Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η Θάλασσα μάς ενώνει..!

Ο Θοδώρης Τζούμας, ο Ersen Emir και ο δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης
Τον Μάρτιο του 2012 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού για το περιβάλλον «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή 2012» οι εθελοντές βρήκαν στην ακτή της Αγίας Παρασκευής ένα πλαστικό μπουκάλι με ένα γράμμα. Το γράμμα ήταν στα τούρκικα και αφού μεταφράστηκε, έγινε γνωστό πως πρόκειται για την ιστορία ενός Τούρκου ναυτικού που βρέθηκε με το πλοίο στο οποίο δούλευε στον πόλεμο της Λιβύης τον Αύγουστο του 2011. Στο γράμμα περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις συνθήκες του πολέμου και την απόγνωση που αισθάνεται. Παραλήπτης της επιστολής ήταν η Ντενίζ.
Ο Έλληνας που βρήκε το γράμμα στην ακτή της Σκιάθου, το απέστειλε στην αναγραφόμενη διεύθυνση με μια...
επιστολή περιγράφοντας το γεγονός και προσκαλώντας τον αποστολέα στο νησί.
Στο Μπούρτζι...
Στη συνέχεια μετά από λίγο καιρό ο Τούρκος επικοινώνησε με γραπτό μήνυμα με τον Έλληνα και του ζήτησε να γίνουν φίλοι στο facebook. Αφού επικοινώνησαν μέσω του facebook, όπου ο Τούρκος διαβεβαίωσε πως πρόκειται για αληθινά γεγονότα, σε διάστημα μιας εβδομάδας έστειλε στον Έλληνα τις δημοσιεύσεις τούρκικων εφημερίδων με αναφορά στην ιστορία του γράμματος.
Από τις τουρκικές εφημερίδες έγινε γνωστό πως όταν έφτασε το γράμμα στην Τουρκία ο αποστολέας ταξίδευε και οι γονείς του φοβήθηκαν να ανοίξουν το γράμμα και πήγαν στο αστυνομικό τμήμα, από όπου και δόθηκε στην δημοσιότητα. Η ιστορία δημοσιεύτηκε σε πολλά ελληνικά και τουρκικά ΜΜΕ (ΕΤ3, ALPHA, ANT1, ραδιόφωνο Δήμου Αθηναίων, flash radio,Καθημερινή, Έθνος, Θέμα, Hurriyet, Haber)
Ο αποστολέας Ersen Emir επισκέφτηκε τη Σκιάθο, περίπου ένα χρόνο μετά από τότε που έγραψε το γράμμα, στις 19 Αυγούστου 2012, όταν το καράβι στο οποίο εργάζεται βρέθηκε στο Βόλο για να φορτώσει σιτάρι.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα το πλοίο στις 19 Αυγούστου θα βρισκόταν στην Τουρκία, για να γιορτάσει το πλήρωμα εκεί την ιερή μέρα για τους Μουσουλμάνους, το ραμαζάνι, εξαιτίας όμως μιας ξαφνικής αλλαγής τελικά το πλοίο βρέθηκε την μέρα αυτή στο λιμάνι του Βόλου. Ο Ersen έκανε πολλούς φίλους στη Σκιάθο και υποσχέθηκε πως με την ευκαιρία θα επιστρέψει.
…Την όλη ιστορία οι δυο φίλοι Ersen και Θοδωρής έγραψαν ο καθένας στη γλώσσα του και την έκλεισαν σε ένα μπουκάλι περιμένοντας, ίσως αν το βρει κάποιος…

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχη ιστορία..τρυφερή και ανθρώπινη. Γιατί σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.