Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Το «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο» θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πριν λίγο μαζί του, δήλωσε τα εξής:
«Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του Λ.Τ. Σκοπέλου στο συνιστώμενο "Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου" πραγματοποιήθηκε το 2004, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 69. Σ’ εμάς, ως Δημοτική Αρχή, δεν μένει παρά να ορίσουμε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, απόφαση η οποία έπρεπε να είχε παρθεί εδώ και 8 χρόνια, ώστε να αρχίσει η εφαρμογή του Π.Δ.
Είναι γεγονός ότι το νέο αυτό νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία "Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου" θα διευκολύνει την...

Ικανοποίηση από την Ένωση Ξενοδόχων για την ίδρυση του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου

Ο κ. Ιωάννης Κουκουλάκης
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την ίδρυση του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου. Οι μακρόχρονες και επίμονες προσπάθειες ευτυχώς απέδωσαν!
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μαρκάκη, βουλευτή του ΛΑΟΣ, ο οποίος με τις συνεχείς του προσπάθειες και προτάσεις συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση του στόχου αυτού.
Με Εκτίμηση
Ιωάννης Κουκουλάκης
Πρόεδρος Ξενοδόχων Σκιάθου
Νατάσσα Αποστολίδου
Γραφείο Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου

Δήμαρχος Σκιάθου: Τροχοπέδη στην ανάπτυξη το σημερινό Λιμενικό Ταμείο

Θετική και προς όφελος των νησιών μας χαρακτηρίζουν τη δημιουργία Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων οι Δήμαρχοι Αλοννήσου και Σκιάθου. Σε δηλώσεις τους προς την εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» μας είπαν:
Νίκος Πλωμαρίτης (Σκιάθος):
«Η Σκιάθος, αλλά και η Σκόπελος και η Αλόννησος, θα μπορούν πλέον να ορίζουν στα δημοτικά λιμενικά ταμεία τούς κατάλληλους ανθρώπους που θα μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Οι αρμοδιότητες του σημερινού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου θα περάσουν στο νέο ΝΠΔΔ και ο κάθε Δήμος θα πάρει στα χέρια του την ανάπτυξη των λιμένων, γιατί μέχρι σήμερα υπήρχε μία τροχοπέδη... Αναμένεται η εγκύκλιος που θα καθορίζει τις αρμοδιότητες του νέου Ταμείου, για το οποίο παλέψαμε πολλά χρόνια, δεχθήκαμε πόλεμο, αλλά τελικά τα καταφέραμε.»
Πέτρος Βαφίνης (Αλόννησος):
«Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση δημιουργίας Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων. Ένα αίτημα χρόνων έφθασε στην τελική του φάση... Η Αλόννησος δεν έχει να ζημιωθεί από την κατάργηση του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, το οποίο δεν πραγματοποίησε έργα στο νησί...»

Κ. Καρτάλης: Στις επόμενες εκλογές κρίνονται πρόσωπα και κόμματα

Σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ 105.8 ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης ανέφερε μεταξύ άλλων:
Σχετικά με την πρόταση
της Γερμανίας
Ο «τιμωρητικός διδακτισμός» της Γερμανίας, όπως αποτυπώνεται στην περίφημη επιστολή περί επιτροπείας της Ελλάδας είναι ένας τακτικός χειρισμός στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση αλλά και επίδειξη αυστηρότητας για εσωτερική κατανάλωση ενόψει των εθνικών εκλογών στη Γερμανία. Συχνά έχω την εντύπωση ότι ο μόνος...

