Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ως πότε θα μπορούμε;

Ο Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης, μετά το έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ που συγκλήθηκε χθες στην Αθήνα με μοναδικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση της τραγικής οικονομικής κατάστασης όπως διαμορφώθηκε μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για νέα περικοπή των εσόδων στους Δήμους δήλωσε στην efimerida-sporades:
«Από τα παρακρατηθέντα θα δώσουν μόνο το 30%! Αισθανθήκαμε σαν φτωχοί συγγενείς που ζητούσαν ενίσχυση..! Πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να καταλάβουν ότι φτάσαμε στο απροχώρητο... Χωρίς να αποφεύγουμε να διεκδικούμε, χρειάζεται συνεννόηση από δω και πέρα, ομόνοια και κοινή πάλη. Να συνεργαστούμε όλοι για να δώσουμε καλύτερες παροχές στους δημότες μας, αλλά και στους επισκέπτες μας, με όποια μέσα διαθέτουμε, για να μπορέσουμε τουλάχιστον να κρατηθούμε από τον τουρισμό.»
Εν τω μεταξύ, σε νέο 48ωρο κλείσιμο των Δήμων και...
κινητοποιήσεις για τις 12 και 13 Σεπτεμβρίου προσανατολίζεται η ΚΕΔΕ σύμφωνα με την απόφαση του έκτακτου Συνεδρίου, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων των Δήμων κατά 30% στους ήδη πετσοκομμένους πόρους κατά 60% την τελευταία τριετία. Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, «μετά και την τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και χωρίς να αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις του για την αντιμετώπιση των οικονομικών μας προβλημάτων, δυστυχώς, βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο δηλαδή ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.
Ως εκ τούτου η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας εξακολουθεί να διεκδικεί την καταβολή θεσμοθετημένων πόρων, θέτοντας ως κόκκινη γραμμή:
την απόδοση των 2,7 δις ευρώ, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό και τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών και του πρώην Πρωθυπουργού,
την απόδοση των 380 εκ. Ευρώ για επενδύσεις (ΣΑΤΑ), όπως προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό.
Την απόδοση της 4ης δόσης των παρακρατηθέντων για το 2012, ύψους 214 εκ. Ευρώ.
Την απόδοση των κονδυλίων από το Φόρο Ζύθου, ΤΑΠ και τα τέλη διαφήμισης.

1 σχόλιο:

  1. "χρειάζεται συνεννόηση από δω και πέρα, ομόνοια και κοινή πάλη."
    Ισως και τιμωρια αυτων που επι χρονια συμπεριφερθικαν στα κονδυλια των δημων σαν να ηταν δικοι τους λογαριασμοι και ακομα δεν εχουν νιωσει ουτε την απαξια των πραξεων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.