Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Σκοπέλου

Υπό κατάληψη βρίσκεται Γενικό Λύκειο Σκοπέλου σύμφωνα με ανακοίνωση των μαθητών, οι οποίοι καλούν όλους τους συμμαθητές τους σε συμμετοχή...
Σε επικοινωνία που είχαμε τώρα με τους μαθητές, μας είπαν ότι διαμαρτύρονται για την έλλειψη γραφείου επαγγελματικού προσανατολισμού, για το ότι αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι τα ξενόγλωσσα βιβλία, για το το αναχρονιστικό περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων αναγκάζει τους μαθητές να αγοράζουν βοηθήματα και να χρειάζονται φροντιστήρια.
Επιπλέον ζητούν να επανέλθει η πρόσθετη διδακτική στήριξη καθώς και με πρωτοβουλία της πολιτείας να παρέχονται οικονομικές ελαφρύνσεις στους μαθητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.
Στο γενικό Λύκειο Σκοπέλου παρατηρείται έλλειψη καθηγητών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σταθερό πρόγραμμα, το κτήριο του σχολείου χρειάζεται συντήρηση, με τις αίθουσες να είναι σε κακή κατάσταση.

17 σχόλια:

  1. Καλομελέτα και έρχεται και η σειρά του Γυμνασίου. Πήγαν και την εκδρομή που δικαιούνταν και τώρα είναι διαθέσιμοι να κλείσουν το σχολείο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γνωστό ¨έθιμο¨ των καταλήψεων πραγματοποιήθηκε και φέτος! Τα αιτήματα γνωστά: η τυρόπιτα δεν είναι στρογγυλή, η μπάλα του μπάσκετ έχει ¨σπυράκια¨, οι κουρτίνες των σχολείων δεν απεικονίζουν τον μπάξ μπάνι, κλπ κλπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι νa πουνε τοτε κaι τa πaιδιa aπο το ΕΠΑΛ που περιμενουν 2 ωρες το λεωφορειο κaθε μερa ???
    ( aπaρaδεκτο ... )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα παιδιά βρήκαν κάποιες προφάσεις, για να κλείσουν το σχολείο. Νομίζουν ότι κάτι σπουδαίο έκαναν. Τα παιδιά που έχουν βάλει στόχο να μορφωθούν και να προοδεύσουν, δεν τα σταματάει τίποτα. Θα προχωρήσουν μπροστά ξεπερνώντας όλες τις αντιξοότητες της ζωής. Παλαιότερα, με σχολεία άθλια, χωρίς καθόλου βιβλία, χωρίς τετράδια,με έναν μόνο δάσκαλο, πως βγαίναν τόσοι επιστήμονες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή δεν είναι σημαντικό αίτημα αυτό της ενισχυτικής; Σημαντικότατο είναι λέω εγώ.

    Σε άλλα σχολεία στην ηπειρωτική Ελλάδα τους ζήτησαν να πληρώσουν το πετρέλαιο για να ζεσταθούν ενώ πχ στη Σάμο σταμάτησαν τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών. Και τί έκαναν εκεί οι μαθητές; Κινητοποιήθηκαν μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς και ΠΕΤΥΧΑΝ! Τους έδωσαν τζάμπα μετακίνηση. Αυτά βέβαια δεν τα μαθαίνουμε...

    Θέλουν να φτιάξουν παιδεία για λίγους κι "εκλεκτούς" δηλ. μόνο για όσους οικονομικά μπορούν να αντεπεξέλθουν. Αυτό καταλαβαίνω εγώ όταν ακούω κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς μαθητών, της ενισχυτικής ή όταν τους ζητάνε να πληρώσουν για το πετρέλαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ενισχυτική είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Έλα όμως που τα ίδια τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους την απαξιώνουν! Βλέπεις η ενισχυτική πέφτει πάνω στις ώρες των φροντιστηρίων. Και που να πρωτοπάει το παιδί; Εκεί που πληρώνει ή στο τζάμπα που δεν το εκτιμάμε και πολύ;

      Όσο για το πετρέλαιο μη βιάζεσαι! Αν το ζητήσουν και από τα σχολεία του νησιού μας, αυτό να πληρωθεί από τους γονείς, τότε κινητοποιούμαστε και κλείνουμε όχι μόνο τα σχολεία αλλά και το Δήμο και ότι άλλο χρειαστεί.