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

Μπορεί ο συμπολίτης μας στην Αθηνάς, να περιμένει πουλώντας άγρια χόρτα να βγάλει τον επιούσιο, αλλά δεν πάει όλο το (πενιχρό) μεροκάματο για το καρβέλι.
Ένας μέρος του θα πάει για τον Κόκκαλη.
Η... ελπίδα (όπως και το χούι του τζόγου) πεθαίνει τελευταία.
Καλή τύχη.
Αναρτήθηκε από adena-gr.blogspot.com

Εκδρομή στις Σέρρες για χαμάμ

Το γραφείο εθελοντών του Δήμου Σκοπέλου διοργανώνει τετραήμερη εκδρομή (15 ως 18 Μαρτίου) στις Σέρρες για θεραπευτικό χαμάμ.
Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ώς εξής:
15/03 Σκόπελος – Βόλος – Σέρρες (διαμονή) – χαμάμ (Άγκιστρο)
16/03 Σέρρες - Λίμνη Κερκίνη - χαμάμ
17/03 Εκδρομή Ξάνθη - χαμάμ
18/03 Επιστροφή Βόλος - Σκόπελος
Τιμή ανά άτομο: 220 ευρώ
Στην τιμή περιλαμβάνεται μετακίνηση και διαμονή στο ξενοδοχείο «Φίλιππος Ξενία»
Δεν συμπεριλαμβάνεται Σκόπελος – Βόλος - Σκόπελος (έκπτωση) και η είσοδος στο χαμάμ (5ευρώ/άτομο/επίσκεψη 30')
Για περισότερες πληροφορίες
Madro Travel
T: 2424022300

Σκόπελος: Τρεις ξεχωριστές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τις Συγκοινωνίες, την Υγεία και την Παιδεία

Τρεις ξεχωριστές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου θα γίνουν το προσεχές διάστημα με θέματα την Παιδεία, την Υγεία και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Τα θέματα έθεσαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μανώλης Ραμαντάνης και Νίκος Ρόδιος οι οποίοι είπαν: «Πρέπει να συζητηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία μας... Καθημερινά φθάνουν μηνύματα για την κατάσταση που επικρατεί. Ακόμη πρέπει να δούμε τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε σχέση με...

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Αγοραστού με αρχηγό ΓΕΝ

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη είχε περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας.
Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα, παρόλα αυτά η συζήτηση...

Ο κακός μας ο καιρός...

...με την ματιά της Φιλίτσας!

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στη Σκόπελο

Στο διήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στις 27 και 28 Ιανουαρίου, στα θέματα και στις προτάσεις που καταγράφονται αναλυτικά στις αποφάσεις της υιοθετήθηκε και αναδείχθηκε ως μία από τις προτεραιότητες η οριστική επίλυση των θεμάτων μεταφοράς των λιμενικών ταμείων στους δήμους.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ήδη στον Δήμο Σκοπέλου προετοιμάζονται για την δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου και γίνεται αγώνας δρόμου ώστε το θέμα να μπεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πιθανόν να γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η πίτα του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας

Την βασιλόπιτα για το νέο έτος έκοψε σήμερα στο cafe-click και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας. Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής, οι...

Το 3ο νηπιαγωγείο έκοψε πίτα

Σε μία ζεστή εκδήλωση παιδιά, γονείς και η νηπιαγωγός Διομή Κρασσά, έκοψαν, μεταξύ ευχών για το νέο έτος, την βασιλόπιτα του 3ου νηπιαγωγείου Γλώσσας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, οι αντιδήμαρχοι Π. Αγγελέτου και Γ. Φύβγας, η πρόεδρος...

Γιορτή στην Παναγία Παπαμελετίου

Γιορτή με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας έγινε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκοπέλου (Παναγία του Παπαμελετίου).
Τα παιδιά του κατώτερου κατηχητικού σχολείου και του μέσου κατηχητικού σχολείου, με την καθοδήγηση του π. Χρήστου Λιθαδιώτη απήγγειλαν ποιήματα, έψαλλαν ύμνους και επίκαιρα τραγούδια.
Πριν την κοπή της πίτας έγινε κλήρωση...

