Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Εκπαιδευτική εκδρομή του 3ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης στη Σκόπελο

Το τριήμερο Παρασκευή 30 Μαρτίου μέχρι Κυριακή 1 Απριλίου 2012, μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενοι από 4 εκπαιδευτικούς, επισκέφθηκαν την Σκόπελο, στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας «οι δρόμοι του πράσινου και του γαλάζιου στην Ελλάδα»
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί επισκέφθηκαν το εργαστήρι κεραμικής του Νίκου Ρόδιου, το εργαστήρι ξυλογλυπτικής του Χαρ. Κοχύλη, το μελισσοκομείο του Σπύρου Κοσμά, το...

Η Σκιάθος συμμετείχε στην «Ώρα της Γης»

Ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού συμμετείχε στην εκδήλωση «η Ώρα της Γης 2012», το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και ώρα 20:30-21:30.
Έγινε συσκότιση κτιρίων και χαρακτηριστικών σημείων της πόλης, όπως η οδός Παπαδιαμάντη και το λιμάνι του νησιού.
Συγκεντρώθηκαν τα μέλη του Τοπικού Τμήματος Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και κάτοικοι του νησιού μαζί με τον Αντιδήμαρχο Σκιάθου κ. Δημήτριο Διολέττα, Δημοτικούς Συμβούλους στην είσοδο της χερσονησίδας στο Μπούρτζι και κρατώντας φαναράκια και κεριά είπαν τραγούδια των οποίων τους στίχους έγραψαν τα μέλη του ΣΕΟ για την προστασία του περιβάλλοντος.

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλώσσας

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας, προκηρύσσει εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Απριλίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Γυμνασίου Γλώσσας.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί τη Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο.

Ένταξη νέων έργων ύδρευσης στη Σκόπελο

Την ένταξη νέων έργων που θα συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού των οικισμών της Θεσσαλίας σχεδιάζει η Αιρετή Περιφέρεια. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής αφορά χρηματοδότηση πράξεων προϋπολογισμού συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης έως 10.000.000,00 € και απευθύνεται σε Δ.Ε.Υ.Α. και Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού.
Σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός ανέφερε: «Tα έργα ύδρευσης είναι έργα του μέλλοντος. Με τα έργα αυτά φιλοδοξούμε να...

Η Πυροσβεστική ενημερώνει τους μαθητές

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου και κατόπιν συνεννόησης με την διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Ν. Κλήματος, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου με ένα πυροσβεστικό όχημα και δύο πυροσβέστες, μετέβησαν στο χώρο του σχολείου και ενημέρωσαν τους...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Κόλαση, σπιράλ θανάτου...

Κόλαση, σπιράλ θανάτου, δρόμος χωρίς επιστροφή, λάθος συνταγή, αργός θάνατος... Χαρακτηρισμοί στις αναλυσεις έγκριτων οικονομολόγων ανά την υφήλιο για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα μετά το κούρεμα του χρέους. Στον "Guardian" ο αναγνωρισμένος Έλληνας οικονομολόγος του London School of Economics κ. Λαπαβίτσας αναφέρει: "Η Ελλάδα κατευθύνεται στην κόλαση. Η δανειακή...

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή

Λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο της ΔΕΗ, την Κυριακή 1 Απριλίου θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από 7 – 11.30 π.μ. στο Βόρειο τμήμα της Σκιάθου και σε όλη τη Σκόπελο και την Αλόννησο.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, θα δοθεί ρεύμα πριν το χρόνο λήξης της διακοπής. Για τον λόγο αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν ρεύμα συνεχώς.
Επίσης όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες θα πρέπει μετά την διακοπή να τους ελέγξουν αν περιστρέφονται όπως πριν.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Το μέγεθος μετράει..!

Επανέρχεται, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Πάνος Μελαχοινάκης, με νέα επιστολή, που έστειλε στις 23 Μαρτίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για το πρόβλημα του «Εξπρές Πήγασος» και των μεγάλου μεγέθους πλοίων, που δεν μπορούν να πρυμνοδετήσουν στα λιμάνια μας.
Στην επιστολή, την οποία κοινοποιεί και στους 3 δημάρχους...

