Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κίνδυνος ρύπανσης του υδροβιότοπου

Την απομάκρυνση επικίνδυνου, για πρόκληση ρύπανσης αλλά και ασφάλειας του λιμανιού, πλοίου, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου Σκιάθου, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας Κων. Μουσουρούλη, ο δήμαρχος Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτης.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι προ πολλών μηνών ναυλοχεί κατεσχημένο στο λιμανάκι του Αγ. Γεωργίου της Σκιάθου, το φορτηγό πλοίο «ΑΒΑΝΤΙΣ» ΝΠ 9843, συμφερόντων της εταιρείας «ΑΒΑΝΤΙΣ Ν.Ε.», με έδρα τη Χαλκίδα και νόμιμο εκπρόσωπο τον Αντώνιο Αγραφιώτη.
Προ δέκα ημερών προκλήθηκε στο συγκεκριμένο...
πλοίο πυρκαγιά, με αποτέλεσμα την πρόκληση σ’ αυτό σοβαρών ζημιών και την ολοσχερή καταστροφή της καμπίνας πλοήγησης και των χώρων ενδιαίτησης.
Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμανάκι του Αγ. Γεωργίου, δίπλα στην ομώνυμη λίμνη - υδροβιότοπο, σε πολύ κακή κατάσταση συντήρησης, με σοβαρές ζημίες λόγω της πυρκαγιάς, χωρίς φύλαξη, με επισφαλή πρόσδεση, εις τρόπον ώστε η παραμονή του στο συγκεκριμένο χώρο να δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας του λιμένα και σοβαρότατο κίνδυνο ρύπανσης της περιοχής από τα καύσιμα και λιπαντικά που φέρει.
Επιβάλλεται η μετακίνησή του σε άλλο λιμένα, εκτός Σκιάθου, σε μη τουριστική περιοχή. Η συνέχιση της παραμονής του στο λιμένα Αγ. Γεωργίου προκαλεί κινδύνους, σοβαρή όχληση στο περιβάλλον και απάδει στον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής.
Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε όπως προβείτε στις νόμιμες και δέουσες ενέργειες για την απομάκρυνση του συγκεκριμένου πλοίου από τη Σκιάθο και την δι’ αυτού του τρόπου αποκατάσταση της αισθητικής και περιβαλλοντικής όχλησης του τοπίου.»

1 σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.