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα παραρτήματα Σκιάθου και Σκοπέλου του ΙΚΑ

Ο βουλευτής Μαγνησίας
του ΚΚΕ
Απ. Νάνος
Eρώτηση για τα τοπικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ Αλμυρού και Ν. Ιωνίας και τα παραρτήματα Σκιάθου και Σκοπέλου κατέθεσαν στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οι Απ. Νάνος και Αντ. Σκυλλάκος. Η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Την πλήρη αντίθεση τους εκφράζουν εργαζόμενοι και επαγγελματίες της Μαγνησίας καθώς και ο σύλλογος εργαζομένων ΙΚΑ- ΕΤΑΜ σχετικά με την πρόθεση της διοίκησης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ να αναστείλει τη λειτουργία και να καταργήσει Οργανικές Μονάδες του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ της περιοχής, συγκεκριμένα τα τοπικά υποκαταστήματα Αλμυρού, Ν. Ιωνίας και τα παραρτήματα Σκιάθου και Σκοπέλου.
Ήδη μάλιστα έχει προηγηθεί η αναστολή...

Ευκαιρίες εμείς... γκολ αυτοί!

Α.Ο. Σκοπέλου – Νέοι Αθλητές 1-3
Καλό ποδόσφαιρο παρακολούθησαν σήμερα όσοι βρέθηκαν στο παγωμένο δημοτικό στάδιο Σκοπέλου. Οι ποδοσφαιριστές της Σκοπέλου μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν το παιχνίδι, αλλά η μπάλα δεν τους ήθελε. Χάθηκαν ευκαιρίες με το τσουβάλι, το γκολ «ψηνόταν», αλλά ένα τσάμπα-πέναλτι έκοψε τα φτερά της ομάδας. Ισοφάρισε ο Καραθανάσης με μακρινό σουτ και ενώ όλα έδειχναν ότι οι 3 βαθμοί θα...

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Κοινό μέτωπο των 3 δημάρχων...

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου
Πέτρος Βαφίνης
Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» με τον Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, ο οποίος βρίσκεται στην Κομοτηνή για το διήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ, μας ανέφερε ότι οι 3 δήμαρχοι των Βορείων Σποράδων κατέθεσαν από κοινού 5 προτάσεις:
1ο. Να θεσμοθετηθούν στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους οι ελάχιστες υπηρεσίες που πρέπει να λειτουργούν, ώστε να μπορέσουν να στελεχωθούν και να απεγκλωβιστούν από την απαγόρευση της πρόσληψης προσωπικού του 1 προς 10...
2ο. Να ισχύει το μεταφορικό ισοδύναμο(κλικ) και στα νησιά μας.
3ο. Η κατανομή των ΚΑΠ να μην γίνεται με τα πληθυσμιακά κριτήρια της στατιστικής υπηρεσίας, αλλά να συνυπολογίζονται και οι επισκέπτες που παρευρίσκονται στο νησί κατά τους θερινούς μήνες.
4ο. Επαναφορά του φόρου παρεπιδημούντων από...

Γιώργος Μιχελής: Να αφεθούν οι Δήμοι ελεύθεροι να ασκήσουν πλήρη διαχείριση

Στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που διεξάγεται στην Κομοτηνή συμμετείχε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, ο οποίος από βήμα του συνεδρίου έκανε παρέμβαση και μεταξύ άλλων είπε:
«...Δεν έχει νόημα να γίνονται δημοτικές εκλογές, όταν οι εκλεγμένοι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια εξακολουθούν να είναι υποχείρια της κεντρικής διοίκησης. Προτείνω λοιπόν να αφεθούν οι δήμοι να ασκούν πλήρη διαχείριση (οικονομική και διοικητική), αποδεσμευόμενοι από την κεντρική διοίκηση, με την προϋπόθεση ότι θεσπίζεται ο απαραίτητος πόρος που θα διατεθεί στην αυτοδιοίκηση για το σκοπό αυτό. Αν γίνει αυτό, τότε θα αποκτήσουν οι δήμοι και καλούς δημάρχους και αποτελεσματικές δημοτικές αρχές και θα μπορούν να δίνουν λόγο στους δημότες τους...»
Διαβάστε όλη η παρέμβαση Γιώργου Μιχελή, Δημάρχου Σκοπέλου στo Συνέδριο της ΚΕΔΕ:
«Είμαι δήμαρχος ενός μικρού...

