Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Φταίνε οι αεροψεκασμοί..!

Φίλος του blog efimerida-sporades μας γράφει:
«Δεν μπορούσα να βρω καλύτερο τίτλο για το άρθρο μου, μιας και γίνονται φοβερά πράγματα στο νησί και δεν κουνιέται φύλλο. Αναφέρομαι φυσικά και στην υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας άλλα και σε μια σειρά άλλων γεγονότων των οποίων θα αναφερθώ παρακάτω.
Πριν από 12 χρόνια κλείνει ο Αστυνομικός Σταθμός Γλώσσης. Αυτό θα μου πείτε δεν είναι και τόσο σοβαρό, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά το καλοκαίρι ήταν και είναι αναγκαίο να λειτουργεί για διαφόρους λόγους.
Μετά από λίγο χρονικό διάστημα κλείνει το ταχυδρομείο. Αποτέλεσμα, από τότε το χωριό να ταλανίζεται και να τυραννιέται με διάφορες μεσοβέζικες λύσεις που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα.
Το ίδιο διάστημα παίρνει ο Νομικός τα καράβια του και...
έρχεται μια άλλη εταιρία, με αποτέλεσμα η Γλώσσα να έχει έκτοτε σοβαρό πρόβλημα μεταφοράς προς Βόλο κι Άγιο Κωνσταντίνο.
Ανέκαθεν υπήρχε πρόβλημα με την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, αλλά τελευταία το κακό γιγαντώθηκε με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί.
Πριν από 3 χρόνια κάποιοι φωστήρες του ΠΑΣΟΚ ανακάλυψαν το έκτρωμα που λέγεται Καλλικράτης. Αποτέλεσμα ήταν να συρρικνωθούν οι Δήμοι και να μειωθούν οι χρηματοδοτήσεις με τα όποια αποτελέσματα.
Το τελευταίο διάστημα κάποιοι αποφάσισαν να κλείσουν την ΔΟΥ Σκοπέλου όπως και το ΙΚΑ και να μας αφήσουν έρμαια στην τύχη μας.
Τελευταίο αλλά όμως όχι αμεληταίο η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει τους γονείς, για την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία ήταν αρνητική για φέτος και για του χρόνου βλέπουμε...
Και αναρωτιέμαι ο φτωχός, έχω άδικο όταν βάζω για τίτλο ότι φταίνε οι ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ; Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός να έχουν συμβεί όλα τα παραπάνω και να μην αντιδρούμε..! Καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ μας, μένοντας αμέτοχοι, περιμένοντας τι; Να μας εξαφανίσουν από τον χάρτη;»

22 σχόλια:

