Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ανάληψη πρωτοβουλίας για την προστασία της περίφημης παραλίας Λαλάρια Σκιάθου

Με σκοπό την άμεση έκδοση οδηγίας προς τους επισκέπτες της παραλίας «ΛΑΛΑΡΙΑ» καθώς και τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στην εκτέλεση περιηγητικών πλόων στη συγκεκριμένη παραλία, ώστε να απαγορευθεί η λήψη – απομάκρυνση των χαρακτηριστικών βότσαλων (λαλάρια), τα οποία δημιουργούνται φυσικά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» απευθύνθηκε στο Λιμενάρχη Σκιάθου Υποπλοίαρχο ΛΣ κ. Κατσάμπα Νικόλαο, για παροχή συνδρομής του.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η αλλοίωση του μοναδικού τοπίου είναι αισθητή εν συγκρίσει με τα δέκα προηγούμενα χρόνια, σε βαθμό μη αντιστρεπτό, ώστε να...
θεωρείται επιβεβλημένη η προστασία της παραλίας για να διατηρηθεί, τουλάχιστον στην υφιστάμενη κατάσταση χωρίς περαιτέρω υποβάθμιση. Ο Λιμενάρχης Σκιάθου ανταποκρίθηκε άμεσα με την έκδοση σχετικής οδηγίας, προς ενημέρωση των ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς και των μεταφερομένων περιηγητών - τουριστών, σχετικά με απαγόρευση λήψης-απομάκρυνσης βότσαλων (λαλάρια) από την παραλία, ενημερώνοντας τους συγχρόνως για την επιβολή νόμιμων κυρώσεων, σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης.
Άμεση και αποτελεσματική ήταν ακόμα η κινητοποίηση της Λιμενικής Αρχής, όταν με πρωτοβουλία του Συλλόγου «η Σκιάθος» απεστάλη στις 17 Ιουλίου, επιστολή προς τη ΔΕΗ (Υπεύθυνο Δικτύου) με θέμα: Ρύπανση παραλίας Αγίας Ελένης, από καλώδια της ΔΕΗ. Στην επιστολή δινόταν έμφαση στην εικόνα που παρουσίαζε το παραπάνω σημείο, εξαιτίας των καλωδίων που είχαν αποκαλυφθεί, αποτελώντας εστία κινδύνου και ρύπανσης με πιθανές νομικές επιπτώσεις σε περίπτωση ατυχήματος, απαξιώνοντας την ομορφιά της παραλίας.
Η παραπάνω ενέργεια κοινοποιήθηκε στον Λιμενάρχη Σκιάθου Κατσάμπα Νικόλαο, ο οποίος ενήργησε προς την ίδια κατεύθυνση, αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο στο υπεύθυνο τμήμα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα την άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας, ώστε να επιληφθεί της κατάστασης και να απομακρυνθούν τα καλώδια, ευπρεπίζοντας τον περιβάλλοντα χώρο.
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» ευχαριστεί θερμά τον Λιμενάρχη Σκιάθου για την άριστη συνεργασία και την ευαισθησία που επέδειξε.

2 σχόλια:

  1. Ισχύει κάτι ανάλογο για τα κρινάκια που βγαίνουν στην Μηλιά και στην Αρμενόπετρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο  «κρίνος της θάλασσας» ή «παγκράτιο» είναι ένα από τα αρχαιότερα και ομορφότερα αγριολούλουδα της χώρας μας, το οποίο η ανθρώπινη άγνοια και ανευθυνότητα απειλεί με εξαφάνιση.
      Κρινάκια υπάρχουν, όπως πολύ σωστά λέτε, στην Μηλιά, στην Αρμενόπετρα αλλά και στην Ψαθούρα, όπου οι εκδρομείς του καλοκαιριού τα τραβούν από τη ρίζα για να τα πάρουν «ενθύμιο»!
      Μια ενημέρωση για το «κρινάκι» θεωρείται απαραίτητη.

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.