Εκτός εποχής το ανούσιο περιβαλλοντικό μάρκετινγκ και οι …Ώρες της Γης

Σε μια εποχή που ο πολίτης σβήνει το διακόπτη καθημερινά επειδή αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος (και όχι επειδή έχει οικολογική συνείδηση), οι συμβολικές γιορτές είναι προκλητικές…
Τράπεζες και πολυεθνικές ανά την Ελλάδα πρωταγωνιστούν και φέτος, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στη χώρα, σε πανηγύρια τύπου …«ώρα της Γης». Η περσινή ανακοίνωση που έστειλε το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ μοιάζει φέτος πιο επίκαιρη από ποτέ:
Με αφορμή, λοιπόν, τη γιορτή(!) που έχει στηθεί και φέτος για την «ώρα της Γης» το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας (www.archipelago.gr) δηλώνει αποστροφή απέναντι:
Στο πανηγύρι της τεχνητής ενοχοποίησης των απλών...

Γνωριμία με την Πυροσβεστική

Γνωριμία με την πυροσβεστική και το σημαντικό έργο που επιτελεί είχαν σήμερα πάνω από 200 μαθητές, από όλες τις τάξεις του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου.
Το πρωί ο προϊστάμενος του εδώ κλιμακίου, πυραγός Ευάγ. Καραμήντζας, επισκέφθηκε τις τάξεις και μίλησε στους μαθητές, ενώ αργότερα, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, οι μικροί, κατά τμήματα, γνώρισαν...

Δέηση στο Δρακοντόσχισμα

Δέηση, στο εικονοστάσι του Αγίου Ρηγίνου στο Δρακοντόσχισμα, θα τελεσθή την Κυριακή 1 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα.
Στην όμορφη τοποθεσία που βρίσκεται το εικονοστάσι, αναμένεται να βρεθούν πολλοί Σκοπελίτες για να προσκυνήσουν και να ψάλλουν τα εγκώμια του Αγίου.

Αγιασμένες Μορφές των Βορείων Σποράδων

(…)
Ἀπὸ τὶς πνευματικὲς μορφὲς ποὺ συνέδραμαν τοὺς Σκιαθίτες, τοὺς Σκοπελίτες καὶ ὄχι μόνο, ἦταν καὶ ὁ Γέροντας Σωφρόνιος Κεχαγιόγλου, φίλος μὲ τὸν Ἅγιο Νεκτάριο καὶ ἄλλους ὁ ὁποῖος ἦταν τελειφοιτος τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τῆς Χαλκης καὶ σπουδαῖος πνευματικός, τόσο στὴν Ἀθήνα,ὅσο καὶ στὸ Βόλο.
Τὸ 1887 μὲ τὴν προτροπὴ τῶν φίλων του Παπαδιαμάντη καὶ Μωραϊτίδη ἔρχεται στὴ Σκιάθο καὶ ἀναλαμβάει τὴν ἠγουμενία τῆς ἱστορικῆς μονῆς τοῦ Εὐαγγελισμοῦ. Ἀναφέρει, μὲ τὸ γνωστό του τρόπο, ὁ Μωραϊτίδης τὰ καθέκαστα τῆς...

Η περιφέρεια Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση «ΜΙΤΤ 2012 Ταξίδια και Τουρισμός»

Συνεχίζοντας με επιτυχία την πορεία προβολής των Θεσσαλικών προορισμών η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Ρωσία με την ονομασία «ΜΙΤΤ 2012 Ταξίδια και Τουρισμός» από 21 έως 24 Μαρτίου.
Θετικά τα μηνύματα, οι προοπτικές για αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Θεσσαλία από την αγορά της Ρωσίας, αλλά και από...

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πάρτε μέτρα για τα χρεωμένα νοικοκυριά

Συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία και

την ανακούφιση των νοικοκυριών που πνίγονται

από τα τραπεζικά δάνεια

Σε νέα παρέμβαση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προχώρησε χτες το ΚΚΕ, ζητώντας από την κυβέρνηση την άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην προστασία και την οικονομική τους ανακούφιση. Στην Επίκαιρη Ερώτηση, που την υπογράφει ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος και η οποία απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών, τονίζεται:
«Οπως τραγικά αποδεικνύει η καθημερινότητα, η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται κυριολεκτικά από τραπεζικά...

