Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Έρευνα για παράνομες υδροδοτήσεις

Αναπαράγει σήμερα η εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» την είδηση για τις παράνομες υδροληψίες στη Σκόπελο, που δημοσίευσε χθες η efimerida-sporades(κλικ), εμπλουτισμένη με δηλώσεις του Δημάρχου Σκοπέλου Γιώργου Μιχελή και υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΣ. Διαβάστε τι γράφει η εφημερίδα:
Έρευνα σε συνεργασία με την Αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της κλοπής νερού από παράνομη υδροληψία, πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Σκοπέλου (ΔΕΥΑΣ). Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, τουλάχιστον τρεις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, των...
οποίων έχουν αφαιρεθεί οι υδρομετρητές λόγω οφειλών, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού από το δίκτυο ύδρευσης. «Θα ολοκληρώσουμε την έρευνα και θα αποστείλουμε το σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελής.
Όπως έχει προκύψει από τις έρευνες της ΔΕΥΑ Σκοπέλου και της Αστυνομίας οι τρεις τουριστικές μονάδες έκλεβαν μεγάλες ποσότητες νερού από τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, έχοντας προχωρήσει σε παράνομες συνδέσεις για την παροχή τους. Όπως τόνισε ο κ. Μιχελής, «εκτός από τις τρεις αυτές επιχειρήσεις, εκτιμούμε πως, υπάρχουν και άλλες στο νησί που ακολουθούν την ίδια μέθοδο, καθώς τους έχουν αφαιρεθεί τα υδρόμετρα λόγω μεγάλων οφειλών. Προχωρούμε σε συνεργασία με την Αστυνομία στην καταγραφή αυτών των παραβάσεων, καθώς θεωρούμε πως εκτός από επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, παράνομες συνδέσεις με το δίκτυο ύδρευσης έχουν κάνει και αρκετές οικίες» προσέθεσε ο ίδιος.
Ο κ. Μιχελής, αλλά και υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΣ επισημαίνουν πως: «Η παράνομη αυτή υδροληψία στοιχειοθετεί το αδίκημα της κλοπής. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω, αλλά όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα συνταχθεί σχετικός φάκελος σε συνεργασία με την Αστυνομία και θα τον αποστείλουμε για τις περαιτέρω ενέργειες στον Εισαγγελέα» επισήμανε ο Δήμαρχος Σκοπέλου, για να συμπληρώσει: «Οι παρανομούντες έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους με τη ΔΕΥΑΣ. Αντιλαμβανόμαστε την οικονομική κρίση και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά για να πληρώσουν παλιές μεγάλες οφειλές, αλλά αυτό το εκφυλιστικό φαινόμενο πρέπει να σταματήσει».
Να αναφερθεί ότι, το συνολικό ποσό των ανείσπρακτων λογαριασμών ύδρευσης αγγίζει τις 480.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 120.000 ευρώ αφορούν οφειλές από ξενοδοχειακές μονάδες, οι 200.000 ευρώ οφειλές από ιδιοκτήτες οικιών και οι υπόλοιπες 80.000 ευρώ καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σε πρόσφατη σύσκεψη στο Δημαρχείο Σκοπέλου κλήθηκαν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ξενοδόχων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να βρεθεί μια φόρμουλα για τη σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών.
«Πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία με τους επαγγελματίες του νησιού για την είσπραξη των υπέρογκων οφειλών από την μη καταβολή των ανταποδοτικών τελών ύδρευσης. Υπάρχει προβληματισμός για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς βάσει των οικονομικών στοιχείων της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, αυτές οι οφειλές αγγίζουν τις 480.000 ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑ Σκοπέλου το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αφαιρεθεί 200 περίπου υδρόμετρα από επιχειρήσεις αλλά και οικίες, αλλά κανείς δεν προσήλθε για την επανασύνδεση του ρολογιού.
«Πράγματι αυτό ιδιαίτερα αξιοπερίεργο, καθώς δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι στα σπίτια και τις επιχειρήσεις να μένουν χωρίς νερό. Πρέπει να εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει και να διαχειριστούμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με ορθολογικό τρόπο. Η ΔΕΥΑ είναι μια μεγάλη Επιχείρηση. Πώς θα λειτουργήσει χωρίς εισπράξεις; Οι οφειλές πρέπει να εισπραχθούν και θα εισπραχθούν» δήλωσε ο κ. Μιχελής.

