Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Πραγματικότητα η από κοινού δράση

Στη Σκόπελο το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 12:00 θα παραδοθούν τα καπάκια των μπουκαλιών που κοινωνία της μάζεψε. Μια σύντομη χρονικά προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε από φήμες, βρίσκει το Σάββατο τον τελικό αποδέκτη της, προσφέροντας κοινωνικό έργο και χαμόγελο. Τα καπάκια μπουκαλιών νερού που μαζεύτηκαν από όλους τους Σκοπελίτες ανεξαιρέτως, θα δοθούν στο «Σύλλογο Παραπληγικών Λαμίας» τα οποία και θα ανταλλαχτούν με αναπηρικό καροτσάκι και άλλα υποστηρικτικά όργανα.
Ο πραγματικά μεγάλος αριθμός των καπακιών θα παραδοθεί εκείνη την ημέρα στο φορτηγό πλοίο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ» κατόπιν συνεννόησης του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου με τον υπεύθυνο του πλοίου Σταμάτη Καλογιάννη.
Η συμβολή όλων υπήρξε καθοριστική, αφού το...
γραφείο εθελοντισμού δεχόταν καπάκια σε μικρές και μεγάλες ποσότητες από τον καθένα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τουριστών, που βλέποντας τα καπάκια μαζεμένα τα μάζευαν και αυτοί και ας μην ήξεραν το λόγο. Ταβέρνες, καφετέριες, πολίτες, υπερήλικες, παιδιά και πολλοί άλλοι συνέβαλαν σ’ αυτή την προσπάθεια. Φυσικά η απάντηση του Σταμάτη Καλογιάννη ήταν άμεσα θετική και επίσης καθοριστική η παρέμβαση - διαμεσολάβηση της κας Μαρίας Βογιατζόγλου για την ομαλή εξέλιξη όλων των παραπάνω.
Αξίζει να σημειωθεί η μαζικότητα και η συμμετοχή με την οποία αυτή η ενέργεια φτάνει στην παραγωγή έργου. Πρόκειται για θεωρητικά μια πολύ απλή κίνηση αλλά δυστυχώς όχι δεδομένη. Αρκεί όλοι μας να αναλογιστούμε πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα και οι καταστάσεις για μας αν τα αντιμετωπίζαμε από κοινού, συνολικά, στο βαθμό που ο καθένας μπορεί βέβαια.
Η σκέψη ότι με αυτά τα καπάκια ταξιδεύει όλη η Σκόπελος οφείλει να περάσει σ’ εμάς τα ανάλογα μηνύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.