Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Σε πέντε ζώνες ακτοπλοΐας τα νησιά

Σύμφωνα με την κυριακάτικη «Καθημερινή», η νησιωτική χώρα θα ομαδοποιηθεί σε συγκεκριμένο αριθμό ζωνών, ενδεχομένως σε πέντε ζώνες, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται νησιά υψηλής κερδοφορίας αλλά και επιδοτούμενα. Την εξυπηρέτηση των ζωνών θα αναλάβουν ακτοπλοϊκά σχήματα, τουλάχιστον δύο σε κάθε ζώνη, ώστε να μην τίθεται θέμα ανταγωνισμού. Τα σχήματα αυτά θα δεσμεύονται να δρομολογούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πλοία και να συνδέουν με τακτικά δρομολόγια τον Πειραιά με τα νησιά ή τα μεγαλύτερα νησιά με τα μικρότερα του ίδιου νησιωτικού συμπλέγματος.
Για παράδειγμα, τα Δωδεκάνησα θα αποτελούν «μία γεωγραφική ζώνη», η οποία θα εξυπηρετείται από ένα κοινοπρακτικό σχήμα το οποίο είναι δυνατόν να αποτελείται από μία ή περισσότερες εταιρείες, οι οποίες θα δεσμεύονται να συνδέουν τον Πειραιά με τα Δωδεκάνησα, αλλά και τα μεγάλα νησιά, όπως Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Πάτμο με τα μικρότερα. Η επιλογή του ακτοπλοϊκού σχήματος θα γίνεται μέσω διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για το σύνολο των γραμμών στις οποίες θα περιλαμβάνονται και οι άγονες. Το ακτοπλοϊκό σχήμα που θα προσφέρει το καλύτερο δίκτυο κάλυψης των νησιών και το πιο συμφέρον οικονομικά τίμημα θα εξασφαλίζει για ένα ή ακόμα και για περισσότερα χρόνια την αποκλειστική εκμετάλλευση της «ακτοπλοϊκής περιφέρειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.