Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΑΚΠΣ: Ψηφίσαμε «ναι» στα έργα, αλλά...

Το Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Οκτωβρίου είχε ένα και μοναδικό θέμα. Την «Υποβολή πρότασης με τίτλο "Ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της νήσου Σκιάθου" στο πλαίσιο του Ε.Π. Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος – Ηπείρου 2007-2013 προϋπολογισμού 4.795.500 €».
Θέμα σοβαρό, στο οποίο είχαμε αναφερθεί στα προ ημερησίας του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου (3-10-2012).
Στην χθεσινή συνεδρίαση διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για την έλλειψη προγραμματισμού και για την προχειρότητα που επιδεικνύεται από την δημοτική αρχή σε θέματα που αφορούν στο μέλλον του νησιού μας, στην απορρόφηση και στην σωστή αξιοποίηση 4 εκ. ευρώ. Εκφράσαμε επίσης την επιθυμία να γίνει χωριστή ψήφιση του κάθε έργου. Πιστεύουμε ότι έτσι πρέπει να παίρνονται οι αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αποφάσεις τόσο σοβαρές πρέπει να...
συνδιαμορφώνονται και να ψηφίζονται μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από όλες τις παρατάξεις ή τουλάχιστον να προηγούνται συναντήσεις όλων των συμβούλων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
Αφού όμως ρητά μας δηλώθηκε ότι πρέπει να ψηφίσουμε ναι ή όχι στον πίνακα των έργων ως έχει, υπερψηφίσαμε την πρόταση γιατί μεταξύ των έργων ήταν και η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, η ασφαλτόστρωση του δρόμου από Τρούλλο έως ΧΥΤΑ, έργα στα οποία αναφερόμασταν συνεχώς και είχαμε προτάξει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.
Στην συζήτηση που είχε προηγηθεί εκφράσαμε την αντίρρησή μας στην ένταξη Παιδικών Χαρών, όχι γιατί δεν τις κρίνουμε απαραίτητες για τα παιδιά που στερούνται πολλά ως μόνιμοι κάτοικοι του νησιού μας, αλλά γιατί άλλα έργα όπως π.χ. τα αντιπλημμυρικά και το κλειστό γυμναστήριο προηγούνται. Ακόμη θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη και τις δαπάνες που θα χρειαστούν για την σωστή συντήρηση των Παιδικών Χαρών μετά την κατασκευή τους. Αυτά όμως είναι αναμενόμενα όταν δεν υπάρχει προγραμματισμός και ιεράρχηση των έργων, όταν δεν υπάρχουν οι μελέτες για τα αναγκαία έργα.
Χαιρετίζουμε επίσης την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου και ελπίζουμε να μην έχουμε πάλι «απρόσμενες» εκπλήξεις.
Αν και δεν είχαμε υπερψηφίσει την συμμετοχή του κ. Ευάγγελου Κωστόπουλου, πρώην Λιμενάρχη Σκιάθου, στο Διοικητικό του Λιμενικού Ταμείου, αναγνωρίζουμε την καθοριστική του συμβολή και τον ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.