Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η Σκιάθος λέει ΟΧΙ στα αντιλαϊκά μέτρα

Δυναμικό και αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης απέναντι στα μέτρα που σήμερα τίθενται προς ψήφιση στη Βουλή έστειλαν σήμερα 12:00 η ώρα στο λαιμό στο Μπούρτζι οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα (Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Μαγνησίας, Εργαζόμενοι Δήμου Σκιάθου), συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε.

Μιλώντας στους απεργούς το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας μεταξύ άλλων σημείωσε: «Εμείς οι εργαζόμενοι, δεν πρέπει απλά να αρκεστούμε σε ένα βροντερό «όχι» στα νέα βάρβαρα μετρά, αλλά να δυσκολέψουμε, να...
δημιουργήσουμε συνθήκες αδυναμίας στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, να προκαλέσουμε τριγμούς, να το παραλύσουμε, να μη μπορεί να περνά αντιλαϊκά μέτρα. Απαιτούμε την καταψήφιση των βάρβαρων μέτρων.»
Μετά το πέρας της ομιλίας οι απεργοί πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στην οδό Παπαδιαμάντη μέχρι το Γενικό Γυμνάσιο-Λύκειο Σκιάθου για συμπαράσταση στον αγώνα που κάνουν οι μαθητές, μετά την πορεία διαμαρτυρίας την περασμένη εβδομάδα, οι μαθητές αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με κατάληψη του σχολείου τους, για τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών από τις τάξεις τους και την απώλεια διδακτικών ωρών. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 45 συνολικά κενές διδακτικές ώρες, οι 25 εκ των οποίων αφορούν σε φιλολογικά μαθήματα και οι υπόλοιπες τα μαθήματα της μουσικής και της γυμναστικής.
Αίτημά τους είναι η κάλυψη των κενών που υπάρχουν με έναν επιπλέον φιλόλογο, μουσικό και καθηγητή φυσικής αγωγής, προκειμένου να αποκτήσουν σφαιρική γνώση οι 200 και πλέον μαθητές του Γυμνασίου.
Συνεχίζοντας οι απεργοί κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο όπου κατατέθηκε το Ψήφισμα στη συγκέντρωση της 7ης Νοεμβρίου 2012 στην παραλία της Σκιάθου στο Μπούρτζι από το ΠΑΜΕ:
α) Αποδέσμευση από το καθεστώς της ΕΥΡΩ-ΕΝΩΣΗΣ
β) Διαγραφή του ΧΡΕΟΥΣ
γ) Κατάργηση Μνημονίων και δανειακών συμβάσεων
δ) Κοινωνικοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων,εξουσία στο ΛΑΟ.
ε) Αναστολή πληρωμών Δανείων-ταμείων-εφορείας από ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.