Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Έκθεση του Tom Dempsey στο Merkurius

Ο Mercurius Bar Gallery, στο λιμάνι της Σκοπέλου θα φιλοξενήσει την νέα έκθεση γλυπτικής του Τom Dempsey, τα εγκαίνια της οποίας είναι το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ.
Ο Tom Dempsey γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Καλών Τεχνών στη Ζωγραφική και από το 1984 είναι επισκέπτης - καθηγητής Ζωγραφικής στο Κολέγιο Τεχνών της Μασαχουσέτης. Έχει υπάρξει αποδέκτης επιδοτήσεων για...
δημόσια έργα τέχνης στην Μασαχουσέτη και έχει εκθέσει έργα του στη Βοστόνη, στο Λος Άντζελες και στην Ελλάδα. Ο Τοm είναι συν-διευθυντής του Κέντρου Τεχνών της Σκοπέλου, ένα μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ινστιτούτο τέχνης του νησιού, το οποίο αποτελεί πλέον την μόνιμη κατοικία του από το 1996.
Στο συγκεκριμένο έργο o Tom εμπνευσμένος τουλάχιστον εν μέρει από την σειρά ζωγραφικής του Πικάσο "Verre et Pichet" (Γυαλί και Στάμνα) (1944) βάλθηκε να μεταφέρει "από τις τρεις διαστάσεις σε δύο διαστάσεις και το ανάποδο" τα αποσυναρμολογημένα αντικείμενα του κυβιστή Πάμπλο. To αποτέλεσμα είναι μία σειρά από εντυπωσιακές και όμορφες στάμνες δημιουργημένες με έξυπνο τρόπο από ανακυκλωμένο χαρτί, χαρτόνι και άλλα αντικείμενα, όπως το νεροκολόκυθο στην χαρακτηριστική αφίσα της έκθεσης.
Η έκθεση θα διαρκέσει μία εβδομάδα (21/7-28/7) και το ωράριο λειτουργίας της είναι (10:30-13:00) το πρωί και (19:00-23:00) το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.