  1. Και τα δρομολόγια των λεωφορείων μόνο δύο την ημέρα αποκλεισμένα τα χωριά που πρέπει για οτιδήποτε χρειάζονται να πηγαίνουν Σκόπελο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητε μου φιλε σιγουρα δεν φταινε οι ψεκασμοι.υπαρχουν ανθρωποι στο νησι που ενδιαφερονται για ολοα αυτα που αναφερεις.αν εφταιγαν οι ψεκασμοι θα επρεπε να μας επειρεασουν ολους.ομως ειναι πολοι λιγοι αυτοι που ενδιαφερονται και που θελουν να κανουν κατι για ολα αυτα.νομιζω ομως οτι ακομη δεν καταλαβαμε ποσο ασχημα ειναι τα πραγματα η οτι ισως εσυ και μερικοι αλλοι νομιζουμε οτι ειναι δυσκολα τα πραγματα.ακομη νομιζω οτι ο καθενας μας εχει στο κεφαλι του οτι θα μας σωσει -ονοματα δεν λεω-οταδε η ο δεινα ,οτι με αυτο το κομμα θα λυθουν τα προβληματα μας και δεν καταλαβαινουμε οτι οποιος θελει κατι πρεπει να κανει κατι για αυτο.γιατι να μας σωσει καποιος,οταν εμεις δεν κανουμε τιποτε για αυτο και συμπεριφερομαστε σαν να μην τρεχει τιποτε.γιατι να εχουμε καλυτερες συγκοινωνιες η καλυτερο κεντρο υγειας η ΙΚΑ η ΔΟΥ κ.λ.π.αφου δεν κανουμε τιποτε για ολα αυτα.ολοι ξερουμε τι ειναι το μνημονιο και ξερουμε τι μετρα θα παρουν οι αρμοδιοι και που πανε τα χρηματα απο τα χαρατσια.πως θα γινουν αυτα που αναφερεις πιο πανω.επομενως ΕΜΕΙΣ πρεπει να κανουμε κατι.και αν δεν ξερουμε τι ας σκεφτουμε ολοι μαζι χωρις να σκεφτομαστε τι με χωριζει εμενα απο σενα,αλλα να δουμε τι μας ενωνει.αλλον τροπο εγω δεν ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προτείνω στάση πληρωμών προς όλους. Τράπεζες, ΔΕΗ, εφορία, δημόσιο γενικότερα. Εφόσον δεν έχουμε παροχές δεν δίνουμε δεκάρα τσακιστή. Κάτι τέτοιο ξεκίνησαν και στην Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προβλήματα έχουν όλες οι περιοχές του νησιού αγαπητέ συντοπίτη, όταν πλήττουν την Γλώσσα θυμάστε να φωνάξετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβως φιλε-η, ολο το νησι εχει προβληματα! αλλα τα παντα ειναι μαζεμενα στη Χωρα, απο ολες τις υπηρεσιες (οσες εχουν απομεινει) μεχρι τα μεγαλα σουπερ μαρκετ και δεν διαφωνω που βρισκονται εκει που βρισκονται αλλα σκεψου οσοι ζουν περα απο τη Χωρα τωρα που υπαρχουν μονο δυο δρομολογια και ο αλλος δεν εχει αυτοκινητο πως θα εξυπηρετηθει??? γι αυτο μη σκεφτεστε μονο την Χωρα αλλα και τους υπολοιπους οικισμους! ειναι κριμα και αδικο ...

      Ε.Κ.

      Διαγραφή
    2. Μα δεν μιλάω μόνο για την Σκόπελο. Και η Γλώσσα και η Σκόπελος και το Λουτράκι και το Νέο Κλήμα έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να τα βλέπουμε συνολικά και όχι μόνο όταν αυτά χτυπάνε αποκλειστικά τη Γλώσσα.

      Διαγραφή
    3. ακριβως, συμφωνω μαζι σου! γενικα ολο το νησι εχει τα προβληματα του. και αυτο που λες,το τελευταιο, το ιδιο θα πρεπει να κανουν και οι Σκοπελίτες. Να βλεπουν τα προβληματα σαν συνολο και οχι μονο σαν Χωρα.

      ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς αγαπητέ μου.
      Αυτό είναι το νόημα και πάει σε όλους. Αλλά γενικά δεν καταπολεμάς τη βλακεία με βλακεία. Αν θες να αλλάξεις κάτι δείχνεις το δρόμο κι όποιος θέλει ακολουθεί.
      Καλημέρα στο όμορφο νησί μας!

