Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Έκθεση προς τιμήν του Richard Dunlop

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012, στις 7.00 μ μ, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίων και ζωγραφικής του ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΙΟΥΚΑΝΑΝ ΝΤΑΝΛΟΠ (Richard Buchanan Dunlop) στην «ΜΙΚΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» .
Η έκθεση αυτή είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής για τον ξεχωριστό αυτόν...
άνθρωπο που επέλεξε να περάσει την μισή του ζωή στη Σκιάθο.
Ο Ρίτσαρντ Μπιουκάναν- Ντάνλοπ, βρετανός δικηγόρος και η γυναίκα του Έλεν πρωτοήρθαν το 1963 στη Σκιάθο, την οποία ερωτεύτηκαν και γι’ αυτό μετακόμισαν και έμειναν μόνιμα στο νησί από το 1967.
Ο Ρίτσαρντ γεννήθηκε το 1919. Ήταν ο δεύτερος γιος μιας συντηρητικής οικογένειας, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αγγλία και σπούδαζε μαθηματικά στο Κέιμπριτζ όταν ξέσπασε ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος. Μπήκε στο στρατό το 1939 και πέρασε τα χρόνια του πολέμου στη βόρεια Αφρική, στην Ιταλία και, τελικά, κατέληξε στη Θεσσαλονίκη. Το 1948 επέστρεψε στο Κέιμπριτζ με τη γυναίκα του Έλεν, όπου σπούδασε νομικά. Έγινε ένας επιτυχημένος δικηγόρος φορολογικών υποθέσεων. Η Έλεν, ο Ρίτσαρντ και οι 3 κόρες τους περνούσαν τα καλοκαίρια ταξιδεύοντας στην Ευρώπη, επισκεπτόμενοι πολλά ενδιαφέροντα μέρη και το 1963 επισκέφτηκαν και ερωτεύτηκαν τη Σκιάθο. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους εδώ, αγόρασαν το κτήμα όπου αργότερα θα έκτιζαν το σπίτι όπου θα έμεναν ως συνταξιούχοι από το 1967 και έπειτα.
Αρχικά, ο Ρίτσαρντ, στις διακοπές του, είχε ως χόμπι τη ζωγραφική, αλλά στη Σκιάθο εμπνεύστηκε να γράψει ποίηση και να ζωγραφίσει. Στα 43 χρόνια που έζησε εδώ το στυλ της ζωγραφικής του άλλαξε από εικόνες του νησιού, σε αφηρημένα έργα επηρεασμένα από τα μαθηματικά και τελικά σε πίνακες που απεικόνιζαν την ποίηση του.
Εν τω μεταξύ, η Έλεν, που έγινε γνωστή στην περιοχή της Σκιάθου ως kυρία Ελένη, ενεπλάκη στη ζωή του νησιού και ένιωσε πως είχαν γίνει δεκτοί στην τοπική κοινωνία όταν 4 από τα εγγόνια τους βαφτίστηκαν στην Κουνίστρα.
Το 2006 έφυγε από τη ζωή η Έλεν και την ακολούθησε 4 χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2010, ο αγαπημένος της σύζυγος Ρίτσαρντ. Και οι δύο αναπαύονται στη Σκιάθο.
Η έκθεση, διαρκέσει έως την Τετάρτη 18 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο από τις 7.00 μμ έως της 9.30 μμ.
Οργάνωση της έκθεσης και ευγενική προσφορά: Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.