Με προβλήματα το 1ο και 2ο νηπιαγωγείο

Με προβλήματα λειτουργούν το 1ο και 2ο νηπιαγωγείο στη Σκόπελο. Στο 2ο οι γονείς διαμαρτύρονται για την, από άγνωστη(;) μέχρι στιγμής αιτία, υγρασία, η οποία ταλαιπωρεί τους μικρούς μαθητές και στο 1ο ο Σύλλογος Γονέων διαμαρτύρεται γιατί τα παιδιά κάνουν διάλειμμα σε ένα μπαλκόνι με σκουριασμένα κάγκελα!
Για τον λόγο αυτό οι γονείς έχουν συντάξει επιστολή, με την οποία ζητούν από τον δήμαρχο Γιώργο Μιχελή, να παραχωρήσει ο Δήμος τον...

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Aγροτικά θέματα και χαράτσι επί τάπητος

Περιοδεία Διώτη σε Αλμυρό και Βόλο
Τα θέματα της αγροτικής παραγωγής κι ανάπτυξης, η εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ριζοσπαστικό μοντέλο για την ανάπτυξη της χώρας, με βασικό πυλώνα την αναζωογόνηση της υπαίθρου και την ανόρθωση της αγροτικής οικονομίας, καθώς και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός Νέου Συνασπισμού Εξουσίας, με την κοινωνία και την Αριστερά, απασχόλησαν το πρωί τη συνάντηση που είχαν στον Αλμυρό η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, ο υπεύθυνος του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ Νίκος Παπαδόπουλος και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με αγρότες και με τον αντιδήμαρχο Αλμυρού.
Η βουλευτής συμμετείχε επίσης στην κινητοποίηση πολιτών και φορέων στη ΔΕΗ Βόλου, ενάντια στο χαράτσι, η οποία πέτυχε να μπλοκάρει τη διαδικασία ανάδειξης εργολάβου που θα αναλάβει τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε ακίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν ή δεν είχαν να πληρώσουνε το παράνομο και αντισυνταγματικό αυτό τέλος.

Την διατήρηση της 8ης ΕΜΑΚ στη Θεσσαλία ζήτησε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός

Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με
τον νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας
Την θέση του υπέρ της διατήρησης της 8ης ΕΜΑΚ εξέφρασε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός κατά τη σημερινή συνάντησή του με το νέο διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας
Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του αρχιπυράρχου Νικόλαου Λαθύρη, παρόλα αυτά η...

Δημοτικό Συμβούλιο στη Σκόπελο τη Δευτέρα

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση
και από το blog efimerida-sporades.blogspot.com
Σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου καλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους ο πρόεδρος Κων. Σκούρας στην αίθουσα συνεδριάσεων, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 5.30 μ.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
1ο. Ενημέρωση σχετικά με την Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου (σχετ. η υπ’ αριθμ. πρωτ. 9937/23-11-2011 αίτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Χ. Βασιλούδη)

Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής
2ο. «Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 5.240,00 € από το...

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ψηφίστε τους καλύτερους!

Η "κάλπη" για την επιλογή των κορυφαίων παικτών και προπονητών για το 20o ALL STAR GAME, το οποίο θα διεξαχθεί σε τέσσερις πόλεις της Θεσσαλίας (2-4/3), ανοίγει σήμερα, με τους φίλους του μπάσκετ να έχουν, όπως κάθε χρονιά, τη δύναμη στα χέρια τους!
Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου έχετε την ευκαιρία να ψηφίσετε, μέσα απ' τον ιστότοπο...

Αφήνουν πίσω τους καμένη γη

Δήλωση του Κώστα Πουλάκη,
Μέλους της Π.Γ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
«Ζούμε παρακμιακά φαινόμενα με την αποσύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας όπως επιβεβαιώνεται και από την προχθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή. Η κυβέρνηση όταν αναγκάζεται να ζητήσει την ψήφο των κυβερνητικών βουλευτών φέρνει στην επιφάνεια την διάλυση των κυβερνητικών κομμάτων και ιδιαίτερα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε την λαϊκή αποδοχή αφού και η τελευταία έρευνα της VPRC μετράει την δυσαρέσκεια...