      Διαγραφή
  5. Οι αεροψεκασμοί; Όχι φιλέ μου, εγώ δεν το λέω αεροψεκασμός, αυτό που φταίει… Μάλλον το ότι καταντήσαμε όλοι μας παρτάκιδες, βολεψάκιδες, δευτέρας διαλογής πολίτες που κοιτάμε τα τομάρια μας και αρνούμαστε να γίνουμε ομάδα και επιτέλους να συσπειρωθούμε και να δουλέψουμε για το κοινό καλό. Έτσι όπως πάμε όχι μόνο αυτά που μας πήραν αλλά και τα σώβρακα στο τέλος αν δεν αντιδράσουμε, και δεν σταματήσουμε να περιμένουμε από πολιτικάντηδες και ρουσφετολόγους τάματα…
    Τα πράγματα είναι πλέων ξεκάθαρα και όποιος αρνείται να δει την αλήθεια τουλάχιστον αυτό είναι πρόβλημα του αν θέλει να παραμυθιάζετε, να μην όμως παραμυθιάζει και τους άλλους συντοπίτες του… Εγώ αυτό θεωρώ το χειρότερο των χειροτέρων, το να πουλά κάποιος φύκια και μεταξωτές κορδέλες …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως βλέπω είστε καλά ενημερωμένος σχετικά με την απάντηση του υπουργείου για την υποβάθμιση του Σχολείου μας.Κι αυτό γιατί από την πρώτη μέρα φροντίσαμε να ενημερωθούν οι γονείς.Δεν βγάλαμε βέβαια κανένα δελτίο τύπου αλλά όσοι ενδιαφέρονταν έμαθαν!Στα αρνητικά σχόλια είμαστε άπιαστοι πίσω απ την ανωνυμία φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΕΣΤΩΡ ΑΘ.ΑΓΟΡΟΣ.Αυτό φίλε Γιώργο είναι το όνομά μου και δεν ενημερώθηκα απο εσένα για την απάντηση του Υπουργείου,αλλά απο κάποιον άσχετο.Επίσης, δεν συγκαλέσατε τους γονείς,όπως οφείλατε, να τους ενημερώσετε και να αποφασίσετε απο κοινού την περαιτέρω στάση μας.Όσο για την ανωνυμία που αναφέρεις,καλά είναι να θίγουμε κάποια πράγματα χωρίς κύμβαλλα και αλλαλαγμούς,μόνο και μόνο για το θεαθήναι....Δεν ντρέπομαι αλλά ούτε και φοβάμαι κανέναν,παρά μόνο Τον ΚΥΡΙΟ....

      Διαγραφή
    2. Το ίδιο πρωί ενημερώθηκαν άτομα του στενού σου οικογενειακού περιβάλλοντος.Αν δεν σε ενημέρωσαν δεν ευθύνεται ο σύλλογος. Ο Σύλλογος δεν είναι μόνο οι πέντε, αλλά ολοι οι γονείς.Εαν κάποιο μέλος είχε την επιθυμία νέας συγκέντρωσης θα μπορούσε να το προτείνει. Αν και η απόφαση ήταν γραπτή ,υπουργική και τελεσίδικη.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ φίλε Γιώργο,τι πάει να πεί "γραπτή,υπουργική και τελεσίδικη";Γι'αυτό δεν ξεκινήσαμε την αποχή,με σκοπό να ανατρέψουμε την αρχική απόφαση και να αποκατασταθεί η αδικία;Γιατί προβήκαμε σε αυτή,για να μας στείλει το Υπουργείο γραπτή την απόφασή της;Ε και;Τώρα τι γίνεται που πήραμε την απάντηση;Καθόμαστε στο καβούκι μας κλαίμε την μοίρα μας,ή ξεκινάμε καινούργιο γύρο αγώνων με διάφορες κινητοποιήσεις και πολιτικές πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση,με την σύμφωνη πάντα πλειοψηφία των υπολοίπων;
      Αχχχχχχ!Καλά έγραψα ότι φταίνε οι ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ.
      ΝΕΣΤΩΡ ΑΘ. ΑΓΟΡΟΣ

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ ο καψερός ρε παιδία, ο Σύλλογος αυτό που του έλειπε και έκανε όλο αυτό τον αγώνα, και τραβούσε και όλο αυτό το κοσμάκη μαζί ήταν το επίσημο ‘’συγχωροχάρτι’’ με την βούλα που λέει πως τελικά ‘’δεν περνάς, δεν περνάς κυρά Μαρία;’’ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ Το ότι θέλει το κράτος θα γίνει και θα βγάλετε και το σκασμό!!!! Μπα σε καλό σας με διασκεδάσατε πάλι σήμερα!!! Βρε δεν φταίνε παλικάρι οι αεροψεκασμοί!! Μην σφάζεστε, το λουλάκι και το πασπάλισμα φταίει που σας έχουν κάνει με ψεκαστήρα στο χωριό σας…. Θα συμφωνήσω με τον πιο κάτω φίλο αναγνώστη του blog μάλλον ενοχλούνται οι διοικούντες και οι ρουφιάνοι των διοικούντων… Παλικάρι να προσέχεις…

