Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κανένας Δήμος να μην δώσει στοιχεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ
Κανένας Δήμος της Μαγνησίας και καμία υπηρεσία του, να μην δώσουν στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου το τελευταίο να απαντήσει σε ερώτηση Βουλευτή της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, για τον αριθμό των παιδιών των μεταναστών, που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Κανένας εργαζόμενος να μην συνδράμει στις προσπάθειες αυτού του εγκληματικού μορφώματος να φέρει σε αντιπαράθεση τους ίδιους τους γονείς των παιδιών που προσπαθούν -είτε Έλληνες, είτε μετανάστες- να επιβιώσουν.
Να μην τους αφήσει περιθώριο να δημιουργήσουν την εντύπωση πως γι' αυτό το πρόβλημα φταίνε οι μετανάστες, ενώ είναι ήδη...
γνωστό, ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, μόλις το 1,5% του συνόλου των παιδιών είναι μεταναστόπουλα… Αξίζει επίσης να πούμε ότι μόνο από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και αποκλειστικά με τη διαδικασία της μοριοδότησης, που θέλει η «Χρυσή Αυγή», έμειναν εκτός παιδικών σταθμών συνολικά 35.000 παιδιά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η φασιστική οργάνωση επιχειρεί να ρίξει στο λαό, στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα το δηλητήριο του ρατσισμού, να διχάσει τους εργαζόμενους, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ανθρωποκτόνα πολιτική που εκφράζεται και στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει πλάτες στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι υπεύθυνη και για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς.
Για αυτό δεν λέει κουβέντα για τις δαπάνες που μειώθηκαν στο «κόκκινο», για την συρρίκνωση του προσωπικού κάθε ειδικότητας (ιδιαίτερα του παιδαγωγικού), για την ανατροπή αναλογίας νηπίων-βρεφών ανά βρεφονηπιοκόμο, τις απολύσεις των συμβασιούχων, την παύση στις προσλήψεις,  τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, την ελαστικοποίηση  των σχέσεων εργασίας, την αύξηση του ωραρίου εργασίας κ.α., που συνθέτουν μια εκρηκτική κατάσταση γενικής υποβάθμισης και κατάρρευσης της προσχολικής αγωγής.  Δεν λέει κουβέντα για το κλείσιμο τμημάτων και τις  συγχωνεύσεις παιδικών σταθμών, για την μετατροπή των κοινωνικών δομών σε «κοινωφελείς επιχειρήσεις», που προοιωνίζουν τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις. 
Εξάλλου τον ίδιο ρατσισμό και φασισμό χρησιμοποίησε και στις αιμοδοσίες και τις διανομές τροφίμων που διοργάνωσε «μόνο για Έλληνες» ή στα δουλεμπορικά γραφεία «ευρέσεως εργασίας», που έστησε με τις πλάτες της κυβέρνησης για να σπρώχνει στα αφεντικά, ως ντίλερ τους πάμφθηνους (18 ευρώ μεροκάματο) Έλληνες εργάτες δίχως δικαιώματα ή ασφάλιση.
  • Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα και να σταθούν απέναντι σ’ αυτούς που μας εξαθλιώνουν. Να απαιτήσουμε άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς κλπ). Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς - κατάργηση των τροφείων. Σύγχρονοι, ασφαλείς, Δημόσιοι και δωρεάν Παιδικοί Σταθμοί για όλα τα παιδιά. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Να ενοικιαστούν και να διαμορφωθούν κατάλληλα κτίρια για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών.
  • Να βαδίσουμε όλοι μαζί για να μπει τέρμα στις θυσίες για την πλουτοκρατία, για να διαγραφεί το χρέος και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Στο δικό μας δρόμο ανάπτυξης, έξω από τα δεσμά της Ε.Ε. και των κεφαλαιοκρατών χωράει ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία.-                                                                                                                       

5 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΖΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΙΟΣΑΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ .ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΜΠΕΛΑ ΕΓΡΑΦΕ :ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΚΑΙ ΦΘΣΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΔΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΟΤΕ,ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ,.ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ,ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ,ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΘΕΟ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΗΘΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΑΠΟ ΜΑΣ.ΕΤΣΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΠΑΝΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ.ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ.ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ Σ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .ΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΗΔΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΜΕ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΟΣΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΘΕΜΑ.ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ. ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΠΕΙΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΙΣΔΘΑΝΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΟΣΟΥΝ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Η ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΒΡΑΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ Η ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΟΣΟΥΝ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Η ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΒΡΑΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ Η ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ? ΣΕ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.