      Εκ των προτέρων να κλείνουμε τα σχολεία για το αν… είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

      Διαγραφή
    2. Τα παιδιά που έχουν καταλάβει το σχολείο θέλουν επιπλέον ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας; Ξέρουν πόσες ώρες έχουν χάσει απ΄τη βασική εκπαίδευση κλείνοντας το σχολείο; Οι περισσότεροι απ΄τις πολλές απουσίες (απ΄τις κοπάνες) κάθε χρόνο κινδυνεύουν να χάσουν την τάξη τους. Όσο για το αναχρονιστικό περιεχόμενο των βιβλίων, ποιος απ΄αυτούς έχει ανοίξει ένα και είδε το περιεχόμενό του; Ντροπή!
      Για όποιον αμφιβάλει για αυτά που γράφω, μια επίσκεψη στα σχολεία θα σας πείσει ότι οι καταληψίες είναι κατά κανόνα οι τελευταίοι μαθητές.

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστά τα γράφεις (17 Οκτωβρίου 2012 7:44) μ.μ. Δυστυχώς έτσι είναι. Οι περισσότεροι ακαταληψίες είναι μαθητές που γενικά αδιαφορούν για τη σχολική πραγματικότητα. Είναι οι γνωστοί ¨τουρίστες¨ που τα βιβλία είναι γι’ αυτούς ένα μπλοκ ζωγραφικής που ούτε καν στις εξετάσεις δεν τα ανοίγουν… Ο μόνος σκοπός και λόγος της κατάληψης, είναι να κάνουν χαβαλέ και να χάσουν μάθημα… ούτε αγώνες ούτε κουραφέξαλα!

      Διαγραφή
    4. Προς 17/10/12 3:40 πμ
      1)Η κατάληψη των σχολείων μας στη Σκόπελο, υποστηρίζεις ότι έγινε για να συμπαρασταθούν οι μαθητές μας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Ηπειρωτικής Ελλάδας και της Σάμου; Tragic!
      2)Το αίτημα της ενισχυτικής διδασκαλίας, ασφαλώς και είναι σημαντικότατο, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν ενδιαφέρει διόλου τους καταληψίες.
      3)Ποιος θέλει να φτιάξει παιδεία για λίγους και εκλεκτούς; Αυτή υπήρχε από παλιά. Ξέρεις εσύ κανέναν εκλεκτό να πηγαίνει τα παιδιά του σε δημόσιο σχολείο; Σιγά μην επιτρέψουν οι ματσωμένοι σε μια χούφτα ανώριμων μαθητών να μπαίνουν εμπόδιο στη μόρφωσή των παιδιών τους. Σιγά μην αφήσουν τους συνδικαλιστές καθηγητές να απεργούν κάθε τόσο και να πηγαίνουν χαμένες ατελείωτες διδακτικές ώρες.
      Σκοπός των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων πρέπει να είναι η πρόοδος των παιδιών. Πιστεύει κανείς ότι αυτή επιτυγχάνεται κλείνοντας τα σχολεία;

      Διαγραφή
    5. Προς 17/10/12 3:40 π.μ.
      Αγαπητή μου, δύσκολη νύχτα θα περάσεις πάλι απόψε, γιατί η αυριανή μέρα θα είναι πολύ απαιτητική. Συγκεντρώσεις, ομιλίες, πορείες! Χαλάρωσε, για να τα καταφέρεις!

      Διαγραφή
  6. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ;ΠΩΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΡΕΑΖΕΙ;ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΕΙΤΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ.ΚΑΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΘΑΣΩΘΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΩΖΟΜΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΟΛΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΓΥΡΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΤΙ Η ΟΧΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΗΓΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΣΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σίγουρο είναι ότι η κατάληψη και φέτος όπως και τα τελευταία χρόνια έγινε απλά για να χαθεί λίγο μάθημα. Ούτε για αγώνες για την παιδεία, ούτε τα νέα οικονομικά μέτρα, ούτε για τίποτε άλλο…
      Πιστεύεις φίλε μου, ότι τα παιδιά που τα μάθαμε σε πλήρη ελευθερία – ασυδοσία, γνωρίζουν την λέξη οικονομία και διαχείριση για να τους νιαξουν τα νέα μέτρα;;;
      Μια βόλτα να κάνεις στο νησί, στους χώρους που είναι τα παιδιά μας και θα δεις ποσό ¨καλά¨ διαχειρίζονται τους κόπους των γονιών τους!!!
      Όσο για την αντίληψη κάποιων μεγάλων περί της κατάληψης, αυτή βλέπω διαμορφώνεται πάντοτε με βάση την ιδεολογικοκομματική λογική – πεποίθηση - ταυτότητα…

