Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Δήμοι οδηγούνται σε κλείσιμο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ
«Κι αυτό γιατί με το Πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» από τον Ιανουάριο του 2011 οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι μειώθηκαν από 1.034 σε 325 (-69%), οι Αντιδήμαρχοι από 2.298 σε 1.498 (-35%) και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από 16.390 σε 9.375(-43%). Τα Νομικά Πρόσωπα και οι Επιχειρήσεις των Δήμων από 5.880 συγχωνεύθηκαν σε 1.138 (-81%). Η επιχορήγηση των Δήμων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για λειτουργικές δαπάνες μειώθηκε στην τριετία 2009-2012 κατά 60% και για επενδύσεις κατά 55%.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τεράστια συμβολή στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.
Με τη νέα όμως μείωση, τον Ιούλιο του 2012, της μηνιαίας απόδοσης των πόρων κατά 30%, η Τ.Α. δεν μπορεί πια να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της. (μισθούς – λειτουργικές δαπάνες – εξόφληση προμηθευτών)
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»

8 σχόλια:

  1. Καλύτερα!!! Τα πάρτυ που γίνονταν τόσα χρόνια στους ΟΤΑ πληρώνονται τώρα. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Χρειάζεται πλήρης ανασυγκρότηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ας βγαλει ενα αριθμο λογαριασμου ο δημος να βαλουμε ολοι απο 10-20ευρο να τον σωσουμε.να παρουν και οι εργαζομενοι το μισθο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους και οι δημοτικοί υπάλληλοι. Υπεράριθμοι και με διάφορα περίεργα επιδόματα. Έκλεισε η κάνουλα. Δυστυχώς ή ευτυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τον Μάρτιο του 2012 έχει να εκδοθεί ΝΕΑ άδεια στο πολεοδομικό γραφείο του δήμου.
      Όμως ο δήμος πληρώνει 3 υπαλλήλους (μηχανικό, διοικητικό και οδηγό) που κάθονται και δεν κάνουν απολύτως τίποτα,
      καθώς επίσης το ενοίκιο του κτιρίου, το ιντερνέτ του και όλα τα λειτουργικά έξοδα.

      Τι λέει το ΚΚΕ Σκοπέλου γι' αυτό;
      Τι λένε οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης;
      Μόκο... γιατί δεν τους συμφέρει αυτά να μαθαίνονται.

      Διαγραφή
  4. ΝΑΙ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ! ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΜΕ!)ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΓΥΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δήμος δυσκολεύεται να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων του. Σωστά; Τώρα που έκλεισε δύο μέρες, οι υπάλληλοι έκαναν διακοπές, οι πολίτες δεν εξυπηρετήθηκαν. Πώς θα πληρωθούν αυτά τα ημερομίσθια; Και καθησιό και πληρωμή. Αλλά έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες ρεμούλες. Εκτός και αν νομίζετε ότι επειδή έκλεισε ο Δήμος θα στείλουν περισσότερα λεφτά τώρα. Ήμαρτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 6:15 ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ , ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΛΟΙ ΕΙΠΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ, ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΑΛΙ ΦΤΑΙΝΕ... ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΗΝ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑΖΕΤΕ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΟΜΨΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΕΜΑΣ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ... ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ. ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ...

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.