Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη δημιουργία σωματειακών επιτροπών σε κάθε νησί

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες ,
όπως η εργατική τάξη όλης της χώρας, έτσι και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είναι αντιμέτωποι με την επίθεση που έχει εξαπολύσει για άλλη μια φορά Συγκυβέρνηση- Ε.Ε. – Τρόικα - Πλουτοκρατία σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα με απολύσεις στο δημόσιο κτλ. Φορτώνουν τα βάρη της κρίσης του καπιταλισμού στις πλάτες του λαού για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Μέσα σε αυτήν την κατάσταση η ταξική ενότητα των εργαζόμενων, ώστε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να αντιπαλέψουν την πολιτική που εξαθλιώνει τις ζωές μας, είναι αναγκαία. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό πράξη όμως, είναι το εργατικό κίνημα να ξεμπερδέψει με τις υποταγμένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Αυτό για εμάς σημαίνει να πετάξουμε στην άκρη τους ξεπουλημένους της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του προεδρείου του Συλλόγου μας. Ο στόχος τους είναι να σκύψουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι, να μη μπουν στον αγώνα, να σπείρουν τη μοιρολατρία και την απογοήτευση.
Σ’ αυτή τους την προσπάθεια επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ (με τη βοήθεια βέβαια των εδώ στηριγμάτων τους) ρίχνοντας λάσπη, λέγοντας ότι οι ταξικές δυνάμεις μέσω μέλους του Δ.Σ. εμπόδισαν τη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής σε επίπεδο νησιού. Όμως οι συνάδελφοι πρέπει να μάθουν την αλήθεια και όχι τις βρωμιές και τα ψέματα που διάφοροι καλοθελητές βάζουν σε μια κόλλα χαρτί και τη σουλατσάρουν στις υπηρεσίες του Δήμου δήθεν ως αίτημα προς το Δ.Σ. του Συλλόγου.
Οι καταγγελίες εκ μέρους αυτών των γνωστών καλοθελητών που στηρίζουν το προεδρείο δεν έχουν καμία βάση.
1. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στα νησιά, ήταν αυτές που μίλησαν πρώτες για την ανάγκη δημιουργίας Σωματειακής Επιτροπής στη Σκιάθο υπό τη σκέπη βέβαια του Δ.Σ., άρα του Συλλόγου και όχι μιας «αυτόνομης» Συντονιστικής Επιτροπής όπως την ονομάζουν.
2. Αυτό το αίτημα μπήκε για ψήφιση στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. και, ω του θαύματος, το προεδρείο (παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΝΔ) το καταψήφισαν λέγοντας χαρακτηριστικά «να κάνουν μόνοι τους Συντονιστικές Επιτροπές και στα τρία νησιά.» Aυτό βέβαια πρακτικά σημαίνει: -Να γίνονται οι εργαζόμενοι έρμαια της τρομοκρατίας του κάθε Δημάρχου που θα βάζει στο χέρι τη Σ.Ε. αφού θα είναι «αυτόνομη». Όπως ο Δήμαρχος της Σκιάθου ή της Σκοπέλου που ιδιωτικοποιεί την καθαριότητα ή της Αλοννήσου που μαζί με το προεδρείο έκαναν τα κομπρεμί τους για τα υπηρεσιακά.
-Η Συντονιστική Επιτροπή θα λειτουργεί «μόνη της» και δε θα έχει σχέση στην...
ουσία με το Σύλλογο, άρα θα υπάρχει διαχωρισμός των εργαζομένων στα νησιά από τους υπόλοιπους Δήμους της Μαγνησίας και γιατί όχι σε μια πορεία άλλο σωματείο, πράγμα που είναι στον προσανατολισμό των εν λόγω δυνάμεων, σύμφωνα και με την πρόσφατη τοποθέτηση του γραμματέα του Συλλόγου στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.
Να λοιπόν ποιοι θέλουν να χειραγωγήσουν τους συναδέλφους, να τους διασπάσουν, να τους κοροϊδέψουν καλώντας τους σε στημένες Γενικές Συνελεύσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα, χωρίς την παρουσία όλων των παρατάξεων του Συλλόγου, ώστε να υπάρχει συζήτηση και αντιπαράθεση για την κατεύθυνση και το περιεχόμενο της πάλης των εργαζομένων άρα και της Σωματειακής Επιτροπής.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην εξαπατηθούν από τα ψέματα και τη λάσπη του προεδρείου και των εκλεκτών τους. Να εμπιστευτούν και να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Σκιάθο και στα άλλα νησιά, να προχωρήσουν στη δημιουργία Σωματειακών Επιτροπών με την παρουσία του Δ.Σ. σε κάθε νησί. Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

8 σχόλια:

  1. γιατι δεν μπορουμε σε τοσο δυσκολες καταστασεις να τα βρουμε μεταξυ μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι επιτροπες είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από την αλληλεγγύη. Πότε θα την προσεγγίσετε και πότε θα σταματήσει η ξύλινη γλώσσα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑΤΟΥΣ,ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ?
      ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΩ ΚΑΘΟΛΟΥ.
      ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ ΤΗΝ "ΑΛΛΑΓΗ" ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ!
      ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΤΩΡΑ?
      ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΙΔΙΟΙ ΣΝΟΜΠΑΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ?

      Διαγραφή
  4. Σύντροφοι ξαναρωτάω : Πόσες 24ωρες χρειάζονται για να φύγουμε από την "αφετηρία των αγώνων";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ 21-4-1967
    ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΤΕ

    ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΣΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2012.

    ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΦΙΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟ
    ΔΥΤΙΚΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ .

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΡΑΦΕΙ.

    ΞΥΛΟΥΡΗ ΖΕΙΣ

    Θ.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΧΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΘΑ ΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .
    ΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΛΥΠΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ !!
    ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ.
    ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ!! ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΜΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ !!
    ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΑΝ Η ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ ,Η ΔΙΟΡΙΣΕΙ,Η ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ.ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΥΤΟ;ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ,ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΕΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ;ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ; ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ; ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ -ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ-ΤΟΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΣΟ ΑΓΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΙΡΕΑΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.