Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Γιώργος Μιχελής: Εκπέμπουμε SOS

Επιστολή προς τους βουλευτές του νομού Μαγνησίας έστειλε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, περιγράφοντάς τους το χρονικό ερήμωσης του νησιού και ζητώντας από αυτούς την συνδρομή τους ώστε τα θέματα αυτά να φτάσουν στη Βουλή και να συζηθούν σε επίπεδο εθνικής αντιπροσωπείας.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές
Με αφορμή την κατάργηση της ΔΟΥ Σκοπέλου, σας παραθέτω ένα καταθλιπτικό χρονικό που δείχνει τις διαθέσεις της Κεντρικής Διοίκησης έναντι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το χρονικό αρχίζει από την εποχή εισαγωγής του "Καποδίστρια", όταν άρχισαν να αδειάζουν τα δυο χωριά του νησιού (Γλώσσα και Νέο Κλήμα) υπέρ της πρωτεύουσας του νησιού, τη Σκόπελο. Την περίοδο εκείνη "άδειασε" η Γλώσσα, καθώς μεταφέρθηκαν όλες οι υπηρεσίες του χωριού στη Σκόπελο και άρχισε η υποβάθμισή του.
Η κατάσταση χειροτέρεψε με την εισαγωγή του «Καλλικράτη», καθώς...
αποχώρησαν από το νησί το Τελωνείο, το εμπορικό τμήμα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ και η ΔΟΥ (μέρος της οποίας παραμένει ως «φορολογικό ΚΕΠ» σε κτίριο του Δήμου). Ακούγεται επίσης η αποχώρηση του ΙΚΑ, ενώ η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ μπορεί να στερήσει στο νησί και την παρουσία του ταχυδρομείου.
Παράλληλα, υποβαθμίζονται συνεχώς υπηρεσίες όπως το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου (το οποίο λειτουργεί οριακά και εις βάρος των αγροτικών ιατρείων των άλλων οικισμών του νησιού) και τα Σχολεία. Πρόσφατα, με τηλεφωνική εντολή μετατράπηκε σε 5θέσιο το 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας, δέκα ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ συνεχίζεται με ένταση η υποχρηματοδότηση όλων των σχολείων. Επίσης, ειδικότητες που θα μπορούσαν να δώσουν μια ώθηση στον πρωτογενή τομέα (π.χ. η παρουσία γεωπόνου) απουσιάζουν παντελώς.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές
Είναι φανερό ότι το νησί ερημώνει, σε μία περίοδο που απαιτείται ακριβώς το αντίθετο. Η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς και η οικονομική επιβάρυνση του Δήμου προκαλεί αφόρητη πίεση, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι έχουν μειωθεί κατά 70% τα τελευταία χρόνια, η ΣΑΤΑ είναι πλέον ανύπαρκτη (μηδέν!! ευρώ το 2012) και οι επί πλέον αρμοδιότητες που ανατίθενται στο Δήμο δεν συνοδεύονται από τους αντίστοιχους πόρους (οικονομικούς και ανθρώπινους).
Εκπέμπουμε SOS και ζητούμε τη συνδρομή σας, ώστε τα θέματα αυτά να φτάσουν στη Βουλή και να συζητηθούν σε επίπεδο εθνικής αντιπροσωπείας.
Γιώργος Μιχελής
Δήμαρχος Σκοπέλου»

10 σχόλια:

  1. και είμαστε ακόμη στην αρχή! πρωτα το τελωνείο,ο ΟΤΕ,η ΔΕΗ, ακολουθούν η ΔΟΥ το ΙΚΑ και στη συνεχεια εεε τι δεν θα εχουμε συνεχεια??? είναι ακόμη μια δυο υπηρεσίες, γιατι να μη κλείσουν και αυτες??? και αν παραπονιόμαστε που υπάρχουν τωρα να δω τι θα κανουμε οταν θα κλεισουν ολες ....