Στα μουλωχτά..!

Ακρίβυναν τα εισιτήρια «στα μουλωχτά», γράφει αναγνώστης που ταξίδεψε από Βόλο προς Σκόπελο. Για όσους λοιπόν δεν το γνωρίζουν, γιατί δεν έτυχε να ταξιδέψουν ακόμα, τους πληροφορούμε ότι το εισιτήριο για Βόλο με το ταχύπλοο έχει 48 ευρώ..!
Με την ευκαιρία της νέας αύξησης θυμηθήκαμε και σας θυμίζουμε με τη σειρά μας το άρθρο του Δημήτρη Σουλιώτη «Ακτοπλοϊκές γραμμές Σποράδων: Από τα πιο ακριβά εισιτήρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση» (κλικ) που δημοσίευσαν οι «Βόρειες Σποράδες» στις 7 Αυγούστου του 2011 και το «περίφημο» μεταφορικό ισοδύμαμο (κλικ) για το οποίο τόσος λόγος έχει γίνει εδώ και χρόνια.

Προϋποθέσεις και προτάσεις…

για πολιτειακή αλλαγή
Γράφει ο
Γιώργος Ν. Οικονόμου
Δρ Φιλοσοφίας
Η γενικευμένη παρακμή που διαποτίζει τη νεοελληνική κοινωνία είναι εμφανέστατη και στην απουσία ουσιαστικών κινήσεων και προτάσεων για έξοδο από την παρακμή. Ειδικά τα κόμματα της Αριστεράς έχουν επιδοθεί σε πλειοδοσία προτάσεων για έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για επάνοδο στη δραχμή, για στάση πληρωμών, για διαγραφή του χρέους. Αυτές οι πομπώδεις διακηρύξεις δεν έχουν άλλη αιτία και άλλο σκοπό από το να συγκαλύψουν τόσο τη μεγάλη αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας όσο και την παροιμιώδη πολιτική τους ανικανότητα. Κατ’ αρχάς, δεν απαντούν στο βασικό ερώτημα: ποιος θα λάβει και θα χειρισθεί...

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η Ηρώ Διώτη σε Αλμυρό και Βόλο

Συνάντηση με αγρότες και φορείς με επίκεντρο τα θέματα της αγροτικής παραγωγής κι ανάπτυξης, θα πραγματοποιήσουν η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και ο υπεύθυνος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ Νίκος Παπαδόπουλος, αυτή την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου το πρωί στον Αλμυρό Μαγνησίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αλμυρού.
Ακολούθως, με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, θα παραβρεθούν στην...

Αιμοληψίες στη Σκόπελο

Η μικροβιολόγος κα Μερόπη Παπαδοπούλου επισκέπτεται την Γλώσσα και την Σκόπελο κάθε μήνα για αιμοληψίες.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978 003 981

Παράνομη είσπραξη χρημάτων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των Νοσοκομείων

Ερώτηση προς τον τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Μιχάλης Κριτσωτάκης για την παράνομη είσπραξη χρημάτων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ηρώ Διώτη
Κατά παράβαση των οριζομένων στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθ. Y4α/οικ.165114 (ΦΕΚ 2080/Β/31.12.2010) αλλά και σε σειρά ερμηνευτικών - διευκρινιστικών εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ακόμη και σήμερα σύμφωνα με καταγγελίες, –με εντολή της Διοίκησης- στο Γενικό «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου αλλά και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας, οι ασθενείς που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καλούνται να πληρώσουν 5 ευρώ για να εξεταστούν.
Στην ΚΥΑ ορίζεται σαφώς ότι από την καταβολή των 5 ευρώ «εξαιρούνται οι οικονομικά αδύνατοι και...

