Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΠΑΜΕ-ΟΤΑ Βορείων Σποράδων
Στον απόηχο της επίσκεψης της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς η σκληρή προεργασία του στενού συνεργάτη της και πλασιέ γερμανικών επιχειρηματικών συμφερόντων στην Ελλάδα κ. Φούχτελ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Θεσσαλίας με το κρατίδιο της Βάδης Βιτεμβέργης, με το περιτύλιγμα της «αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας» και της «μεταφοράς τεχνογνωσίας» σε συγκεκριμένους τομείς δραστηριοτήτων των ΟΤΑ, βάζουν μπροστά την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας, της διαχείρισης των Αποβλήτων-ΧΥΤΑ, την «αξιοποίηση» δημοτικών εκτάσεων για την τοποθέτηση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την Ύδρευση- Αποχέτευση. Δεν κρύβουν ακόμα και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους ότι «το σκουπίδι έχει λεφτά στην Ελλάδα» και ότι είναι έκδηλο το ενδιαφέρον γερμανικών εταιριών να συμμετάσχουν στο Ελντοράντο των χωματερών.
Στην κατεύθυνση αυτή εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο τον οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων, την απαγόρευση των προσλήψεων στην Καθαριότητα, όπως και τη συναίνεση των αιρετών, που λειτουργούν ως ιμάντες μεταφοράς της αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και Μεγάλου Κεφαλαίου.
Στον χορό των προθύμων να συμπράξουν, μετά και από σχετική παρότρυνση του υπουργού Εσωτερικών της τρικομματικής κυβέρνησης κ. Στυλιανίδη, προστέθηκε τελευταία και ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής, ο οποίος...
περιμένει με ανοιχτές αγκάλες τους Γερμανούς αυτοδιοικητικούς «εταίρους», που θα μας παράσχουν …αφιλοκερδώς τα φώτα τους.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντιταχθούμε με κάθε μέσο σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης τομέων δραστηριότητας των Δήμων, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι θα οδηγήσουν σε απολύσεις προσωπικού και δυσβάσταχτες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη που θα επωμιστούν οι δημότες.
Έχοντας υπόψη και το φετινό παράδειγμα του Δήμου Σκιάθου, όπου μέρος της Καθαριότητας παραχωρήθηκε στους ιδιώτες, με την ηχηρή μάλιστα απουσία της ετερόκλητης πλειοψηφίας (συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΝΔ, που πλέον λειτουργούν ως ενιαία παράταξη) του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, καλούμε τους συναδέλφους των Βορείων Σποράδων να απορρίψουν τη σύσταση δήθεν συντονιστικών επιτροπών καθ΄ υπόδειξιν του προέδρου του Συλλόγου και των λοιπών μελών του προεδρείου, που στην ουσία αδυνατίζουν το μέτωπο αγώνα μας, τεμαχίζοντας την ενιαία αντίδρασή μας στην εντεινόμενη ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε.
- Συνάδελφοι, δηλώνουμε «παρών» στο προσκλητήριο των μεγάλων ταξικών αγώνων που έρχονται
-Απαντάμε στα σχέδιά τους με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 18ης Οκτωβρίου.  

1 σχόλιο:

  1. Απίστευτη “παραποίηση” σε ότι αφορά στον Δήμαρχο Σκοπέλου και λυπάμαι πραγματικά με τον τρόπο που το ΠΑΜΕ-ΟΤΑ Βορείων Σποράδων το προβάλλει.
    Γιατί η γνώση δεν έχει ούτε σύνορα, ούτε χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.