Για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάση Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών:
«Η Ν.Δ., ως κυβέρνηση, δρομολόγησε τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών και ως Αντιπολίτευση πρόβαλε, ακόμη εντονότερα, τη θέση αυτή. Υποστήριξε ότι ήταν αναγκαία για την αντιμετώπιση ενός τεράστιου προβλήματος, το οποίο -ακριβώς επειδή δεν αντιμετωπίστηκε στην ώρα του- έγινε «ασύμμετρη απειλή» για την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών. Υποστήριξε ότι η δημιουργία, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παραμονής λαθρομεταναστών θα ήταν κομβικό σημείο μιας σοβαρής...

Επιτυχής άσκηση του Π.Κ. Σκοπέλου

Επιτυχημένη άσκηση πραγματοποίησε σήμερα το πυροσβεστικό κλιμάκιο Σκοπέλου, κατά την οποία οι άνδρες του έπρεπε να επιχειρήσουν στις εγκαταστάσεις της Μονάδας παρασκευαστήριο αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής αδελφών «Κοχύλη», μετά από τηλεφώνημα για εκδήλωση πυρκαγιάς στο ισόγειο.
Ο επικεφαλής της άσκησης και προϊστάμενος του Π.Κ. Σκοπέλου, πυραγός Ευαγ. Καραμήντζας μας ενημερώνει για το σενάριο, μετά το τέλος της άσκησης:
Με την τηλεφωνική ειδοποίηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου αναχωρούν αμέσως για τον τόπο του συμβάντος 3 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα τριών αδρών το καθένα και ο προϊστάμενος με τη μοτοσικλέτα. Πριν την άφιξη της πυροσβεστικής δύναμης η ομάδα πυρασφαλείας της επιχείρησης έχει προβεί σε εκκένωση του χώρου από το προσωπικό από τις εξόδους, πλην του κεντρικού κλιμακοστασίου όπου υπάρχουν πολλοί καπνοί. Επίσης μέλη της ομάδας πυρασφαλείας της επιχείρησης προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά χρησιμοποιώντας πυροσβεστική φωλιά και φορητούς πυροσβεστήρες, όμως οι πυκνοί καπνοί τους εμποδίζουν να πλησιάσουν τις φλόγες και η προσπάθειά τους περιορίζεται στο να μην επεκταθεί πολύ η φωτιά μέχρι να έρθουν οι πυροσβέστες. Τα μόνιμα συστήματα πυροπροστασίας λειτουργούν και διακόπτεται αυτόματα η τροφοδοσία υγραερίου στην μονάδα.
Στην πτέρυγα που εκδηλώθηκε η φωτιά υπάρχει κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον 1ο όροφο της επιχείρησης -όπου είναι οι αποθήκες- και εκεί εγκλωβίζεται εργαζόμενος, ο οποίος δεν μπορεί να διαφύγει από το κλιμακοστάσιο λόγω έντονου...

Νέο Τμήμα Παίδων στον Α.Ο. Σκοπέλου

Νέο τμήμα για παιδiά ηλικίας 5 έως 11 ετών δημιουργήθηκε στον Α.Ο. Σκοπέλου, στο τμήμα των μεικτών πολεμικών τεχνών. Το τμήμα θα περιλαμβάνει συνδυασμό πολεμικών τεχνών (mixed martial arts), όπου τα παιδάκια σε συνδυασμό με ευχάριστη γυμναστική, θα μπουν στον προθάλαμο τον μαχητικών αθλημάτων, βελτιώνοντας παράλληλα την αντίληψη τους, τον σωματικό τους έλεγχο, την ισορροπία τους, την ευλυγισία τους, τα αντανακλαστικά τους, την ταχύτητα τους και κυριότερα την σωματική...

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ένα κοινό αίτημα πολλών ετών γίνεται επιτέλους πραγματικότητα

Σήμερα το πρωί η efimerida-sporades, έλαβε την πληροφορία από κάτοικο της Γλώσσας ότι στην περιοχή Κακοσούλι και κοντά στη δεξαμενή νερού, εταιρία κινητής τηλεφωνίας είχε την πρόθεση να βάλει «πιάτα» και γι’ αυτό το λόγο βρέθηκε εκεί και εκπρόσωπος της Cosmote!
Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή ο οποίος μας είπε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με εταιρία κινητής...