Aυθαίρετη η πρακτική της Διοίκησης του Νοσοκομείου του Βόλου να εισπράττει εξέταστρα και από τα επείγοντα περιστατικά

Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου
Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, κατέθεσε σήμερα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με την ανάγκη άμεσης κατάργησης της πρακτικής της Διοίκησης του Νοσοκομείου του Βόλου να εισπράττει εξέταστρα και από τα επείγοντα περιστατικά, αλλά και για το ζήτημα της αντιδικίας του Διοικητή με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας σχετικά με την ανάγκη αξιοποίησης της περιουσίας του Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με την ερώτηση του Θ. Νάκου, αυθαίρετα και πέρα από κάθε ιατρική άποψη έχει χαρακτηρίσει ο Διοικητής ως «επείγον» περιστατικό μόνο αυτό, που...

Chef από την αρχή

Για μικρά και μεγάλα
«παιδιά» στην κουζίνα


Περισσότερες από 50 συνταγές
βήμα προς βήμα

Ένα βιβλίο που υπόσχεται να χαρίσει ευτυχισμένες ώρες δημιουργικής απασχόλησης σε ολόκληρη την οικογένεια.
Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος
στον Βόλο και στη Λάρισα
Βόλος, Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012, στις 7 μ.μ., στο PUBLIC Βόλου (Ογλ 28 & Ι. Κονταράτου 9)
Λάρισα, Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ (Κύπρου 47)
Ο Γιάννης Λουκάκος συναντά...

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Κατασκευή Κέντρου Υγείας Σκιάθου

 …με πόρους του ΕΣΠΑ
O Απόστολος Παπατόλιας, Γ.Γ. της ΕΝΠΕ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Σκιάθου, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε το Δήμαρχο N. Πλωμαρίτη και την Αντιδήμαρχο M. Τσολοβίκου, για τις ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να ολοκληρωθεί η Κατασκευή Κέντρου Υγείας Σκιάθου χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση.
«Πρόκειται για την κατασκευή ενός Κέντρου Υγείας με υψηλές κτιριακές και λειτουργικές προδιαγραφές μεταξύ εκείνων που θα διαθέτουν τη μεγαλύτερη δυναμικότητα στο νησιωτικό χώρο της Ελλάδας. Εν όψει αυτής της...

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Artfools

Θα προβληθούν 60 ταινίες από όλο τον κόσμο
Επίκεντρο σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί η Λάρισα, που συγκεντρώνει αυτές τις ημέρες πλήθος δημιουργών από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο, με αφορμή την πραγματοποίηση του 4oυ Nεανικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας / Αrtfools Video Festival 2012, οι εκδηλώσεις του οποίου θα κορυφωθούν το τριήμερο 27, 28 και 29 Ιανουαρίου.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και τη στήριξη του ΤΕΙ Λάρισας.
Οι εκδηλώσεις εκτείνονται συνολικά σε διάστημα μιας εβδομάδας, κατά το οποίο γίνονται προβολές ταινιών, σεμινάρια, εκθέσεις και συναντήσεις, ενώ...

Επίσκεψη Καρτάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων και παρέδωσε το πόρισμα της Επιτροπής για την περίοδο 2010-2011.
Κατά την επίσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Βουλευτές Στ. Καλογιάννης της ΝΔ και Κ. Κιλτίδης του ΛΑΟΣ ως μέλη του Προεδρείου της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τα βασικά συμπεράσματα του Πορίσματος, απεδέχθη...

Η ελληνική Ενδυμασία σε Χαρακτικά

Σήμερα το βράδυ στο Κέντρο Τέχνης «Τζόρτζιο ντε Κίρικο»* θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Ελληνική Ενδυμασία σε Χαρακτικά του 15ου – 20ού αι.» η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2012.
Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 200 χαρακτικά που αναδεικνύουν χαρακτηριστικά, πολλά στερεότυπα αλλά και διακρίσεις μεταξύ των πολιτών στην ελληνική παραδοσιακή κοινωνία, είτε σχετικά με τον πλούτο, είτε σχετικά με την κοινωνικό επίπεδο.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Εκστρατεία καθαρισμού του Τσουγκριά

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «η Σκιάθος» με την «Πράσινη Αλεπού», διοργανώνουν εκστρατεία καθαρισμού στον Τσουγκριά.
Αναχώρηση στις 10:00 με το ΚΑΛΥΨΩ που παραχώρησε αφιλοκερδώς ο κ. Χούμας.
Η δράση εντάχθηκε στην Μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού του ΣΚΑΪ
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κοπή πίτας του Συλλόγου γυναικών Σκιάθου

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου πραγματοποίησε εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου κα Παναγιώτα Διολέττα παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκε σε...

