Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Στο Baximus το έπαθλο «Γιάννης Καρράς»

BAXIMUS: Κυβερνήτης Θαν. Μπαξεβάνης.
Πλήρωμα: Γιώργος Παπαδόπουλος, Όλγα Χαΐτογλου,
Νικολέτα Καβούνη, Ιζαμπέλλα Βαρβαρέσσου, Γιώργος Κιοσές,
Αλέξανδρος Κουάντρι, Ηλίας Γιαμαλάκης
Είθισται στην ιστιοπλοΐα το πιο σταθερό σε επίπεδο κορυφής σκάφος, να κερδίζει τη διοργάνωση. Ο κανόνας αυτός επαληθεύτηκε στη ΔΙΕΒΑ 2012 και η αυλαία της ιστιοπλοϊκής φιέστας στις Βόρειες Σποράδες έπεσε με το νικητή του 2010 BAXIMUS, να...
επαναλαμβάνει το θρίαμβο και να κρατά για έναν χρόνο το επαμειβόμενο κύπελλο «Γιάννης Καρράς», θέλγητρο για κάθε πλήρωμα της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας.
Οι αγώνες παρά τις μπουνάτσες, ολοκληρώθηκαν με 6 κούρσες και με την πολυτέλεια για τους ιστιοπλόους να αφαιρέσουν τη χειρότερή τους, υποχρεωτικά από τις πλεύσεις «όρτσα-πρίμα».
ΟΞΥΓΟΝΟΝ // Λάζαρος Τσαλίκης - Παναγιώτης Παπαποστόλου
Μάλιστα η διαφορά του «BAXIMUS-ENGAIA» από το δεύτερο «ΟΞΥΓΟΝΟΝ» χαρακτηρίσθηκε «αναστρέψιμη μόνο με θαύμα» και ο έκτος αγώνας (όρτσα-πρίμα), επιβεβαίωσε τα παραπάνω. Αντίθετα για την 2η θέση, όλα κρίθηκαν στο τέλος με το «ΑΝΑΤΕΛΛΟΥΣΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ» (Γιώργος Αυγερινός) να κερδίζει σε δύο συνεχόμενους αγώνες το ΟΞΥΓΟΝΟΝ, αλλά το σκάφος των Λάζαρου Τσαλίκη - Παναγιώτη Παπαποστόλου αφαιρώντας τη χειρότερη κούρσα του, τερμάτισε πιο μπροστά μ’ ένα βαθμό διαφορά.
Η τριάδα του βάθρου δεν άλλαξε ούτε στα IRC, ούτε στα ORCi της κατηγορίας Α. Στα ORCi στην κατηγορία Β, ο μέγας νικητής του αγώνα των 48 ν.μ Νότης Μπατσής, αρμένισε συντηρητικά στην τελευταία κούρσα των όρτσα-πρίμα, γνωρίζοντας πως η διαφορά που το χώριζε από το δεύτερο (SUERTE), ήταν σημαντική για να του δώσει τη νίκη.
Είναι σημαντικό ότι τα σκάφη που διεκδίκησαν την κορυφή είχαν και μία τουλάχιστον επιτυχία, αλλά δεν είχαν σταθερότητα. Έτσι το FAIRYTALE κέρδισε την πρώτη κούρσα της διοργάνωσης, η σχολή του Βόλου (HAKUNA MATATA-HIMERA SAILING), την τρίτη κούρσα και το SUERTE τις 2 πρώτες της κλάσης Β, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη προς την κορυφή.
Η αυλαία της ΔΙΕΒΑ 2012 έπεσε στο ντόκο του λιμανιού, στη βάση του βράχου που είναι κτισμένη η εκκλησία της Παναγιάς με το Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή να αποχαιρετά τους 120 ιστιοπλόους που πήραν μέρος στους αγώνες και τον πρόεδρο του ΝΟΑΘ Βύρωνα Μπέλλο να ανανεώνει το ραντεβού για του χρόνου. Η βοήθεια του τοπικού ομίλου Ν.Ι.Κ.Ο.Σ πολύτιμη όπως και η διάθεση που επέδειξε η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά γενικότερα φέτος τα οικονομικής φύσεως προβλήματα ήταν ορατά και τα χαμόγελα δεν περίσσεψαν.
ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ORCi
1 BAXIMUS-ENGAIA (Θαν. Μπαξεβάνης) 10,44 β.
2 ΟΞΥΓΟΝΟΝ (Λαζ.Τσαλίκης) 15,00 β.
3 ΑΝΑΤΕΛΛΟΥΣΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (Γιώρ. Αυγερινός) 16,00 β.
4 FAIRYTALE (Αριστ. Χατζησταματίου) 24,75 β.
5 CODE ZERO-VODAFON (Μιχ. Μπελεγρή) 28,50 β.
6 HAKUNA-MATATA-HIMERA SAILING (Απ.Πλάκα) 30,50 β.
ORCi B’
1 DE MAR A MAR (Νότης Μπατσής) 7,13 β.
2 SUERTE (Νίκο Καλούση) 12,19 β.
3 HAKUNA-MATATA (Χρήστο Ρεντζίκα) 13,75 β.
4 ΝΕΜΕΑ (Μίμης Καστεράς) 25,75 β.
5 ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ (Δούκισσα Πατσή) 37,00 β.
6 ΟΡΦΕΑΣ (Παναγ. Κολώνια) 44,00 β.
  • Στην κλάση IRC, αλλά και την κατηγορία Α της κλάσης ORCi, η τριάδα των νικητών είναι ως έχει η πρώτη τριάδα της ORCi.
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
BAXIMUS-ENGAIA: (Κυβερνήτης Θαν. Μπαξεβάνης. Πλήρωμα: Γιώργος Παπαδόπουλος, Όλγα Χαίτογλου, Νικολέτα Καβούνη, Ιζαμπέλλα Βαρβαρέσσου, Γιώργος Κιοσές, Αλέξανδρος Κουάντρι, Ηλίας Γιαμαλάκης).
DE MAR A MAR: (Κυβερνήτης Νότης Μπατσής. Πλήρωμα: Ράνια Χατζηγεωργίου, Αστέριος Σιμώνης, Μαρία Μαραντίνη, Θάνος Τσακίρης).
Κυβερνήτης: Γιάννης Ρέκκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.