συζήτηση του θέματος για την απόσυρση της απόφασής της για ιδιωτικοποίηση τμήματος της καθαριότητας σε επόμενη συνεδρίαση, παρά το γεγονός ότι σθεναρή απαίτηση των εργαζομένων ήταν η ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης , αφού μετά και τη δυνατότητα πρόσληψης εποχικού προσωπικού δεν δικαιολογείται ως πολιτικό επιχείρημα για τις αυξημένες ανάγκες του νησιούενόψει καλοκαιριού.
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος...

Μια βόλτα στη Λούτσα Σκοπέλου

Λίμνη Βοθάνα

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δεν ανανέωσαν τα ΕΛΤΑ σύμβαση με ιδιώτη για την εξυπηρέτηση της Γλώσσας

Έληξε και δεν ανανεώθηκε η σύμβαση που είχαν τα ΕΛΤΑ με ιδιώτη ο οποίος έφερνε την αλληλογραφία από την Σκόπελο στη Γλώσσα και επιπλέον πλήρωνε όσους συνταξιούχους έπαιρναν τη σύνταξή τους μέσω ΕΛΤΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος της περιφέρειας Λάρισας των ΕΛΤΑ κ. Γεωργίου δήλωσε ότι τα έξοδα ήταν πολλά, η κίνηση ήταν περιορισμένη και δεν δικαιολογούσε πρακτορείο στη Γλώσσα, γι΄αυτό παραμένει αμετάκλητος σε αυτή την απόφαση επειδή «το επιβάλλουν οι καιροί και οι καταστάσεις»!
Με τα νέα δεδομένα οι Γλωσσώτες θα εξυπηρετούνται...

HATTA: Eκστρατεία ενημέρωσης και αντιστροφής του αρνητικού κλίματος

Αυτή είναι η καλύτερη εποχή να επισκεφθείτε την Ελλάδα
Mετά τα τελευταία μηνύματα, τα οποία δείχνουν πάγωμα των κρατήσεων και σε μερικές περιπτώσεις ακυρώσεις, λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί στο εξωτερικό για την Ελλάδα ο ΗΑΤΤΑ, σε συνεργασία με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και τους τουριστικούς φορείς της χώρας, προχωρά σε μία εκστρατεία ενημέρωσης και αντιστροφής του αρνητικού κλίματος προς τη χώρα μας.
Με τίτλο «Αυτή είναι η καλύτερη εποχή να επισκεφθείτε την Ελλάδα» ο Σύνδεσμος με δελτίο Τύπου διαβεβαιώνει τους εν δυνάμει επισκέπτες ότι Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα για διακοπές.
Στο Δελτίο Τύπου γίνεται αναφορά στη δήλωση του...

Κάλεσμα της Κ.Ο.Β. του ΚΚΕ

Η Κ.Ο.Β. Σκοπέλου ευχαριστεί όλους όσους εμπιστεύτηκαν το ΚΚΕ και με την ψήφο τους το ανέδειξαν πρώτο κόμμα στο νησί στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Καλεί τους φίλους και οπαδούς του κόμματος σε συγκέντρωση – συζήτηση για να εκτιμήσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών και να οργανώσουμε από κοινού τη δουλειά μας μπροστά στη νέα εκλογική μάχη.
Κυριακή 27- 05- 2012 στις 8:30 μ. μ.
στο ξενοδοχείο «ΚΑΒΟΥΡΗΣ»
ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ – ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΛΑΟΣ
Κ.Ο.Β. ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚE

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνει την Κυριακή 27 Μαΐου από:
7.30 π.μ. – 11.30 π.μ.:
Παραλία Λουτρακίου, Γλώσσα, Παλαιό Κλίμα, ορεινό τμήμα Σκοπέλου, Ράχες, Ποτάμι, Γλυστέρι, Γλυφονέρι, Καλόγηρος.
11.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.:
Όλη η πόλη της Σκοπέλου εκτός από την παραλία.

Βόλτα στο Κάστρο Σκοπέλου

Στειρώσεις αδέσποτων ζώων

Στη Σκόπελο θα βρίσκεται από Σάββατο 26 έως και Τρίτη 29 Μαΐου εθελοντής κτηνίατρος για στειρώσεις αδέσποτων σκύλων και γατών.
Τον κτηνίατρο θα στείλει στο νησί, μετά από πρόσκληση του Δήμου, το «Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων» σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΣΚΟΠΕΛΟΣ Πολιτισμός – Περιβάλλον – Ζωοφιλία».
Όποιος γνωρίζει στην περιοχή που μένει κάποιο αδέσποτο σκύλο ή γάτα που χρειάζεται περίθαλψη ή στείρωση ας επικοινωνήσει στο τηλ. 24240 24260 (ώρες καταστήματος).

