Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας εγκαινίασε το «Πολιτιστικό Εργαστήρι» στη Σκιάθο

Τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του εγκαινίασε στις 09/11/2012 το «Πολιτιστικό Εργαστήρι» στη Σκιάθο.
Σ’ ένα καινούργιο φιλικό περιβάλλον και στην περιοχή «Ακρόπολη» ξεκίνησαν 17 εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους φίλους .
Τμήματα ζωγραφικής για Προνήπια, Νήπια, παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και ενήλικες ,τμήματα comics, αγιογραφίας, κιθάρας, χειροποίητου εργόχειρου αλλά και αστρονομίας. Όλα εμπλουτισμένα με τη φαντασία και το μεράκι δασκάλων που φροντίζουν επιμελώς την εξέλιξη των μαθητών τους.
Το Πολιτιστικό Εργαστήρι αποτελεί καρπό ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας δημιουργικός πυρήνας γνώσης γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό παλαιότερο αλλά και σύγχρονο.
Το Εργαστήρι γεννήθηκε μέσα από την επιθυμία να...
υπάρχει μια σταθερή δομή γνώσης και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό πρόθυμο να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται προς όφελος του νησιού, προκειμένου να δοθούν στα παιδιά αλλά και τους μεγάλους , περισσότερες δυνατότητες και εναλλακτικές για να ανακαλύψουν τους εαυτούς τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως για τη λειτουργία του, το Πολιτιστικό Εργαστήρι, δεν έχει επιχορηγηθεί, πλην ελαχίστων μικρών δωρεών σε υλικά και ως μόνη πηγή εσόδων είχε την συμβολική συνδρομή των μαθητών η οποία κατάφερε να καλύψει με δυσκολία τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα του πρώτου έτους δράσης το οποίο έληξε με την επιτυχή έκθεση των δημιουργημάτων των μαθητών που πραγματοποιήθηκε στο Μπούρτζι τον φετινό Ιούνιο και η οποία γέμισε όλους τους φίλους μας με χαρά και ικανοποίηση.
Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία, παραμερίζει τις δυσκολίες που ξεπερνιούνται με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς της ομάδας.
Την δεύτερή του χρονιά διδάσκουν γνωστοί δημιουργοί του νησιού. Συγκεκριμένα, στα τμήματα ζωγραφικής για προνήπια, νήπια και παιδιά του Δημοτικού η κα Δέσποινα Μιτζέλου και η κα Χρύσα Τηλιοπούλου-Διολέττα, στο τμήμα μαθητών γυμνασίου- λυκείου ο κ. Στάθης Κουμιώτης και στα τμήματα των ενηλίκων, αντίστοιχα, ο κ. Γιάννης Μιτζέλος. Στο τμήμα αγιογραφίας ο κ. Κωνσταντίνος Κουτούμπας, στο τμήμα comics ο κ. Τόμεκ Γιοβάνης και στα τμήματα κιθάρας ο κ. Αντώνης Κισσουράς. Τα τμήματα εργόχειρου έχει αναλάβει η κα Χρύσα Τηλιοπούλου-Διολέττα και το τμήμα κοπτικής-ραπτικής η κα Βούλα Χοντρονικολή. Σημαντικής ανταπόκρισης αναμένεται να τύχει το σεμινάριο «εισαγωγή στην αστρονομία» το οποίο θα επιμεληθούν από κοινού ο κ. Νίκος Πασχάλης και η κα Ράνια Σταμέλου.
Επιθυμία των εμπνευστών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να αναπτυχθεί όσο περισσότερο γίνεται και να δημιουργηθούν νέα τμήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που υπάρχουν.
Η ομάδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου ευχαριστεί θερμά όλους τους φίλους που στήριξαν και στηρίζουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια και υπόσχεται να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα τμήματα μέχρι το τέλος του χρόνου.
Με τιμή
Η ομάδα του Πολιτιστικού Εργαστηριού
Δέσποινα Άννη
Θοδωρής Τζούμας
Μελαχροινή Μουστάκα
Ιωάννα Δένδη
Παρασκευή Κουτούμπα
Μαρία-Ελένη Άννη
Τάσος Μπισκίνης 

1 σχόλιο:

  1. Πολιτιστικό Εργαστήρι; Σαν να είστε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Πολλά συγχαρητήρια, καλή συνέχεια. Από περιέργεια, ποια είναι η οικονομική συνδρομή των μαθητών σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.