Για τη δημιουργία κλειστών κέντρων «φιλοξενίας» μεταναστών

Ανακοίνωση της παράταξης
«Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας»
Το πρόβλημα μεγάλων προσφυγικών ρευμάτων από περιοχές του πλανήτη όπου η λογική του κέρδους τις διαλύει ολοσχερώς, είτε με πολέμους, είτε με περιβαλλοντικές καταστροφές, είτε με διατροφική κατάρρευση, είναι ήδη εκρηκτικό και αναμένεται να ενταθεί τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα λόγω της θέσης της αποτελεί πέρασμα αυτών των ρευμάτων. Συγχρόνως δε, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων μας, η Ελλάδα τείνει να...

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Οι Αγώνες φέρνουν αποτελέσματα

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου στην οποία αναφέρεται ότι:
«ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου μέσα στα πλαίσια των κινητοποιήσεών της ενάντια στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και στα αντιλαϊκά της μέτρα έκανε δυναμική παρέμβαση και αποκλεισμό των γραφείων της ΔΕΗ Σκοπέλου την Παρασκευή 23/3/2012 και την Δευτέρα 26/3/2012.
Με την δυναμική αυτή κινητοποίηση πετύχαμε την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριό στη Σκόπελο και αποτράπηκε η...

Δύο τεράστια καλαμάρια Ommastrephes bartramii εντοπίστηκαν σε Σάμο και Λειψούς

Σπάνιο φαινόμενο κατέγραψε το δίκτυο
παρατήρησης του Αρχιπελάγους


Δύο καλαμάρια του σπάνιου είδους Ommastrephes bartramii εντοπίστηκαν με διαφορά μιας μέρας σε Σάμο και Λειψούς αντίστοιχα. Το συγκεκριμένο είδος συναντάται συνήθως στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ σπάνια το βρίσκουμε στη Μεσόγειο και κυρίως στο Αιγαίο. 
Στις 8 Μαρτίου ένα καλαμάρι μήκους 1,63μ και βάρους 9 κιλών(!) εντοπίζεται νεκρό κοντά στην παραλία «Κοκκάρι» της Σάμου από μέλη της ομάδας Αυτοδυτών Σάμου. Το τεράστιο καλαμάρι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα θηλυκά του είδους που έχει καταγραφεί. Οι αυτοδύτες της Σάμου ειδοποιούν χωρίς χρονοτριβή την ομάδα Άμεσης Ανταπόκρισης του Αρχιπελάγους. Επί τόπου σπεύδουν ερευνητές του ινστιτούτου και παραλαμβάνουν το καλαμάρι προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη σχετική αυτοψία. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα αίτια θανάτου του καλαμαριού, που ήταν γεμάτο αυγά, είναι φυσικά.
Καλαμάρι του ίδιου είδους πιάστηκε την προηγούμενο μέρα σε...

Ζητείται πλοίο..!

Στη συνεδρίαση της 10ης Φεβρουαρίου του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που έγινε στη Μυτιλήνη, απερρίφθη αίτημα της ΝΕΛ που ήθελε να βάλει το «Αίολος Κεντέρης ΙΙ» στη γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος - Βόρειες Σποράδες, από 29/6/2012 έως 2/09/2012 και στη γραμμή έβαλαν το «Εξπρές Πήγασος» της HSW, από 29/06/2012 έως 02/09/2012.
Με αφορμή τα παραπάνω, η εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» ρώτησε τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Πάνο Μελαχροινάκη πού θα...

Και «με τη βούλα» στο Δήμο Σκοπέλου

Έγγραφο από την Διεύθυνση Περιουσίας, της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, έφθασε στο Δήμο Σκοπέλου, όπου και επίσημα πλέον, παραχωρούνται χωρίς αντάλλαγμα, στο Δήμο τα ακίνητα «Κτήμα Δρακοντόσχισμα Σκοπέλου» και «Τουριστικό Περίπτερο Σκοπέλου» (πρώην Ξενία).
Σημειώνεται ότι η μεταβίβαση των ακινήτων απαλλάσσεται από κάθε φόρο μεταβίβασης, τέλος χαρτοσήμου ή άλλο φόρο ή τέλος ή δικαίωμα υπέρ του Δημοσίου, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και γενικά υπέρ οποιουδήποτε τρίτου.

