Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πρώτοι στη λίστα οι εργαζόμενοι στην Τ.Α.

Ένταση επικράτησε σήμερα στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Δήμο Σκοπέλου, όταν οι παρατάξεις προσπάθησαν στην αρχή να πάρουν «το πάνω χέρι», με κύριο “πρόβλημα”(!) αν θα είναι Γενική Συνέλευση ή ενημερωτική συνάντηση, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ξεκαθαρίσουν ότι «εδώ δεν ήρθαμε για τα κόμματα, αλλά για να ακούσουμε προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων μας.» Δήλωσαν δε ότι όταν βλέπουν ένα προεδρείο «να τρώγεται» αισθάνονται ανασφάλεια. Mάλιστα μια εργαζόμενη παίρνοντας τον λόγο είπε: «Αισθάνομαι ανασφαλής και φοβισμένη. Λύστε πρώτα τα “εσωτερικά” σας προβλήματα και μετά ελάτε και εδώ... Εμείς περιμένουμε να είστε ενωμένοι και τότε θα είμαστε μαζί σας...»
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας
με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος στην ομιλία του στη Γ.Σ. είπε μεταξύ άλλων: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να γκρινιάζουμε και να τρώμε τις σάρκες μας όταν οι απέναντί μας θέλουν να μας πάρουν τη “ζωή”. 
Το λέμε εδώ και καιρό και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι με τη νέα μισθολογική μείωση για τους ΟΤΑ που θέλει η τρόικα: θα υπάρξουν νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις στα νομικά πρόσωπα και χιλιάδες απολύσεις...
δημοτικών υπαλλήλων. Τα 86 εκατ. ευρώ “μαχαίρι” που μπαίνει στην Αυτοδιοίκηση δεν εξοικονομούνται μόνο με συνταξιοδοτήσεις. Η τρικομματική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αφαιρέσει ο,τιδήποτε έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργαζομένων.»
Ο κ. Μπαλασόπουλος μίλησε για νέες περικοπές πόρων στην Τ.Α., για πρόθεση πολλών δήμων για ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών, για την πλήρη κατάργηση δώρων και επιδόματος αδείας, νέα μείωση αποδοχών και του εφάπαξ. Είπε ότι ο κλάδος είναι πρώτος στη λίστα για απολύσεις και ζήτησε την μαζική συμμετοχή όλων στις κινητοποιήσεις...»
«Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε όλους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς για να αποτραπεί η ψήφιση και η υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της Τρόικα» ζήτησαν οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Ψήφισμα

Η γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Σκοπέλου εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα εν όψει της πανελλαδικής απεργίας στις 26 Σεπτεμβρίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα:
«Εμείς οι εργαζόμενοι του Δήμου Σκοπέλου που συμμετέχουμε στη γενική συνέλευσή μας της 18ης Σεπτεμβρίου 2012, ενόψει της γενικής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καλούμε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να αντισταθούμε στο κρεματόριο που ετοιμάζουν για τα δικαιώματά μας στη δουλειά και στη ζωή η τρικομματική κυβέρνηση των κομμάτων του Κεφαλαίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και του Ευρωμονόδρομου (ΣΥΡΙΖΑ), η ΕΕ, το ΔΝΤ και το μεγάλο κεφάλαιο.
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους χωρίς κανένα συμβιβασμό για:
  • Άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς κλπ). Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς - κατάργηση των τροφείων.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων. Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες. Καμιά «σύμπραξη». Έξω οι ΜΚΟ. Όχι στη βάρβαρη εκμετάλλευση των απολυμένων και ανέργων συναδέλφων. Άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων.
  • Να περάσουν στους Δήμους το έργο και οι εργαζόμενοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων.
  • Κάλυψη όλων των κοινωνικών αναγκών μέσα από δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες. Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας και ανταποδοτικών τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
  • Καμιά εφεδρεία, καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Διασφάλιση της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους όσους παρέχουν υπηρεσίες στους ΟΤΑ, με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Καμιά αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης- Καμιά περικοπή στο εφάπαξ.
Μονομερής κατάργηση μνημονίων, δανειακών συμβάσεων, εφαρμοστικών νόμων»
* Πριν αρχίσει η Γ.Σ. στην αίθουσα βρέθηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Ραμαντάνης, ο οποίος δήλωσε ότι η δημοτική παράταξη που εκπροσωπεί βρίσκεται στον πλευρό των εργαζομένων παίρνοντας θέσεις σε κάθε ευκαιρία και πριν αποχωρήσει ευχήθηκε καλή επιτυχία στη συνέλευση.