      Διαγραφή
  7. Άλλη μια μέρα αγώνων και κόπων στα σχολεία της Σκοπέλου με Καρρά και Τερλέγκα! Και φυσικά δεν έχω τίποτα με τους δυο άξιους τραγουδοποιούς, όμως τα τραγούδια τους είναι για άλλες μεγάλες ώρες και για τις 7 το πρωί!
    Μεγάλοι αγώνες για την παιδεία… με μεγάλα τραγούδια!
    Μπράβο στους γονείς των καταληψιών!!! Να τα χαίρεστε τα καμάρια σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ,ΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗΣ,ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ; ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΙΑ ΟΛΟΙ ΕΝΤΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ,ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΙΓΙΚΑ,ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ.ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ, ΑΠ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ,ΠΟΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΚΟΥΝΕ,ΕΝΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΣΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΡΦΩΘΗΚΑΤΕ ΣΕ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ,ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, ΩΣΤΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ,ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ;ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ,ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ;ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ,Η ΤΙ ΘΑΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ.ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΚΑΤΙ Η ΟΧΙ.ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΗ,ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ:ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ,ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ,ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Κ.Λ.Π.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΥΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν κάνω εγώ απορριπτική, κίτρινη και στείρα κριτική, εσύ κάνεις ανισόροπη κριτική. Επειδή δε μου αρέσει η πολυλογία και η αερολογία, σου λέω εξ΄αρχής ότι τα παιδιά τα ακούσαμε και έχουν απόλυτο δίκιο στα αιτήματά τους. Δεν πρόκειτα όμως να κερδίσουν το παραμικρό. Αντίθετα, χάνουν το χρόνο τους. Και οι καταληψίες έχουν κάνει την επιλογή τους για το μέλλον τους. Ας αφήσουν το σχολείο σε αυτούς που θέλουν πραγματικά να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο! Σε αυτούς που θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρό τους! Όλοι θέλουμε καλύτερο σχολείο, καλύτερους καθηγητές, καλύτερα βιβλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανιστόρητα πράγματα σήμερα στο Λύκειο Σκοπέλου! Μαζεύτηκαν όλα τα παιδιά για να κάνουν μάθημα και το σχολείο ήταν σε νοερή κατάληψη (ήταν άδειο και όλοι νόμιζαν ότι ήταν κατειλημένο). Μετά από αρκετή ώρα δήλωσαν οι καθηγητές ότι και η σημερινή μέρα θα δηλωθεί ως μέρα κατάληψης, γιατί το προαύλιο του σχολείου ήταν βρώμικο. Οι καθηγητές και το 15μελές κάναν συμβούλιο για την κατάσταση του σχολείου. Τα υπόλοιπα παιδιά έφυγαν. Το μεσημεράκι, άλλαξαν απόφαση οι καθηγητές και τηλεφώνησαν σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ παιδιά να μαζευτούν πάλι στο σχολείο για να κάνουν μάθημα. Έκαναν τις τελευταίες ώρες και έβαλαν απουσίες στους ανενημέρωτους. Κατασταλαγμένες αποφάσεις! Τι να περιγράψεις άλλο ... τα απερίγραπτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η κ.Λυκειάρχης δήλωσε ότι η σημερινή μέρα θεωρείται ως μέρα κατάληψης μπροστά στο 15μελές συμβούλιο των μαθητών και στους γονείς αυτών,τι άλλαξε μετά και άνοιξε το σχολείο για λίγους-εκλεκτούς μαθητές?Επίσης γιατί ενημερώθηκαν οι λίγοι και όχι όλοι οι μαθητές?Ο Σύλλογος Γονέων μπορεί να μας ενημερώσει τι ακριβώς έγινε η...















    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.