Η ιστορία του δεκάευρου

Δευτέρα τρεισήμισι το μεσημέρι.
Στο κουρέα. Συζητούσαμε... όπως όλοι οι έλληνες την τραγική οικονομική κατάσταση, την πολιτική επικαιρότητα κλπ. Ο κουρέας μου στηρίζει Μπακογιάννη, ή μάλλον την στήριζε μέχρι την τελευταία φορά που με κούρεψε, γιατί σε τούτη τη φορά μου τα άλλαξε.
Μαύρο σε όλους. Δεν πάω να ψηφίσω κανέναν μου...

Δυναμική παρουσία και στο Μιλάνο

Παράλληλα και ταυτόχρονα με τη συμμετοχή του στην έκθεση τουρισμού στη Σόφια της Βουλγαρίας, ο Δήμος Σκοπέλου συμμετείχε και στην έκθεση τουρισμού του Μιλάνου, με τον τίτλο ΒΙΤ, από 16 έως 19 Φεβρουαρίου 2012, για πρώτη ίσως φορά, ως συνεκθέτης της περιφέρειας στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Το μέλος της τουριστικής επιτροπής Σκοπέλου κ. Ισίδωρος Φαμελιάρης, που πήγε στο Μιλάνο, είπε στις «Βόρειες Σποράδες»:
«Η φετινή πρώτη για το νησί μας παρουσία στο Μιλάνο (περίπτερο του ΕΟΤ στον χώρο της περιφέρειας) αποτέλεσε μια χρήσιμη και απαραίτητη επαφή με τους για πολλά χρόνια επισκέπτες της Σκοπέλου Ιταλούς. Το καινούργιο πλήρες και αισθητικά άψογο Folder της Σκοπέλου άρεσε και ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους.
Υπήρξε μεγάλη προσέλευση (140.000 περίπου επισκέπτες ) και...

Ένα αξιέπαινο χορευτικό συγκρότημα

Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσιάζοντας στο Μπούρτζι ελληνικούς...

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Λαμπαδηδρομία στη Σκόπελο

Το 1ο σύστημα Προσκόπων Σκοπέλου πραγματοποίησε την Κυριακή 25 Μαρτίου, στις 7.30 το βράδυ, την καθιερωμένη λαμπαδηδρομία.
Η μπάντα των προσκόπων μαζί με τα παιδιά, κρατώντας αναμμένους πυρσούς, ξεκίνησαν από τον Πλάτανο και πέρασαν από ΟΤΕ, Παπαμελετίου, Γυφτόρεμα, παραλία,...

Δεν κατέθεσε στεφάνι η Εθνική Αντίσταση

Για πρώτη φορά δεν κατέθεσε στεφάνι

στη Σκόπελο η Εθνική Αντίσταση

Χωρίς λόγια // Χωρίς σχόλια

Σκόπελος // Εθνική εορτή // 25η Μαρτίου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Με δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και την καθιερωμένη παρέλαση γιορτάστηκε σήμερα στη Σκόπελο η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.
Η παραλία ήταν γεμάτη κόσμο και σε αυτό βοήθησε και η λαμπρή ανοιξιάτικη ημέρα. Μετά την δοξολογία στον Άγιο Νικόλαο ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο μνημείο πεσόντων, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων(κλικ για φωτό) από το Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή, από το Λιμενικό, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, τα σχολεία και τους προσκόπους, ενώ για πρώτη φορά δεν έγινε κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης.
Ακολούθησε η παρέλαση (κλικ για φωτό), όπου οι μαθητές απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Αμέσως μετά την παρέλαση, το χορευτικό συγκρότημα Εθελοντών του Δήμου Σκοπέλου χόρεψε (κλικ για φωτό) ελληνικούς χορούς μπροστά από το δημοτικό καφενείο.

Σκόπελος//Ελληνικοί χοροί

Σκόπελος//Παρέλαση

Σκόπελος//Κατάθεση στεφάνων

Mε μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκε στη Σκιάθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου

Την παραμονή στις 24 Μαρτίου 2012 στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου έγινε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Ευαγγελισμού, στις 21:00 παράθεση δείπνου, στις 22:30 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη 01:00 π.μ. παράθεση εορταστικού γεύματος, παρουσία όλων των Ιερέων του νησιού, του Δημάρχου Σκιάθου Νικολάου Πλωμαρίτη, του Περιφερειακού...