      Διαγραφή
    5. Αγαπητε Ανωνυμε ο Συλλογος μολις πληροφορηθηκε για την προθεση κ τελικα την εντολη της Α΄βαθμιας να υποβαθμισει το σχολειο μας(ετσι περιεργα οπως εγινε),κινητοποιηθηκε αμεσα με την συμφωνη γνωμη κ των γονεων(3 εκτακτες συνελευσεις-επιστολες-αποχη).Και εγινε κινητοποιηση για την ακρως περιεργη αποφαση της Α΄βαθμιας...διοτι την θεωρησαμε αδικη.Ζητουσαμε μιαν επισημη αποφαση κ τον λογο!Και φτασαμε μεχρι το υπουργειο τελικα.Και ενοχλησαμε κ πιεσαμε κ βουλευτες για το προβλημα μας!Αλλα.....Μας το ξεκαθαρισαν με επιστολη < ...λογω του μικρου αριθμου των παιδιων!> Και βαση νομου του κρατους φοβαμαι κ για χειροτερα! .Δυστυχως γινονται περικοπες κ στην παιδεια.Υπαρχουν πολλα σχολεια με το ιδιο προβλημα.Εκει καταντησαμε!

      Διαγραφή
    6. εδω γινονται περικοπες παντου, οχι μονο στην παιδεια. τι να καναουμε! αλλοι τα φαγανε και αλλοι την πληρωνουν ....

      Διαγραφή
  7. ξυπνηστε ρεεεεεεεεεεεεεεεε
    τρωγεστε συνεχως μεταξυ σας και δεν μπορειτε να καταλαβετε το τι συμβαινει .........

    ειστε ενα νησι, ολοι εχετε τα ιδια προβληματα. και ναι ρε φιλε ανωνυμε, τι ζορι τραβας με Γλωσσα και ετσι??? αν δεν το εχεις παρει χαμπαρι περα απο τη Χρα ειναι και αλλα μερη ....

    αντι να ειστε μια γροθια εσεις βγαζετε τα ματια σας μεταξυ σας. .... ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ...

    Ε.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΓΩ ΈΧΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΊΑ ΑΠΌ ΠΌΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΠΟΡΕΊ ΟΠΟΙΟΣΔΉΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΉΣΕΙ ΌΤΙ ΘΈΛΕΙ ΑΝΏΝΥΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο blog δεν είναι δημόσιο ή δημοτικό.
      Αναρτά ό,τι αυτό νομίζει πως θα βοηθήσει το δημόσιο διάλογο. Όποιος δεν συμφωνεί δεν το διαβάζει.
      Η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν είναι πια ανώνυμη, αφού ο φίλος του blog έγραψε το όνομά του.
      Υ.Γ.: (1) Και το σχόλιο σας ανώνυμο είναι αλλά δημοσιεύεται...
      Υ.Γ.: (2) Απορία: Γιατί τα ανώνυμα ενοχλούν πάντα τους διοικούντες;

      Διαγραφή
    2. γιατι φιλε μου θελουν να βλεπουν ποιος γραφει και τι για να τον "κανονιζουν" μετα με τον τροπο τους ... χαχαχαχαχαχαχα ω ρε γελια!!!
      ειλικρινα λυπαμαι που η Σκοπελος ειναι ενα ευλογημενο μερος αλλα με λαθος ανθρωπους (μιλαω για μια μεριδα ανθρωπων ετσι??? μη παρεξηγηθω!)

      Ε.Κ.

      Διαγραφή
    3. Ενοχλούν τους διοικούντες, και τους ρουφιάνους των διοικούντων….
      Ερε χούντα που έχουμε επικαλυμμένη και την πασπαλίζουμε την άχνη και καλά της δημοκρατίας… Μπράβο σας καμάρια μου…

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.