    αααααααααααα και περα απο τα κλεισιματα για να πατε και στο Βολο σκαστε το 50ευρο ετσι για την πλακα! αμ βλεπετε η ναυτιλιακη εταιρεία δεν τα βγαζει περα ....

    ΑΙΣΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    Ε.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί την επιστροφή απ΄το Βόλο δεν τη σκέπτεσαι; Άλλο 50ρικο. Γιατί αυτό δεν το υπολόγησες; Και άμα πας σε υπηρεσία στο Βόλο και πιάσεις την ουρά, δεν καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται να τελειώσεις μονοήμερα; Θα θάλεις και διανυκτέρευση. 40ρικο εκεί. Δε θα φας; Αν πιάσει καμιά φουρτούνα; Αστο καλύτερα! Δεν αξίζει να γυρίσουμε πίσω.

      Διαγραφή
  2. ωραια...απο το κακο στο χειροτερο παμε!!!και τι κανουν γι'αυτο οι δημαρχοι που ψηφιζουμε εκτοσ απο το να στελνουν επιστολες??????κατι πιο δραστικο εχει σκεφτει κανεισ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΕΚΑΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΑΣ .
    ΤΙ " ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ " ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ .
    ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ;
    ΕΞΩ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Ή ΜΕΣΑ ... ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ;
    ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ "ΑΠΟΛΙΤΙΚ" ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ...
    ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Χ.Α.
    ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΟΥ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ;
    ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΕ ΑΡΑΓΕ Ή ΚΟΥΝΑΝΕ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ " ΠΕΡΙΕΡΓΑ " ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ;

    ( Κ . + Λ . )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν έχει νόημα δεν άντεξα στον πειρασμό. η γνώμη μου λοιπόν είναι πως μάλλον οι εκτός στάνης σ' ενοχλούν. Κι αυτό δεν είναι "ΑΠΟΛΙΤΙΚ"...θα λέγαμε...Κι επί πλέον, βάλε το καλά στο κεφάλι, ο κάπταιν Τζωρτζ ξέρει κάλλιστα να κρατάει το τιμόνι!
      Σ.Σ(άντε, να βάλω κι εγώ τα αρχικά μου...)

      Διαγραφή
    2. ...Και κάτι ακόμα. Οι σύμβουλοί του δεν κουνάνε "περίεργα" το κεφάλι τους. Μάλλον το δικό σου με βάζει σε σκέψεις "περίεργες"...

      Διαγραφή
    3. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ , Ο Κ . ΚΑΙ Ο Λ .
      ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗ Χ.Α.
      ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΟΥΝΑΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ .
      ΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ... ΑΚΟΜΑ .
      ΓΙΑΤΙ , ΟΤΑΝ Η Χ.Α. ΠΑΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ .

      ΕΣΥ Σ.Σ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ , ΜΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΑΜΕ , ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΕΦΑΛΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ .
      ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΤΕΙΑ , ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ .

      Διαγραφή
  4. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ.ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ;ΣΑΦΩΣ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙ Ο Κ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑ;ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ;ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Η ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΝ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ Η ΔΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ Η ΟΧΙ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ.Κ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ!ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΕΜΠΑΘΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΟΜΩΣ ΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΛΕΣΕ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ -ΚΑΙ ΕΓΩ-ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ.ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΟ ΘΕΑΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ Κ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΕΙΡΑ ΚΡΙΤΙΚΗ.Η ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.
      ΚΟΨΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ GEORGE, ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.

      Διαγραφή
  5. ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΧΙΩΝ ΑΓΓΕΛΑΔΩΝ ΠΕΡΑΣΑΝ

    ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΙ Κ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ -ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
    Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

    ΒΕΒΑΙΑ Κ ΟΙ ....ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ .

    Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Η ΛΥΣΗ .

    ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ =ΑΝΑΠΤΥΞΗ
    ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

    Θ.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.