(Δ.Α.Σ. - ΟΤΑ): Οι εκλογές να στείλουν μήνυμα καταδίκης και ανατροπής

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ-ΟΤΑ),
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ανακοίνωση για τις εκλογές στο Σύλλογο δημοτικών υπαλλήλων νομού Μαγνησίας εξέδωσε και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ-ΟΤΑ), η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ, με την οποία καλεί τους εργαζομένους στους Δήμους να στείλουν μήνυμα καταδίκης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Συναδέλφισσα/Συνάδελφε,
Οι σκηνοθέτες του «Μαύρου Μετώπου» (Κυβέρνηση, ΣΕΒ, κόμματα του Ευρωμονόδρομου), ήδη από τώρα ξαναστήνουν, σε...

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Τελείωσε με επιτυχία η δράση «Όλοι Μαζί, Σκιάθος Καθαρή» για 7η συνεχή χρονιά

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών της Σκιάθου στην εβδομάδα εθελοντισμού για το περιβάλλον «Όλοι Μαζί, Σκιάθος Καθαρή», που για συνεχή χρονιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «η Σκιάθος» υπό την αιγίδα του Δήμου. Η δράση υλοποιήθηκε από 17 έως 24 Μαρτίου.
Οι Σύλλογοι/Φορείς, που συμμετείχαν στην...

Στις κάλπες οι δημοτικοί υπάλληλοι

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
«ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΛΑΓΕΡΑΣ»

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ
Στις από 26-28 Μαρτίου 2012 (Αλόννησος 26/3, Σκόπελος 27/3, Σκιάθος 28/3)πραγματοποιούνται σε όλο το νομό οι εκλογές για την ανάδειξη ενός νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου εργαζομένων Ο.Τ.Α.
Τα νέα δεδομένα του «Καλλικράτη» αλλά και οι πολιτικές των Μνημονίων και των εφαρμοστικών Νόμων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απαιτούν ένα καινούργιο μαζικό, ανεξάρτητο, ενωτικό, σύγχρονο, ενημερωμένο και μαχητικό Συνδικαλιστικό Κίνημα.
Γιατί η ίδια η ζωή απαιτεί και στο...

Έργα πεζοδρόμησης στη Σκόπελο

Στο ΕΣΠΑ, με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το έργο «Πεζοδρόμηση – ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από ξενοδοχείο Ελένη έως Αγ. Ρηγινάκη στη Σκόπελο» προϋπολογισμού 546.000 €

Την ικανοποιήση του εξέφρασε, πριν από λίγο με δήλωση στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες», ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής μετά την υπογραφή, από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, του έργου «Πεζοδρόμηση – ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από ξενοδοχείο Ελένη έως Αγ. Ρηγινάκη στη Σκόπελο» προϋπολογισμού 546.000 €.
«Είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή. Ο Δήμος είχε μια καλή μελέτη και μαζί με την άριστη συνεργασία που έχουμε με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, καταφέραμε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο» δήλωσε ο δήμαρχος Σκοπέλου φανερά ικανοποιημένος.
Την ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός νέου έργου, που συμβάλει στην...

Όταν τα σύννεφα κατέβηκαν στη γη..!

Πανηγυρίζει η Ι.Μ. Ευαγγελίστριας Σκοπέλου

Στην Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας Σκοπέλου, που εφέτος συμπληρώνει 300 έτη από την επανίδρυσή της, το 1712 μ.Χ. από τον λόγιο Καισάριο Δαπόντε, το Σάββατο 24 Μαρτίου θα τελεστεί Αγρυπνία στις 7 μ.μ. και την Κυριακή 25η Μαρτίου Όρθρος και Θεία λειτουργία, η οποία θα τελειώσει 10.15 το πρωί.

Αιμοληψίες στη Σκόπελο

Η μικροβιολόγος κα Μερόπη Παπαδοπούλου επισκέπτεται την Γλώσσα και την Σκόπελο κάθε μήνα για αιμοληψίες.
Τηλ.επικοινωνίας: 6978003981

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

25η Μαρτίου: Λαμπαδηφορία στη Σκόπελο

Η φωτιά ήταν το σύμβολο του θεού Ήφαιστου στην αρχαία Ελλάδα. Στούς ανθρώπους την χάρισε ο Προμηθέας, που την έκλεψε από τον Δία.

