Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Έκθεση της Ingrid Pintgen στη Σκιάθο

Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012, στις 8.00 μ.μ., θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ινγκριντ Πίντγκεν (Ingrid Pintgen) στην «ΜΙΚΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».
Η Ίνγκριντ γεννήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Σπούδασε μπαλέτο και παιδαγωγική χορού και εργάστηκε σε θέατρα στην Ολλανδία και τη Γερμανία. Σπούδασε εικαστικά στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Καλών Τεχνών. Έμεινε προσωρινά στην Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και στην Ελλάδα και δουλεύει για περισσότερα από 30 χρόνια ως ανεξάρτητη καλλιτέχνης.
Είναι μέλος του “Berufsverband Bildende Kuenstler” (Οργανισμός Επαγγελματιών Καλλιτεχνών) και έχει κάνει περισσότερες από...
30 ατομικές εκθέσεις με κεραμικά και ζωγραφική. Επίσης, έχει διδάξει την τέχνη της κεραμικής και της ζωγραφικής για πολλά χρόνια.
Επισκεπτόταν το νησί της Σκοπέλου για περισσότερα από 30 χρόνια και πριν 4 χρόνια μετακόμισε για να ζήσει μόνιμα στο νησί. Μένει σε ένα μικρό σπίτι κοντά στην πόλη της Σκοπέλου.
Από τότε που ζει στη Σκόπελο, η Ίνγκριντ δημιουργεί τυπικούς ατμοσφαιρικούς πίνακες με τοπία, όπου κυριαρχούν το φως του νότου και τα διαυγή χρώματα. Χρησιμοποιεί μια τεχνική, όπου οι στρώσεις των χρωμάτων υπερέχουν, συχνά χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά χρώματα, σε ολοένα και περισσότερες απαλές σκιές. Ενώ συνεχίζει να ζωγραφίζει, το έργο της μεγαλώνει, εμφανίζεται το φως και η θέα επικεντρώνεται στο κέντρο του πίνακα. Τα έργα της είναι ήρεμα, γαλήνια, αλλά η αντίθεση των χρωμάτων προκαλεί την ένταση και τη ζωή.
Λέει πως, «Οι εικόνες πρέπει να είναι γεμάτες από επιθυμία για ζωή».
Στα εγκαίνια που θα γίνουν την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 8.00 μ.μ. θα έχουμε την χαρά να βρίσκεται κοντά μας η ζωγράφος και προσκαλούμε όλους τους φίλους της Μικρής Αίθουσας να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο από τις 7.30 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.