Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Πρόσκληση για συζήτηση

Συζήτηση για θέματα της σημερινής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και διεθνώς, θα γίνει σήμερα, Τετάρτη 8 Αυγούστου ,στις 8.30 μ.μ., στο Αρχοντικό Βακράτσα, στην οποία ο καθηγητής Κώστας Βεργόπουλος* θα απαντήσει σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.
------------------
* Ο Κώστας Βεργόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικές και...
Πολιτικές Επιστήμες στη Σορβόννη. Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών (Doctorat d' Etat) του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Διεθνής εμπειρογνώμων στο Ηνωμένα Εθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έργα του: Το Αγροτικό Ζήτημα στην Ελλάδα («Εξάντας», 1975). Ο Δύσμορφος Καπιταλισμός (σε συνεργασία με τον Samir Amin, Παπαζήσης, 1975). Κράτος και Οικονομική Πολιτική στον 19ο Αιώνα («Εξάντας», 1978). Εθνισμός και Οικονομική Ανάπτυξη («Εξάντας», 1979). Η Ελλάδα σε Εξέλιξη (διεύθυνση, «Εξάντας», 1985). Οι Νέες Τεχνολογίες στην Ευρωπαϊκή Οικονομία Τροφίμων (Βρυξέλλες, 1986). Η Απο-ανάπτυξη Σήμερα («Εξάντας», 1987). Εκδόσεις των έργων του κυκλοφορούν επίσης στα γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, ολλανδικά, κινέζικα.
-------------------
ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σκοπέλου
Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Σκοπέλου

5 σχόλια:

  1. στον πολυ ομορφο ατυλιο χωρο του αρχοντικου βακρατσα εγιναν δυο εκδηλωσεις το φετινο καλοκαιρι μεχρι στιγμης.δυο ομιλιες σχετικες με την κριση και την πιθανοτητα εξοδου απο αυτην.το θετικο και απο τις δυο ειναι περαν της ενημερωσης και του προβληματισμου που φανηκαν εκει ,οι συζητησεις συνεχιζονται και ενας κοσμος προβληματιζεται και σκεφτεται.μακαρι να γινουν πολλες τετοιες εκδηλωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγχαρητηρια στον κ. βεργοπουλο για την επιλογη του θεματος (ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ).συγχαρητηρια και στον δημο για την διοργανωση της εκδηλωσης.παντα φευγει κανεις απο μια τετοια εκδηλωση κατα τι πλουσιοτερος σε γνωση η σε προβληματισμο.αρκει να ειναι ανοιχτος στο να ακουει αποψεις και σκεψεις αλλων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας πει με δυο-τρία απλά λογάκια την ακριβώς κατάλαβε από τις παραπάνω ομιλίες;
    Τελικά υπάρχει λύση για να βγούμε από την οικονομική κρίση;
    Τελικά η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ και να επιστρέψει στην δραχμή για να μπορέσει να επιβιώσει;
    Τελικά είμαστε μόνοι μας σε αυτό το οικονομικό αδιέξοδο ή υπάρχουν κάποιοι που θα μας βοηθήσουν;
    Τι ακριβώς πρέπει να κάνει ο απλός πολίτης;
    Δυστυχώς οι απορίες μου δεν καλύφτηκαν από τους παραπάνω κυρίους και ελπίζω να το κάνει κάποιος μέσα από το blog.
    Το σίγουρο βέβαια είναι πως άκουσα απόψεις και σκέψεις και πως τελικά έφυγα περισσότερη μπερδεμένη και προβληματισμένη από ότι ήμουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν ηταν τοσο απλο να απαντησει καποιος στις ερωτησεις που βαζεις αγαπημενη μου ανωνυμη12 αυγ. 9.35 σιγουρα θα ειχε συμβει.ομως δεν ειναι δυστυχως τοσο απλο.οι δυο ομιλιες που προσωπικα πιστευω οτι σε κατι μας βοηθουν ειναι οτι για να δουμε τι πρεπει να κανουμε αφου σωτηρες δεν υπαρχουν ,αλλα και αυτοι που αυτοπροσδιοριζονται ως τετοιοι μας θεωρουν ηλιθιους και μας χειριζονται οπως τους βολευει και εμεις αφηνομαστε σ αυτο.αν πραγματι θελουμε να αλλαξει κατι δυδτυχως πρεπει ν αφησουμε την τηλεοραση και τον καναπε και ν αρχισουμε να σκεφτομαστε βασισμενοι στον εαυτο μας.αν εγω δεν μπορω να σκεφτω τον εαυτο μου και περιμενω απο αλλους ,τοτε γιατι να μπορει ο ενας ,οι δεκα ,η οι τριακοσιοι να σκεφτουν και τον εαυτο τους -τι καλα που το κανουν αυτο-και τα 11 εκατομμυρια εμας -τι χαλια που το κανουν-.τελος οι αναθεσεις.αυτο απο την ομιλια του κ.οικονομου οσο και αν μας φαινεται ξενο και παραξενο και τερμα στην ενοχοποιηση και στο μαζι τα φαγαμε και φταιμε.αυτο απο τον κ.βεργοπουλο εν ολιγοις.λοιπον ας ξεκινησουμε εμεις τις συζητησεις την ανταλλαγη αποψεων .ας βαλουμε τους προβληματισμους μας κατω και να σκεφτουμε εμεις.τουλαχιστον ας δοκιμασουμε με εμπιστοσυνη ο ενας στο αλλο μια και πλεον εχουμε ολοι προβλημα και καλη προθεση , χωρις φοβο αλλα με δημιουργικο παθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνώ μαζί σου.
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση που μου έδωσες.

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.