Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Συναντήσεις των προέδρων των δημοτικών συμβουλίων Αλοννήσου και Σκιάθου

Η πρόεδρος του Δημοτικού
Συμβουλίου Αλοννήσου
Ζαφειρούλα Αναγνώστου
Κατόπιν της επιτυχούς οργάνωσης της δημοσιογραφικής αποστολής Ολλανδών στις Βόρειες Σποράδες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σκιάθου κ. Ζλατούδης Αθανάσιος επισκέφτηκε την Αλόννησο προκειμένου να συζητήσει με τους αντίστοιχους φορείς τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας των τριών νησιών σε θέματα που άπτονται της τουριστικής προβολής, σε συνέχεια της επίσκεψης της ομότιτλού του κας Αναγνώστου Ζαφειρούλας στη Σκιάθο.
Το θέμα των συζητήσεων ήταν η νέα τουριστική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί μετά τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σε όλους τους τομείς που επηρεάζουν την τουριστική οικονομία, ως αποτέλεσμα της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού
Συμβουλίου Σκιάθου
Σάκης Ζλατούδης
Δίχως να διαταράσσεται ο τοπικός χαρακτήρας του κάθε νησιού και διατηρώντας παράλληλα το έως τώρα διαμορφωθέν τουριστικό προφίλ της Αλοννήσου, της Σκιάθου και της Σκοπέλου ως ξεχωριστών και διαφοροποιημένων τουριστικών προορισμών, μέσω της αμοιβαίας και ειλικρινούς συνεργασίας μπορούμε να επιτύχουμε αποτελεσματικότερη τοποθέτηση στις υπάρχουσες τουριστικές αγορές, μέσω του εμπλουτισμού του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος με νέες δραστηριότητες που μπορούν να αποτελέσουν από μόνες τους πόλους έλξης, την αρχική τοποθέτηση σε νέες...
αγορές με τον αντίστοιχο επιμερισμό του ρίσκου έναρξης μιας νέας αεροπορικής σύνδεσης ανάλογα με τα προσδοκώμενα οφέλη για κάθε νησί, και πολλές άλλες δράσεις που προκύπτουν κάτω από την ομπρέλα της συνέργιας.
Η αλλαγή νοοτροπίας σε σημαντικά θέματα είναι επιβεβλημένη καθώς η νέα οικονομική πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια λαθών ιδιαίτερα σε τοπικές οικονομίες που βασίζονται αν όχι αποκλειστικά, τότε κατά κύριο λόγω στα έσοδα που προέρχονται από παροχές υπηρεσιών φιλοξενίας και αναψυχής.
Από το προσεχές φθινόπωρο έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς των τριών νησιών, τόσο των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και των υπολοίπων επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων καθώς όντας συμμέτοχοι του κάθε τουριστικού προορισμού επηρεάζουν την ποιοτική αναγνωσιμότητα του αλλά και επηρεάζονται από τα αποτελέσματα λανθασμένων χειρισμών διαχείρισής των.

1 σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.