Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Γερμανικό ενδιαφέρον για τα απορρίμματα!

Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» αναφέρει σχετικά με τις πληροφορίες για ενδιαφέρον Γερμανών για τη διαχείριση απορριμμάτων τη Λάρισας:
«Δεν πρόλαβε καλά-καλά να φύγει από τη χώρα μας η γερμανίδα καγκελάριος, κ. Α. Μέρκελ, και ήδη αποκαλύπτεται το πραγματικό περιεχόμενο της επίσκεψής της. Οι ηγεσίες τόσο της Γερμανίας όσο και της Ελλάδας, λειτουργώντας περισσότερο ως εκπρόσωποι-managers μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, συμφώνησαν φαίνεται ότι το πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί προνομιακό χώρο για...μπίζνες.
Εδώ και καιρό έχουμε καταγγείλει το γεγονός ότι η οικονομική ασφυξία και η απαξίωση στην οποία οδηγείται η τοπική αυτοδιοίκηση λόγω της κυβερνητικής πολιτικής θα αποτελέσει το όχημα για την ιδιωτικοποίηση σημαντικών πλευρών της δράσης της. Δυστυχώς, με τις πληροφορίες όχι απλώς για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αλλά για τη σχεδόν δρομολογημένη παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Λάρισας σε γερμανική εταιρία, επιβεβαιωνόμαστε.»
(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ)
«Τεχνογνωσία» και στη Σκόπελο!
Σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στον «Ταχυδρόμο» του Βόλου με τίτλο «Άνοιγμα τεχνογνωσίας της Σκοπέλου» σχετικά με συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον Δήμο Λαγκαδά και το οποίο διοργάνωσαν το Γενικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, μαζί με το Δήμο Λαγκαδά, με την συνεργασία της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδης - Βυρτεμβέργης και των περιφερειακών ενώσεων των Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας διαβάζουμε:
«Στις προθέσεις των εμπνευστών της παραπάνω πρωτοβουλίας, είναι η αποστολή ομάδων ειδικών, οι οποίοι γνωρίζουν πως υλοποιούνται όλοι οι παραπάνω τομείς στην Γερμανία, στους κατά τόπους Δήμους, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την υλοποίησή τους και σε Δήμους της Ελλάδας.
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου, δηλώνει υπέρ...
της παραπάνω συνεργασίας, υπογραμμίζοντας ότι “είναι χρήσιμο να εξετάσουμε ορισμένα θέματα που είναι βασικά, όπως οι τομείς που αφορούν τα απορρίμματα και τα απόβλητα. Είναι καλό, προσθέτει ο κ. Μιχελής, να δούμε πως χειρίζεται αυτά τα θέματα η Γερμανική τοπική αυτοδιοίκηση”.
Οι κατά τόπους επισκέψεις ειδικών από την Γερμανία σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβάνουν και την Σκόπελο κι όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος του νησιού “θα εξεταστούν θέματα όπως η ύδρευση και η αποχέτευση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ο τουρισμός και ως εκ τούτου έχει ενδιαφέρον η συγκεκριμένη συνεργασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, η οποία μπορεί να αποβεί χρήσιμη στο μέλλον”».

1 σχόλιο:

  1. Κανόνισε Δήμαρχε να τα δώσεις και εσύ όλα γερμανους επενδυτές που θα μας πέρνουν τα φράγκα και θα μολύνουν τον όμορφο αυτό τόπο μη τηρόντας τους περιβαντολογικούς εξοπλισμους.
    Για να σου δώσουν οι γερμανοί τεχνογνωσία θα τα πάρουν όλα!!!
    Ξυπνηστε πριν είναι αργά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.