Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Δράσεις του 1ου Σμήνους Πουλιών Σκιάθου

Τα Πουλιά της Σκιάθου, από το Σεπτέμβρη και κάθε Σάββατο λειτουργούν το Σμήνος τους με προγράμματα πλούσια σε δράση και φαντασία.
Τα 22 Πουλιά του νησιού μας έχοντας ως στόχο να γνωρίσουν το παρελθόν και να δημιουργήσουν το μέλλον μπαίνουν μέσα στην κοινωνία της Σκιάθου κάνοντας μικρές έρευνες για το πώς ζούσαν οι άνθρωποι πριν 100 χρόνια, τι χρησιμοποιούσαν και τι παιχνίδια έπαιζαν.
Στα πλαίσια της 28ης Οκτωβρίου έμαθαν πώς γίνεται η παραδοσιακή φασολάδα και γευμάτισαν όλα μαζί.
Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου τα Πουλιά προκειμένου να...
ενδυναμωθούν σαν μια μικρή ομάδα, έπαιξαν ένα κυνήγι θησαυρού. Έψαξαν σε συγκεκριμένα σημεία να βρουν τις χαμένες σελίδες του μυθιστορήματος της Φόνισσας. Για να τις συλλέξουν έπρεπε να ανακαλύψουν τη σημασία της παπαδιαμαντικής λέξης που κρυβόταν στο κείμενο.
Στο παιχνίδι αυτό με μεγάλη χαρά μπήκαν πολίτες του νησιού που πάντα ενισχύουν και στηρίζουν το έργο του Οδηγισμού και έπαιξαν με τα πουλιά αυτό το χειμωνιάτικο πρωινό.
Νικητές μπορεί να ήταν τα Πουλιά της φωλιάς που συγκέντρωσε γρηγορότερα τις χαμένες σελίδες της Φόνισσας, μα ουσιαστικά νικητές ήταν όλοι όσοι συμμετείχαν και ανακάλυψαν τις χαμένες στο χρόνο παπαδιαμαντικές λέξεις.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο σας παιδιά & σε εσάς & στους αρχηγούς σας...Καλή Συνέχεια σε οτι κάνετε & Καλή Επιτυχία...1ο Σύστημα Προσκόπων Σκοπέλου-Ελεάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.