Του λιμανιού και του σαλονιού!

© Thomas B. Ives
Ο Ρασούλης και εγώ:
Μας αρέσει το λιμάνι. Τριγυρίζουμε άσκοπα κάθε μέρα τραβώντας τα περίεργα βλέμματα, αλλά και τα σχόλια:
«Καλά όλο βόλτες είναι, δουλειά δεν έχει...». 
Και όπως καταλαβαίνετε, αφού ο σκύλος σίγουρα δεν έχει δουλειά, το ερώτημα απευθύνεται σε 'μένα.
© Thomas B. Ives

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Όταν η μουσική συνάντησε την ποίηση..!

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου, στα πλαίσια της εθελοντικής του δράσης και μέριμνας για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, διοργανώνει μουσική εκδήλωση - αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με θέμα «Όταν η μουσική συνάντησε την ποίηση..!», την Δευτέρα 4 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος ) στις 9 μ.μ. στον κινηματογράφο «Ορφέας».
Συμμετέχουν εθελοντικά οι:

Σκέψεις για την τουριστική μας Ταυτότητα

Κάθε νησί στη χώρα μας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, όλα όμως μαζί τα νησιά προσδιορίζονται από την Ελληνικότητα τους. Η Ελληνικότητα δεν είναι κάτι αφηρημένο αλλά συγκεκριμένα η ιστορία, ο πολιτισμός, η κοινωνική κουλτούρα των ανθρώπων που κατοικούν σ' αυτή. 
Η σημερινή εύκολη διακίνηση των ανθρώπων και η ανάγκη να διακόπτουν την ρουτίνα της καθημερινότητας τους έχει αυξήσει την διάθεση τους να φεύγουν από τον τόπο τους και να επισκέπτονται ένα άλλο μέρος που τους προσφέρει, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους, μία...

…μόνο μία μικρή αναφορά

Με αφορμή τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Δεν είναι ευχάριστο το γεγονός ότι κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει ανακοινώσει προεκλογικά, έστω και επιγραμματικά, τον ρόλο που πρέπει να παίξει στην κοινωνία η βασική εκπαίδευση. Και να μου πείτε εδώ χάνουμε τις δουλειές μας, αρκετοί (προς το παρόν) συμπολίτες μας δεν έχουν να πάρουν γάλα για το παιδί τους, οι μισθοί μας κατακρημνίζονται και εσύ ζητάς να ασχοληθούμε με τα εκπαιδευτικά προγράμματα;
Όμως η Παιδεία και το πρόγραμμα της βασικής εκπαίδευσης είναι το ελιξήριο για να αποφύγουμε βέβαιο μελλοντικό κοινωνικό μαρασμό. Η κρατούσα μέθοδος να...

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Λ.Τ. Σκοπέλου: Συγκροτήθηκε η επιτροπή

Με απόφαση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας κας Καλ. Γερακούδη, συγκροτήθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Μαΐου, επιτροπή η οποία θα έχει ως έργο την επίλυση σχετικών αμφισβητήσεων, οι αποφάσεις της οποίας θα προηγηθούν της έκθεσης απογραφής.
Η Επιτροπή αποτελείται από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, από το οποίο μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες, από τους προέδρους των δημοτικών λιμενικών ταμείων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, από τον εκπρόσωπο της λιμενικής αρχής, της περιφερειακής ένωσης δήμων και κοινοτήτων και τον προϊστάμενο του τμήματος Διοικητικού – Οικονομικού που ορίζεται πρόεδρος.

Ευχαριστήριο

Η οικογένεια Γεωργίου και Μάχης Δρόσου ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στις εργασίες ανακαίνισης του νεοϊδρυθέντος Πολιτιστικού Κέντρου ΓΕΩΡΓΑΡΑ. Οι άνθρωποι αυτοί δούλεψαν με ιδιαίτερο ζήλο και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να είναι έτοιμο το κτίριο ώστε να πραγματοποιηθούν στις 20 Μαίου τα εγκαίνια της έκθεσης «ΜΙΑ ΔΟΞΑ, ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ», από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Ευχαριστούν ιδιαίτερα τους:

Δωρεάν προβολή στον οδηγό του «Βήματος»

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», σε συνεργασία με τις ΔΙΑΚΟΠΕΣ, στο πλαίσιο των προσφορών της προς τους αναγνώστες της και θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια τόνωσης της φετινής τουριστικής περιόδου, προγραμματίζει τη δημιουργία έντυπου οδηγού για φθηνές διακοπές στην Ελλάδα. Ο εν λόγω οδηγός, που θα κυκλοφορήσει στο διάστημα μέχρι τις 10 Ιουνίου μαζί με την εφημερίδα, θα περιλαμβάνει προτάσεις για διαμονή σε καταλύματα όλης της χώρας (ανά περιοχή) με κόστος διανυκτέρευσης από 50€ και κάτω (το δίκλινο).
Η παραπάνω ειδική έκδοση αποτελεί μια...

ΔΕΥΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

για τη μεταφορά της ιλύος της ΕΕΛ Σκοπέλου

στον ΧΥΤΑ του Δήμου Σκοπέλου

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σκοπέλου (ΔΕYΑ Σκοπέλου) ενδιαφέρεται να αναθέσει το έργο της μεταφοράς της αφυδατωμένης ιλύος της ΕΕΛ Σκοπέλου στον ΧΥΤΑ του Δήμου Σκοπέλου, με συγκέντρωση κλειστών προσφορών (πρόχειρος διαγωνισμός) και κριτήριο ανάθεσης την οικονομικά συμφερότερη προσφορά.
1. Αντικείμενο του έργου είναι:
α) Η φόρτωση της ιλύος επί φορτηγού οχήματος. Σημειωτέον ότι η ιλύς είναι συσκευασμένη σε μεγασάκκους διαστάσεων περίπου 0,90 x 0,90 x 1,20 m, βάρους από 500 έως 700 Kg έκαστος. Σε περίπτωση κατά την...

2 - 3 και 4 Ιουνίου ανοίγουμε πανιά...

Στις 2 - 3 και 4 Ιουνίου 2012 (τριήμερο Αγ. Πνεύματος) το νησί της Σκοπέλου και ο Ν.Ι.Κ.Ο.Σ. με χαρά και τιμή θα φιλοξενήσουν τον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα του πρωταθλήματος Βόλου «Αγώνας Βορείων Σποράδων» που οργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης.
Με εκκινήσεις και τερματισμούς των διαδρομών έξω από το λιμάνι της Σκοπέλου αλλά και από άλλα λιμάνια-σημεία του...

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Αύριο δεν θα υπάρχουμε...

Προσελκύουν τα βλέμματα με τα χρώματα και τις μυρωδιές και την άλλη μέρα μαραίνονται...
Είναι τα άνθη του κάκτου, τα πιο βραχύβια άνθη.
Μια φωτογραφία μπορεί να απαθανατίσει την ομορφιά τους ή φωτογραφία σημαίνει θάνατος;

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ξανά-ταξιδεύει... στη Σκιάθο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», ταξιδεύει… για 2η συνεχή χρονιά στη Σκιάθο με τη μουσειοσκευή «Ανακυκλωπράγματα» και τις συλλογές του για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με την ανακύκλωση και το περιβάλλον.
Στις 21 και 22 Μαΐου οι συνεργάτες του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου επισκέφθηκαν το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου αντίστοιχα.
Στο 1o Δημοτικό παρουσιάσθηκαν τα προγράμματα «To χαρτί και η ανακύκλωσή του» και «Οικόπολις». Στο πρώτο τα παιδιά ανακαλύπτουν τον...

Ιστιοπλοΐα και Κολύμβηση για τους μικρούς φίλους του Ν.Ι.Κ.Ο. Σκοπέλου

Ο Ν.Ι.Κ.Ο. Σκοπέλου με χαρά σας ανακοινώνει την έναρξη θερινών μαθημάτων ιστιοπλοΐας για τα παιδιά τα οποία θα συνοδεύονται και από μαθήματα κολύμβησης.
Για την πρώτη φάση του καλοκαιριού, ο εκπαιδευτής και κάτοχος Τ.Ε.Φ.Α πτυχίου με ειδικότητα την κολύμβηση και διπλώματος ιστιοπλοΐας Δημήτρης Γαρουφαλής θα αναλάβει τα μαθήματα. Στη συνέχεια -αρχές Ιουλίου- η Ναταλία Σιάυλου αθλήτρια του Ν.Ο.Θ.(Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης), με συμμετοχή σε...

Γιορτή παραδοσιακών φυτωρίων και σπόρων

Την Πέμπτη 24 Μαΐου από τις 10:00 το πρωί εώς αργά το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί γιορτή παραδοσιακών φυτωρίων και σπόρων στην Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο.
Κατά την διάρκεια της γιορτής θα υπάρχουν εκτός από τα φυτώρια, παραδοσιακά προϊόντα και χειροτεχνήματα και θα γίνουν διάφορα σχετικά δρώμενα.
Και κατά την διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει και η αυτόνομη Λαϊκή Βόλου, η οποία είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη μικρογιορτή οικοπαραγωγών η οποία υπάρχει κάθε πέμπτη από τις 10:00 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου συμμετέχει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος

Συνεχίζοντας την υλοποίηση του σκοπού(*) για την ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των μελών του για την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση ποιότητας ζωής o Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου πραγματοποίησε άλλη μια...