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας έκοψε την πίτα για το νέο έτος

Την Κυριακή 22 Γενάρη, στις 5.30 το απόγευμα, στο Click!! ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας έκοψε...

Προσφορά αλληλεγγύης στη Σκιάθο

Ο Σύλλογος Σκιαθιτών «Δύο Αλέξανδροι» μας καλεί όλους να προσφέρουμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο για κάποιον συνάνθρωπό μας.
Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, ώρα 11-13
«Προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.»
Στο πρώην «Σοκολάτα» (Πλατεία Τσαλαβούτα, Επ. Δημητριάδη και Πολυτεχνείου)
Τηλ. 6946400224, 6937254950.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Το Βελανιό επίσημη παραλία γυμνιστών

Une plage de nature et de liberté
Τον χαρακτηρισμό της παραλίας του Βελανιού ως επίσημης παραλίας γυμνιστών στη Σκόπελο θα εισηγηθή ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής στην οικονομική επιτροπή και αφού ψηφιστεί θα τέθει ως θέμα συζήτησης του Δημοτικό Συμβούλιο.
Διαβάστε όλη την εισήγηση του Δημάρχου:
«Από την εποχή που εμφανίστηκαν οι πρώτοι τουρίστες στη Σκόπελο, πολλές ήταν οι παραλίες του νησιού όπου οι λουόμενοι ήταν γυμνιστές, ενώ η τοπική κοινωνία έβλεπε με...

Κοπή πίτας κατηχητικού σχολείου

Eορτή του κατώτερου κατηχητικού σχολείου και του μέσου κατηχητικού σχολείου, θα γίνει με αφορμή την κοπή της Βασιλόπιτας για το νέο έτος, το Σαββατο 28 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκοπέλου (Παναγία του Παπαμελετίου).

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ομιλία στο δημοτικό καφενείο: Ένας χρόνος δράσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκοπέλου

Παρακολουθείστε ζωντανά σήμερα Σάββατο 21 Γενάρη στις 7 μ.μ. (και κάτι), από το blog efimerida-sporades, την ομιλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Σκοπέλου Μανώλη Ραμαντάνη, στο δημοτικό καφενείο Σκοπέλου.
Ο κ. Ραμαντάνης θα αναφερθεί στον ένα χρόνο δράσης της παράταξής του στον Δήμο.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.


ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ) ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ

«Έφυγε» ο Τριαντάφυλλος Μπουνταλάς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Τριαντάφυλλος Μπουνταλάς*, γνωστός καραβομαραγκός και πρωτοπόρος στη σύλληψη της ιδέας να εφαρμόσει τις τεχνικές γνώσεις της ναυπηγικής μεγάλων πλοίων σε μικρά, δημιουργώντας σπουδαία αντίγραφα που σήμερα κοσμούν πολλά σπίτια και εφοπλιστικά γραφεία.
Το περασμένο καλοκαίρι, η 3η έκθεση καλλιτεχνών που έγινε στη Σκόπελο, ήταν αφιερωμένη στην μικροναυπηγική και τον Τριαντάφυλλο Μπουνταλά. Διαβάστε εδώ(κλικ) τι είπε για τον Τριαντάφυλλο, ο γιος του Γιάννης την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.
Η εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στα παιδιά του Ουρανία, Γιάννη και Αγνή.
* Ο Τριαντάφυλλος Μπουνταλάς γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1927 στη Σκόπελο. Το 1952 παντρεύτηκε την Άννα, το γένος Πάπου και απέκτησε 3 παιδιά.