6 σχόλια:

  1. μου αρεσε πολυ το ψηφισμα των εργαζομενων στον δημο σκοπελου.και με βρισκει απολυτα συμφωνο.θα ηθελα ομως να ξερω πως θα επιτευχθουν ολα η μερικα απο αυτα που αναφερονται σ αυτο.αναρωτιεμαι αληθεια αν σημερα φτανει ενα ωραιοτατο ψηφισμα με συνοδευτικο μια απεργιακη κινητοποιηση,η σταση εργασιας.αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι με μαθηματικη ακριβεια οδηγουμαστε στην πληρη οικονομικη καταρευση ,αλλα και κοινωνικη.ειμαστε η θα ειμαστε σε λιγο στα προθυρα νευρικης κρισης και τοτε δεν θα μπορουμε πραγματι να κανουμε τιοποτε.παντως χαιρομαι για την κυρια που απευθυνομενη στις παραταξεις ζητησε να ειναι ενωμενες τουλαχιστον τωρα.και καλα θα κανουν τα κομματα και οι παραταξεις η να διαλυθουν η να ενωθουν τουλαχιστον στη βαση του να αγωνιστουμε για τα ελαχιστα εστω εναπομειναντα δικαιωματα των εργαζομενων των ανεργων και των συνταξιουχων.ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΤΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.ΑΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΕ.ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΙ ΕΓΩ ΛΥΠΑΜΑΙ.ΓΙΑΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΧΤΟΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ.ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΑΦΟΡΟΥΣΕ Η ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ.ΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΟΤΕ,ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ είδα μία κυρία που υποστήριζε κάποια κόμματα,κάποιοι με κατευθυνόμενες αντιδράσεις συμφωνώντας με την εν λόγω κυρία.
    Που ακόμα δεν έχουμε μάθει τι ακριβώς αντιπροσώπευε στην συνέλευση, επιτήθονταν στους συναδέλφους από την ομοσπονδία ζητώντας να της πουν αν είναι συνέλευση ή ενημέρωση και ποιον θα ορίσουν πρόεδρο, όσον αφορά για το ψήφισμα δεν είναι των υπαλλήλων εδώ αλλά μας το έφερε έτοιμο η εν λόγω.
    Παρ'όλα αυτά με συγκίνησε η προϊσταμένη του προσωπικού μας και είχε απόλυτο δίκιο καθώς και η συναδέλφισα που τους τα είπε χύμα.
    Για όλα τα υπόλοιπα που έγιναν νιώθω μεγάλη απογοήτευση και πικρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι κριμα.κι εγω αισθανομαι απογοητευση και πικρια και αυτο οχι γιατι ειμαι πεσιμιστης.ειμαι αισιοδοξος ανθρωπος αλλα οταν βλεπω οτι ενω εχουμε τα ιδια προβληματα καποιοι αναλωνονται σε θεματα που μονο τα κομματα συμφερουν τοτε ειμαι απογοητευμενος.και το κριμα ειναι οτι δεν καταλαβαμε ακομη οτι το κομματικο συμφερον δεν ταυτιζεται με το συμφερον των πολιτων.και αυτο το βλεπουμε σημερα καθαρα ,αν ειμαστε σε θεση να το δουμε.εμεις ειμαστε το καμμα ειτε δεξιο ειτε αριστερο ειτε σοσιολιστικο.και πρεπει αυτο να γινει κατανοητο απο τους κομματαρχες.αλλα και αυτο ειναι δικη μας δουλεια,εμεις πρεπει να τους κανουμε να το σκεφτουν και να το παρουν αποφαση.και επι τελους δεν πρεπει τα κομματα να εχουν απεναντι μας συμπεριφορες γονιων που δεν παιρνουν αποφαση οτι τα παιδια τους μεγαλωσαν και μπορουν να εχουν γνωμη για θεματα που τους αφορουν.αν ομως δεν μπορουμε να παιρνουμε αποφασεις ως πολιτες ενηλικοι ,τοτε ας αναλογιστουν τα κομματα την δικη τους ευθυνη γιαυτο,οπως πρεπει να κανουν και οι γονεις που τα παιδια τους δεν παιρνουν καμμια πρωτοβουλια για τα προσωπικα τους θεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτο δεν το σκεφτηκα ποτε μεχρι σημερα. ειναι ομως αληθεια.ετσι μας συμπεριφερονται τα κομματα.οπως οι γονεις που πρεπει να βρουνε νυφη για τον γιο και γαμπρο για την κορη και αν η κορη θελει αλλον πρεπει να το ξεχασει.κ.λ.π. και οπως οι γονεις πολλες φορες χωρις να το καταλαβαινουν δεν αφηνουν τα παιδια τους να μεγαλωσουν ετσι και τα κομματα δεν εφηνουν και συνηθως απαγορευουν τα μελη τους και τους ψηφοφορους τους να σκεφτονται και να εχουν γνωμη.και οταν εχουν γνωμη διαφορετικη απο την δικη τους τους τρωει η μαρμαγκα,διαγραφονται κ.λ.π. πραγματι ειναι ετσι.τα κομματα δεν θελουν ανθρωπους που να σκεφτονται και ας κανουν λαθος.και ειναι κριμα που σημερα με τοσα προβληματα που εχουν οι εργαζομενοι και μη τα κομματα δεν αναλογιζονται τιποτε περα απο το δικο τους συμφερον.κανενα κομμα απ οτι ξερω δεν πηρε πρωτοβουλια σοβαρη για το πως αντιμετωπιζεται η κατασταση σημερα.ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥς ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΚΡΙΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.