Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Έκθεση της Μαρίας Βλάικου στο Μουσείο Μαυρίκη στο Πατητήρι Αλοννήσου

Μαρία Βλάικου - Καλογήρου
Tην Έκθεση ζωγραφικής, κεραμικής και αγιογραφίας, της Μαρίας Βλάικου – Καλογήρου, θα φιλοξενήσει το Μουσείο Μαυρίκη στην Αλόννησο, η οποία θα διαρκέσει από 23 Ιουλίου έως και 3 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή από τις 11.00 – 21.00 καθημερινά.
Η Μαρία Βλάικου - Καλογήρου γεννήθηκε στην Αλόννησο Μαγνησίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε μηχανολογικό σχέδιο, αλλά η ζωγραφική ήταν πάντα το πάθος της.
Μυήθηκε στην τέχνη της ζωγραφικής από...
μία θεία της, η οποία την δίδαξε πως να διακοσμεί και να χαράσσει μοτίβα σε κεραμικά, μία σπάνια τέχνη με την οποία ασχολήθηκε για πολλά χρόνια.
Τα τελευταία χρόνια άρχισε να πειραματίζεται με την ζωγραφική σε καμβά. Παρακολουθεί σεμινάρια πάνω σε διάφορες τεχνικές ζωγραφικής και επίσης παρακολούθησε μαθήματα Αγιογραφίας για δύο χρόνια.
Κάθε ένα από τα έργα της είναι μοναδικό. Τα υλικά που χρησιμοποιεί για τους πίνακες ζωγραφικής είναι λάδι, ακρυλικό και μολύβι. Η τεχνική της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ζωγραφική με σπάτουλα και με τα δάχτυλα. Τα θέματά της είναι καθημερινά αντικείμενα, άνθρωποι και τοπία. Για τις εικόνες της χρησιμοποιεί αυγοτέμπερες, φύλλα χρυσού, χαρτί και ξύλο το οποίο παλαιώνει η ίδια.
Όπως δηλώνει η ίδια, η ζωγραφική αποτελεί για εκείνη μία πηγή προσωπικής ξεκούρασης και έκφρασης. Μέσα από αυτή αντλεί ενέργεια και δημιουργικότητα την οποία διοχετεύει σε όλες τις πλευρές της ζωής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.