Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η Σκιάθος που χάνεται

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, στις 7:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ιερών Ναών Σκιάθου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» σας προσκαλεί στην ομιλία της Ιστορικού - Αρχαιολόγου κας Συραϊνώς Κορωνιού-Διονυσίου, με θέμα «Η Σκιάθος που χάνεται».
Το θέμα αφορά στην εγκατάλειψη και αδιαφορία ενός ιδιαίτερου κομματιού της πολιτιστικής της κληρονομιάς του νησιού, την οποία οφείλουμε να προστατέψουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.
Πρόκειται για Νεοκλασικά μνημεία της εποχής, που καλύπτει το χρονικό διάστημα από...
τα μέσα του 19ου έως τις αρχές του 20ου αι., που είναι η εποχή της ανάπτυξης της αστικής τάξης και της επικράτησης στην Τέχνη, του ρεύματος του Νεοκλασικισμού. Ονομάστηκε έτσι γιατί, η αρχιτεκτονική και η γλυπτική ακολουθούν πρότυπα της κλασικής εποχής 5ου και 4ου π.Χ.
--------------
* Η κα Συραϊνώ Κορωνιού - Διονυσίου γεννήθηκε στη Σκιάθο, όπου τελείωσε το Δημοτικό, στη συνέχεια, τελείωσε το Γυμνάσιο στο Βόλο, εσωτερική στο ελληνογαλλικό σχολείο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ». Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γράφτηκε στη φιλοσοφική σχολή απ' όπου πήρε το πτυχίο του Ιστορικού - Αρχαιολογικού τμήματος.
Διορίστηκε, ως φιλόλογος, στη μέση Εκπ/ση και υπηρέτησε στο Γυμνάσιο Βελεστίνου, στο Δεύτερο Γυμνάσιο Αρρένων Βόλου, στο Δεύτερο Λύκειο Βόλου, στο Ελληνικό Λύκειο Augsburg της τότε Δ. Γερμανίας, στο Πρώτο Λύκειο Βόλου, στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου, στο Αβερώφειο Γυμνάσιο- Λύκειο Αλεξανδρείας Αιγύπτου και στο Έκτο Λύκειο Βόλου, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Μιλάει και γράφει τη Γερμανική και Γαλλική γλώσσα.
Τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιείται στην Ιεραποστολή της Κένυας, όπου διδάσκει, εθελοντικά, την ελληνική γλώσσα στους Ιεροσπουδαστές του Θεολογικού Σεμιναρίου, Μακάριος ο Γ΄, στη Ναϊρόμπι.
Ασχολείται, επίσης, ερασιτεχνικά, με αρχαιολογικές μελέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.