Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Aρχές Ιανουαρίου η ρύθμιση για την τμηματική καταβολή φόρων

Στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση η οποία θα επεκτείνει τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να αποπληρώνουν φορολογικές υποχρεώσεις έως και σε 48 δόσεις.
Αν και το ΔΝΤ και η ΕΕ δεν συμφωνούν απόλυτα με τη ρύθμιση το υπουργείο Οικονομικών αναζητεί τρόπους να ανασχέσει την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που πλέον συνολικά αγγίζουν τα 54 δισ. Ευρώ.
Η κυβέρνηση έχει διαπραγματευθεί τις αλλαγές με την τρόικα και της έχει ξεκαθαρισθεί ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από το υφιστάμενο πλαίσιο και ότι δεν μπορεί να κάνει ειδικές ρυθμίσεις πέρα από το πλαίσιο του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα με την ρύθμιση που ενδεχομένως να κατατεθεί ως...
τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν στον προϊστάμενο της ΔΟΥ αίτημα πρώτης διευκόλυνσης για τμηματική πληρωμή πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμων χρεών.
Με την αλλαγή των κριτηρίων και των συντελεστών θα διευρυνθούν οι δόσεις και θα μπορούν πλέον οι οφειλέτες να πληρώσουν τα χρέη τους με την πρώτη αίτηση σε 36 δόσεις.
Στη ρύθμιση θα μπορούν να μπουν ακόμα και φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί στο παρελθόν σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, που πλήρωσαν ορισμένες δόσεις και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη ρύθμιση.
Μάλιστα, αν πληρώσουν κανονικά την πρώτη δόση της νέας ρύθμισης, θα μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των δόσεων έως και σε 48.
Με τη νέα ρύθμιση εξετάζεται το ενδεχόμενο για ελάχιστη μηνιαία δόση της τάξης των 80-100 ευρώ, προκειμένου να διευκολυνθούν πραγματικά οι μικροοφειλέτες οι οποίοι αδυνατούν να τακτοποιήσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους και αφήνουν απλήρωτους φόρους και τέλη.
Το 2012 οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έχουν υπερβεί τα 11 δισ. ευρώ, καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι αδυνατούν να τακτοποιήσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις και έχουν σταματήσει να πληρώνουν τις δόσεις του φόρου εισοδήματος.

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
    ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΝΤΟΣ Κ ΕΚΤΟΣ ΛΙΣΤΩΝ

    ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 660 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΦΠΑ.

    ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ...

    Γ ΡΑΙΧ 700000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΙ

    Δ ΡΑΙΧ ???????????????????/

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΑΠΗΘΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.