Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Αντί για θέσεις εργασίας, υπερωρίες!

Διαμαρτυρία των καθηγητών του Γυμνασίου Σκιάθου
για υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών
Οι υπογράφοντες καθηγητές του Γυμνασίου Σκιάθου, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών (3, 4 & 5 ωρών), με τις οποίες το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας «επέλυσε» το κενό 28 φιλολογικών ωρών & 11 ωρών Φυσικής Αγωγής, που, συμπεριλαμβανομένων και 8 φιλολογικών ωρών στο Λύκειο Σκιάθου, αντιστοιχούν σε δύο τουλάχιστον θέσεις εργασίας, στερημένες από άνεργους εκπαιδευτικούς.
Σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου (N. 1566, άρ.14)», η ανάθεση υπερωριών από το ΠΥΣΔΕ γίνεται «μέχρι να προσληφθεί προσωρινός αναπληρωτής», δηλαδή για ένα προσωρινό διάστημα. Δεν γίνεται λοιπόν κατάχρηση του νόμου και παραβίαση του πνεύματος του νομοθέτη, όταν η υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών έγινε στις 12/11/12 και είναι άγνωστο πότε και εάν θα λήξει;
Οι αποφάσεις αυτές του ΠΥΣΔΕ επιφέρουν για μας εξοντωτικές...
συνθήκες εργασίας, με ωράριο, που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω, όταν όμως ήταν άλλη η εποχή και άλλα τα προβλήματα. Έχουν αρνητικές επιπτώσεις (παρ’ όλες τις προσπάθειές μας) στο παιδαγωγικό μας έργο και τη λειτουργία του σχολείου και διαλύουν την προσωπική μας ζωή.
Ας σημειωθεί ότι συνάδελφός μας φιλόλογος πήρε άδεια άνευ αποδοχών, μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στο κόστος διαμονής στο νησί, χωρίς όμως οι παρακρατηθείσες αποδοχές να δοθούν για την πρόσληψη αναπληρωτή.
Ζητούμε την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και να μπορούμε να εκπληρώνουμε σωστά το παιδαγωγικό μας έργο.
Ακολουθούν υπογραφές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.