13 σχόλια:

  1. Ας μη κατηγορούμε λοιπόν το Δήμαρχο πια. Να πούμε μπράβο που μερικοί <> θα παν στον εισαγγελέα. Μπράβο στη Δημοτική Αρχή που φέρνει στο φως τέτοιου είδους απατεωνιές εις βάρους του Δήμου και των πολιτών. Μπράβο στο Δήμαρχο και στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρεπει να κατανοησουμε οτι τετοιες πρακτικες φεραν τη χωρα εδω που βρισκεται και επιβεβαιωνουν καθημερινα την απαισια φραση (αλλα με πολλες αληθειες μεσα) του χοντρου "Μαζι τα φαγαμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς 12/7/2012 3:47μ.μ
    Αυτές οι πρωτοφανείς ανακαλύψεις (όπως θέλουν να τις παρουσιάσουν) είναι για να ικανοποιούνται τα αυτιά του απλού κοσμάκη. Πιστεύεις ότι θα τιμωρηθεί κανείς απ΄τους μεγάλους κλέφτες; Θα καλεστούν, θα ρυθμιστούν οι οφειλές τους (ευνοϊκά πάντα για τους οφειλέτες), θα δωθούν κάποιες προκαταβολές και έχει πάλι ο Θεός. Ζημιωμένος είναι πάντα ο απλός, τίμιος και συνεπής πολίτης που πληρώνει τις υποχρεώσεις του εγκαίρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΠΡΟΔΙΚΑΖΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. Ή είσαι ΠΟΛΥ αφελής, ή ΔΕ ΖΕΙΣ στην Ελλάδα. Πάντως, σε μακαρίζω για την ευπιστία σου.

      Διαγραφή
    3. Το έχουμε ξαναδει το εργάκι. Κι άλλοι χρωστούσαν και πολλά μάλιστα και τη σκαπουλάρανε και μόνο συχαρητήρια δεν τους δώσανε. Βέβαια δε γνωρίζω αν έπαιξε ρόλο τι είχαν ψηφίσει στις εκλογές. Γιατί πολλά ακούγονται.

      Διαγραφή
    4. Ελα , πες μας και το "μαχαιρι θα μπει στο κοκκαλο"..

      Διαγραφή
  4. 480.000 ευρώ είναι υπέρογκο ποσό, προκλητικό θα έλεγα για ένα τόσο μικρό νησί.
    Σε βάζει σε «πονηρές» σκέψεις όσον αφορά στους λόγους που άφησε τα πράγματα τόσο χαλαρά η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΣ και από ότι θυμάμαι πρόεδρός της ήταν ο παρελθών δήμαρχος.
    Ευτυχώς που δεν τον ξαναψήφισε ο κόσμος.
    Του άξιζε 100% η ήττα που υπέστη.
    Ευτυχώς που επέλεξε εσάς κύριε Μιχελή. Άξιος.

    Θα ήθελα όμως, κύριε Σκούρα, να ακούσω τον απελθόντα να απολογείται σε κάποια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σας και να ζητάει δημόσια συγνώμη από τους κατοίκους της Σκοπέλου, για την κατρακύλα στην οποία έφερε τον τόπο μας.
    Αρκετά σας απαξιώνει, εσάς και τους δημοτικούς συμβούλους, με την αμετροέπειά του.
    Φτάνει πια. Δώστε ένα τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία.
    Θα έπρεπε να ντρέπεται περισσότερο, παρά να κομπάζει ακατάσχετα ο πρώην.

    Κύριε Φαδάκη συγχαρητήρια. Βαστήξτε γερά στη δύσκολη αποστολή που έχετε και βγάλτε τα όλα στη φόρα.
    Οι απλοί πολίτες είμαστε όλοι με το μέρος σας, να είστε σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποιος εχει στοιχεια να τα παει στον εισαγγελεα. Συνηθισμενη ατακα με πολυ μποχα απο πισω.. και καθαρισαμε

      Διαγραφή
    2. για Ανώνυμο 13 Ιουλίου 2012 10:04 π.μ.
      Τι στοιχεία και εισαγγελέα μας γράφεις παπαγαλάκι ??? non capisco.
      Η ανικανότητα που κατέληξε στα 480.000 ευρώ χρέος μας φτάνει...
      Όντως μπόχα και δυσωδία μας άφησαν πίσω τους.
      Ας ελπίσουμε ότι έφυγαν δια παντός οι μποχιάρηδες.

      Διαγραφή
  5. Καλή η ενέργεια της ΔΕΥΑΣ να βρει τους τζαμπατζήδες και να επιβάλει κυρώσεις.Ας ψάξει όμως να βρεί και αυτούς που αδειάζουν τα λίπη στο λιμάνι και γεμίζει με άσπρες λιπαρές μπάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ου κλεψεις

    ου ψευδωμαρτηρησεις

    ου φοροδιαφευγεις

    ου κοροιδευεις τον πλησιον σου

    ου ατιμωρισια

    ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ????
    ΑΝ ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.