Συναντάμε τη λαμπαδηφορία αρχικά σε λατρευτικές εκδηλώσεις. Στην αρχαία Αθήνα αποτελούσε σημαντικό μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων των Παναθηναίων, που γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν της θέας Αθηνάς. Την συναντάμε στους ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας, όπου ο αθλητής ή οι αθλητές, αφού είχαν διανύσει την καθορισμένη διαδρομή με την δάδα αναμμένη, άναβαν την φωτιά στο ιερό που βρίσκονταν στο τέρμα της διαδρομής.
Η αναμμένη δάδα συμβολίζει το φώς στο σκοτάδι και...

Αφιέρωμα του in.gr στη Σκόπελο

Aφιέρωμα στη Σκόπελο, στο νέο της λογότυπο και στην τουριστική πολιτική του Δήμου έχει το γνωστό για την μεγάλη επισκεψιμότητά του in.gr με τίτλο «Σκόπελος: Επενδύοντας σε μια νέα τουριστική πολιτική»

Το αφιέρωμα το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο εδώ τελειώνει ως εξής: «η καινούρια δημοτική αρχή έχει επενδύσει στον τουρισμό, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί το σημαντικότερο μέσο βιοπορισμού του νησιού. Με τα πενιχρά οικονομικά του Δήμου η τουριστική επιτροπή βασίστηκε στον εθελοντισμό, στην φαντασία, τις χορηγίες των επαγγελματιών και τη δημιουργικότητα για να χαράξει την πολιτική που θα βοηθήσει τη Σκόπελο να περάσει στην πρώτη γραμμή τουριστικών προορισμών τα επόμενα χρόνια.»

Το αυτονόητο

Όταν κάπου είμαι ανεπιθύμητη, λόγοι αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού μου επιβάλλουν να μην πάω. Οι πολιτικοί που καίγονται να προσέλθουν στις παρελάσεις, αν και ανεπιθύμητοι από την πλειονότητα του ελληνικού λαού, να συμπεράνω ότι δεν διαθέτουν ούτε αξιοπρέπεια ούτε αυτοσεβασμό;

Παρελαύνεις είτε είσαι στρατιώτης, είτε μαθητής προς τιμήν αυτών που πολέμησαν για την ελευθερία και την ευημερία σου. Πως να τιμήσεις αυτούς που συντελούν και συνετέλεσαν στην σκλαβιά και τη μιζέρια σου;
Οφείλω να αναφέρω και τα δημοσιεύματα των ''Νew York Times'': Η Πρώην...

Λαμπαδηδρομία για την 25η Μαρτίου

Το 1ο σύστημα Προσκόπων Σκοπέλου θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 25 Μαρτίου, στις 7.30 το βράδυ, την καθιερωμένη λαμπαδηδρομία, η οποία θα ξεκινήσει από το Πλάτανο.
Η μπάντα των προσκόπων μαζί με τα παιδιά, κρατώντας αναμμένους πυρσούς, θα περάσουν από τον Πλάτανο, ΟΤΕ, Παπαμελετίου, Γυφτόρεμα και θα καταλήξουν στο λιμάνι.
Στη λαμπαδηδρομία συμμετέχουν και οι εθελοντές Σκοπέλου.

Αποκλεισμός των γραφείων της ΔΕΗ

Αποκλεισμός των γραφείων της ΔΕΗ στη Σκόπελο έγινε σήμερα το πρωί από την Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, κατά την διάρκεια του οποίου μέλη της επιτροπής επικοινώνησαν με τους προϊστάμενους των τμημάτων εμπορίας στο Βόλο, τη Λάρισα και τη Λαμία, από τους οποίους ζητούσαν να μην προχωρήσει η ΔΕΗ σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε μικρές επιχειρήσεις και λαϊκά νοικοκυριά τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν.
Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής επέμεναν, στην επικοινωνία που είχαν με τους πρϊσταμένους της εταιρίας, να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε μια οικία, όπου η οικογένεια αδυνατούσε να πληρώσει όλο το ποσόν, ενώ υπήρχε και σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τελικά, μετά και την τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ...