Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Διάπλους Βορείου Αιγαίου με καγιάκ

Έπειτα από αναβολή λόγω του καιρού, ξεκινά το εγχείρημα «Διάπλους Βορείου Αιγαίου με καγιάκ για την Κιβωτό του Κόσμου». Τρεις αθλητές κωπηλασίας, οι  Άγγελος Χριστοφίδης, Κώστας Μανατάκης και Στέφανος Βαρβάλας (που προστέθηκε τελικά στην ομάδα), ορμώμενοι από τα αισθήματα αλληλεγγύης προς το χειμαζόμενο ελληνικό λαό και ιδιαίτερα την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα του, τα παιδιά και έχοντας ως στόχο να μεταφέρουν το μήνυμα της ελπίδας, θα διασχίσουν κωπηλατώντας το βορειοδυτικό Αιγαίο, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη για τη στήριξη της Κιβωτού.
Μετά την πρόσφατη κλοπή από την αποθήκη της Κιβωτού και το δύσκολο χειμώνα που έρχεται για τα άπορα παιδιά που περιθάλπει, η ενίσχυσή της...
είναι κάτι περισότερο από αναγκαία.
Οι τρεις εθελοντές καγιάκερς, από το Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής, θα φτάσουν κωπηλατώντας -μόνοι, χωρίς συνοδεία-  στο νησάκι Ψαθούρα την Πέμπτη και θα διανυκτερεύσουν εκεί. Την Παρασκευή, θα συνεχίσουν για Κυρα Παναγιά όπου θα μείνουν το βράδυ και 
το Σάββατο θα φθάσουν στην Αλόννησο, όπου θα φιλοξενηθούν από τον Δήμο, για να συνεχίσουν την Κυριακή το ταξίδι τους.
Στην Αλόννησο ήδη βρίσκονται δύο εθελοντές μέλη της ομάδας μας, που θα συνοδεύουν  τους καγιάκερς για λόγους ασφαλείας από την Ψαθούρα και μετά στο ταξίδι τους. Είναι  ο Χρήστος Φλεβοτόμος και ο Καλαφάτης Ορφέας που έφτασαν την Κυριακή στο Πατητήρι, μετά ένα περιπετειώδες ταξίδι με τζετ σκι υπό βροχή, από τον  Άγιο Γεώργιο (περιοχή Αιδηψού Εύβοιας).
Αυτή τη δράση της ομάδας είναι απολύτως εθελοντική, δεν υπάρχουν χορηγοί ή σπόνσορες, ούτε το οποιοδήποτε οικονομικό όφελος για κανέναν. Όλα τα έξοδα του ταξιδιού, βαρύνουν αποκλειστικά τους πέντε εθελοντές, είναι ουσιαστικά  από  το υστέρημά τους (οι 4 είναι νέοι εργαζόμενοι και ο 5ος συνταξιούχος) και είναι η προσφορά τους σ' αυτόν τον αγώνα επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.